БСП: Радев трябва да инициира референдум за уседналостта

Диалогизмът на Борисов е маска, смята Красимир Янков
11 апр 2017 22:23, Анисия Иванова
30
БСП: Радев трябва да инициира референдум за уседналостта
Снимка: Bulgaria ON AIR

В правомощията на президента е да инициира референдум, за да се потърси мнението на обществото за промяната на изборния кодекс по отношение на въвеждането на уседналост, каза депутатът Красимир Янков от БСП.

"Народът трябва да бъде питан. Дискусия за референдум се води и в социалните мрежи. В правомощията на президента е да инициира референдум за промените в закона, предложени от служебния кабинет. Дори дебатите в Народното събрание трябва да се водят пред обществото", посочи депутатът в студиото на "Денят ON AIR".

Според Янков Бойко Борисов се опитва да се покаже като обединител на нацията като иззема функцията на Радев, инициирайки дискусии между партиите. Политикът определи предложението на Борисов към председателя на БСП Корнелия Нинова да застане начело на Народното събрание като абсурдно.

"Борисов знае, че такова предложение е нелепо. Той цели да се покаже като обединител и като комуникативен човек. Програмите на двете партии са несъвместими. Той се показва като диалогичен, но тази маска ще падне", категоричен бе Янков.

БСП биха подкрепили всичко, свързано със сигурността на населението и държавата, обясни политикът. Той също така изрази съмнения за ефективността на МВР под управата на кабинета "Борисов 3".

"Трябва млади и способни хора да пазят границата ни, а не такива, излезли в пенсия. Борисов ще влоши работата на МВР", даде оценката си Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.


30
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 седмици
престанете да злепоставяте ПРЕЗИДЕНТА със простотийте си долни комунисти,като искате референдум ами имате ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И ГО ПРЕДЛОЖЕТЕ И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ СЪС МАХЛЕНСКИ ПРОСТОТИЙ.
26
0
 
3
 
! Отговори
По бе да, по бе да преди 2 седмици
Абсолютно другаря Радев трябва да инициира референдум за уседналостта.От къде на къде някакви чужденци от Турция могат да гласуват у нас а 450 000 руски другари с имоти по морето да не могат да гласуват за БСП?
25
0
 
1
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО! преди 2 седмици
НОВ РЕФЕРЕНДУМ-------КАТО ТОЗИ НА СЛАВИ ЧАЛГАРА.....ХА,ХА,ХААААААААААА....
...И КОЙ ЩЕ ГО ПРИЛОЖИ...??!
ШКЕМБО ВОЙВОДО ЛИ...??!
24
1
 
3
 
! Отговори
От София подадоха преди 2 седмици
ТОва беше поредно нагло ПИАР мероприятие за отвличане вниманието на МИЛИОни БЪлгари зверски ограбвани,тровени и облъчвани от терористите около БОйко БОрисов и Цветан Цветанов последните осем години.
Грабиха нагло десетки милиарди от народа праха ги през Корупционни обекти сега пак искат да се насадят на ВЛАСТ АМАН СТИГА ТОЛКОЗ>
23
4
 
3
 
! Отговори
nina преди 2 седмици
Ами, инициирайте го Вие, уважаеми! Недейте да се мъчите да вкарате президента в нарушение на конституцията. Не мислете, че той е послушен като Плевнелиев. За г-н Радев съм сигурна, че преди да предприеме някакъв ход се допитва до вещи консултанти.
Що се отнася до това дали живеещите в чужбина да могат да гласуват-те са изгубили това право при напускане /предаване/ на Родината си.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Опитът за нарушаване на конституцията от президента е основание за импийчмънт. Конституционният съд да не спи?
21
4
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 2 седмици
БСП, по поръчка от Москва, работи за създаване на етнически конфликт в България.
20
4
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 2 седмици
БСП иска да изключи гласовете на 2,5 млн българи, живеещи на Запад.
А това с 30-те хиляди турци е само повод.
И ще засилят влиянието на 30-тр хиляди руснаци, които имат омоти и двойно гражданство у нас.
И руснаците , и турците могат да си позволят да си идват на всеки 6 месеца и ограничението няма да ги хване.

С референдум не могат да се ограничават права и този *** трябва да го знае.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз пък съм за референдум за отмяна на правото на глас за хора над 70 годишна възраст. Общият брой гласоподаватели ще се компенсира със смъкване на долната граница на 14 години.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха хааа..Докато 27 години ДПС караше автобусите нямаше проблем. Защото ДПС е с БСП и Русия. Сега когато почнаха да им дърпат гласовете от автобусите стана голям проблем.
17
4
 
5
 
! Отговори
risk assessor. преди 2 седмици
Продължение на 17 :

Тези две прости мерки ще ликвидират автобусите от Турция.
Ще ликвидират и безобразията в секциите в Турция.

Съжалявам, но сънародниците в Турция се оляха, държавата години наред търпя техните изборни манипулации и повече няма да търпи.
Особени след пряката намеса на Турция в полза на ДОСТ на последните избори!

Уседналост в България и строг контрол на задграничните секции- това е!
Конституцията е спазена!
16
5
 
5
 
! Отговори
risk assessor. преди 2 седмици
Трябва да има уседналост единствено за гласуване то в България. Който иска да гласува в България- да е живял последните три месеца в страната, да познава партиите, програмите, страната, проблемите на хората. А не- питат ги на границата:"За кого ще гласувате, те викат- не знам, ще ни кажат на място!"

Зад граница всеки да може да гласува свободно, но само в секции под строг контрол на българската държава! Никакви безконтролни секции, където се вършат фалшификации и на минута гласуват по 100 души!
15
4
 
15
 
! Отговори
TPE3BEH преди 2 седмици
Когато ДПС организираше изборен туризъм с автобуси, а в турция се отваряха над 140 секции БСП мафията нямаше никакъв проблем с това.

Обаче, когато турското ченге местан започна да дърпа гласоподаватели от ДС образованието - ДПС, руските ченгета от БСП започнаха да увиват, че това клатело националната ни сигурност.
Сега искат да се ограничи гласуването за хората в чужбина - ограничаване на демокрацията.
Още от сега предвиждам, че този референдум ще пропадне заради ниска избирателна активноси
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Референдум : Трябва ли парите и заводите и панаирите и хотелите на милионерите от БСП да бъдат конфискувани?
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БСП им хлопа дъската. Референдум по антиконституционни теми не може да бъде иницииран от никого. БСП си го създадоха този закон, не помнят ли ?
12
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Резидентът радеф по-добре да си инициира импийчмънта или да си подава оставката. Не може така да разединява нацията и да лишава част от българите от законното им право на глас.
11
3
 
14
 
! Отговори
tikva преди 2 седмици
с тези референдуми... защо не вземем да закрием народното събрание, и без това всичко ше се решава с референдуми
10
12
 
18
 
! Отговори
до 9 преди 2 седмици
Напълно подкрепям предложението..... БСП вънот закона
9
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да има референдум с един единствен въпрос

Желаете ли БСП да бъде забранена?
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо първо е установен режим на двойно гражданство, а сега се повлекли да ограничават право на глас! После ще се реве, че става диктатура! Ми да се отмени двойното гражданство е най-коректно. Решава отведнъж проблема. И е най-демократично. Аз нямам двойно гражданство, както и маса други. Тук е дискриминацията! Защо не се реве?!