Радев настоя за бариери за действия срещу независимостта ни

Президентът се надява на правителство, което да вземе мерки по ценовия шок
Обновена: 11 апр 2017 17:43 | 11 апр 2017 17:20, Веселина Йорданова
225

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска ясни бариери срещу действия, насочени срещу независимостта на България.

Изявлението на държавния глава идва след обществения дебат по изборните промени и уседналостта за гласуване, предложени от правосъдното министерство.

Още по темата
Той посочи, че по време на изборите станахме свидетели на организиран опит отвън за повлияване на изборните резултати и само институциите и мъдростта на българските граждани са попречили на това.

"По време на кампанията партиите призоваваха за крайни мерки като отмяна на двойното гражданство, затваряне на изборни секции и на граници. След изборите темата бързо бе погребана, проблемите обаче остават", каза Радев и допълни, че те не изчерпват само с външно вмешателство, а с целенасочени опити за систематично проникване и влияние върху обществото и политическия живот.

Президентът подчерта, че в редица държави от ЕС има по-сериозни ограничения от предложените и приветства куража на Министерството на правосъдието да формулира конкретни предложения за законови промени, "целящи укрепване на разклатения ни имунитет".

"Най-важната защита на правата на българските граждани зад граница е да могат да се върнат в една независима и суверенна България", настоя президентът.

Според него общественият дебат, макар и целенасочено концентриран само върху предложенията за т.нар. уседналост, е извадил политическата класа от дългогодишната летаргия по тази тема.

"След години разхищаване на националния суверенитет поради безотговорност, междупартийни сметки и късогледо законотворство днес са необходими отговорни и ефективни действия - законодателни и организационни", настоя президентът.

Той изрази увереност, че в парламента ще се намери мнозинство, което "да осъзнава залога и да има характер да гласува адекватни законови промени"

Радев, който свиква 44-то НС на 19 април, изрази надежда депутатите да намерят и по-добри решения от предложените в разумен и конструктивен диалог, отчитайки това, че принадлежим към европейското семейство.

Той изрази надежда и парламентът да излъчи работещо правителство, което да изпълни поне част от предизборните обещания. По думите му българите очакват мерки срещу "бедността, корупцията, несправедливостта и престъпността, срещу ценовия шок, гласуван от независимия регулатор".

Радев пожела успех на депутатите. "Вярвам, че ще бъдат на висотата на определената им мисия“, каза президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
9
 
24
 
! Отговори
дост преди 7 години
Всички с коментар против президента сте ДОСТ
110
29
 
11
 
! Отговори
ИДИ СИ РАДЕВ! преди 7 години
НЕ СТАВАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!!!ТИ РАДЕВ---СИ РУСКИ ПРОВОКАТОР И ПРЕСТЪПНИК !ТИ РАДЕВ--СИ ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ!ПРАВИШ ЖАЛКИ ОПИТИ --ДА РАЗДЕЛИШ БЪЛГАРИТЕ НА "ВЪТРЕШНИ И ВМЪНШНИ" ПО ЗАПОВЕД НА РЕШЕТНИКОВ И ПУТИН!!НЯМА ДА МИНЕ РАДЕВ!!!ОТИВАШ СИ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
109
10
 
14
 
! Отговори
Жириновски преди 7 години
И да се тръшкате от яд , свърши - Радев е президент . Ще има още изненади и нема да оставим некви булгаранковци да ни разиграват .
108
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само срича глупости кат' некой първолак
107
4
 
9
 
! Отговори
Pутин преди 7 години
Ромите и руснаците да на би да знаят писмено и говоримо български? Защо не им отнеме правото да гласуват...образователен ценз! Не е лоша идея. Нека смени конституцията, да отмени Хартата за правата на човека...
106
13
 
11
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА преди 7 години
Вън руските агенти и българските им слуги - ***, изменници на Родината !!! ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА РУСКАТА НАМЕСА В БЪЛГАРИЯ !!! ДОЛНИ ВАТЕНКИ И ПИЯНИЦИ !!!!
105
10
 
5
 
! Отговори
Йово преди 7 години
От къде на къде ще се ограничва с образователен ценз ромите, ще им искат средно образование.Това е посегателство над правата на новите българи. Щели да ограничат нашите изконни братя турци да гласуват. Въпреки че не живеят от 30 години в България те трябва да гласуват. В САЩ има подобни ограничения. Но ние не сме САЩ затова НЕ ОГРАНИЧАВАЙТЕ ПРАВАТА НИ.
104
9
 
11
 
! Отговори
demograph преди 7 години
След като грабливите русокомунисти прогониха 1.5 милиона млади българи, днес им забраняват и да гласуват, което е равносилно и на забрана да се завърнат в родината. Тази провокация на пРезидента е сигнал към българите търсещи препитание и справедливост по света, че те на са желани тук от тази *** и государя им.Колко руснаци гласуваха за кРадев?!..Руските му началници го строяват като новобранец..
103
2
 
1
 
! Отговори
13 преди 7 години
Браво оправи си грешката спамер.
102
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОЛУ РАДЕВ!ТОЙ НАРУШАВА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ-----КАТО РАЗДЕЛЯ БЪЛГАРИТЕ НА "ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ"!ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!ТОВА Е ЧИСТ --"НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗЪМ"----по путински !!ТИ СИ ПРОВОКАТОР РАДЕВ-----ТИ ПРОВОКИРАШ , ГРАЖДАНСКО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ВЕРСКА И ГРАЖДАНСКА ОСНОВА!ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК РАДЕВ!!!!
101
5
 
9
 
! Отговори
13 преди 7 години
"ТОВА Е РУСКИ ФАШИЗЪМ ПО ПУТИНСКИ!" - е това наистина ме трогна сега вече немога да разгранича комунизъм или фашизъм а камоли нещо друго според тази теорема. :D
100
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е руски провокатор и предател на българския народ!ДОЛУ!!!
99
15
 
11
 
! Отговори
НЯМА НАЧИН преди 7 години
Специалните служби и Прокуратурата следва незабавно да се заемат с отстранявнето на този смешен ,но и много вреден негодник -Радев !!!!
98
12
 
26
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
Браво Радев.Давай напред.
97
15
 
11
 
! Отговори
Баба Цеца преди 7 години
Деца не избрахте майката, на ви бащата... Трите успеха на социализма:1.изобретяването на чушкопека. 2 . остъкляване на балкони и тераси. 3.преместихме селата в градовете...
96
17
 
12
 
! Отговори
бг преди 7 години
Явно тази *** Радев ще трябва да се свали с протести до края на годината !!!! ТОЗИ Е ПЪЛЕН ПРОВОКАТОР И ИЗМЕННИК НА БЪЛГАРИЯ !!! ДОГАНОВ , ПЕЕВСКИ И ДС ,СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД СЪДА !!!!
95
20
 
11
 
! Отговори
РАДЕВ, ИДИ СИ !!!!! преди 7 години
ТИ ,НЕ СТАВАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!!!!ТИ--НЕ ОБЕДИНЯВАШ НАЦИЯТА И НЕ ЗАЩИТАВАШ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ !ТИ , РАДЕВ---САМО ГИ РАЗДЕЛЯШ ....НА "ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ"--българи!!КАК СМЕЕШ РАДЕВ !!!????????????????ТОВА Е ЧИСТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ---ТОВА Е РУСКИ ФАШИЗЪМ ПО ПУТИНСКИ!*** СИ РАДЕВ--ЗА ДА НЕ ТЕ СВАЛЯМЕ НАСИЛА...!!!!!!НЕ СТАВАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
94
10
 
6
 
! Отговори
13 преди 7 години
Незнам какъв е, но радва! Така, че избрахме го ще го търпите както отаналите. Няма да ни за първи път, като се сетя за предишния а камоли за по по предишния.....
93
19
 
10
 
! Отговори
аут преди 7 години
България. загази много с този така наречен Презиент !!! Невероятно *** и ограничен във всяко отношение човек ! Как допуснахме това да стане , или изборите бяха фалшифицирани ??? А що се отнася за сигурноста - от 15 години Русия се намесва все по нагло ,а кремълските алкохолизирани управници вече стават досадни ! Радев с тези си криминални действия на практика защитава най -голямото зло за България - ДПС , РОМЪТ МЕДИ ДОГАНОВ И ПЕЕВСКИ !!!! Но няма да стане .......
92
5
 
4
 
! Отговори
Чукът преди 7 години
Пичове, какво значение има къде работи и живее някой? Ще връщаме софийското жителство ли? Режисьор на "рамбо1" е Кочеф, българин, който не говори български език, но е направил култов филм през 1982г.посети България наскоро и т.н.Пичове гледайте Европа и САЩ и погледнете Русия и С. Африка.... С 5$ на ден не се живее. (Соколовски)