Гарантирано от ГЕРБ: Минимална пенсия = 200 лева! А останалите?

При проговорите все още не е ставало дума за постове, а за политики
12 апр 2017 09:37,
156
Гарантирано от ГЕРБ: Минимална пенсия = 200 лева! А останалите?
Снимка: архив, Булфото

Бившият финансист №1 на държавата Владислав Горанов обяви, че с Обединените патриоти са се разбрали от 1 октомври минималната пенсия да се вдигне на 200 лева.

"Направихме много изчисления заедно с НОИ. Видяхме кое колко струва. Обединихме се около едни цифрови параметри. 180 лева от полугодието и от 1 октомври 200 лева ще е минималната пенсия. Това е възможното решение. Това можем да си позволим. Държавата не създава доходи. Има определени слабости в такова решение, но създава увеличение само в определена част. 200 лева ще е минимална пенсия. Това ще струва на бюджета за тази година малко под 100 милиона лева. За 2018 г. ще е под 300 млн. лв. Това е първата стъпка за минималните пенсии, следващата е разглеждане на фалшивите пенсии от ТЕЛК. Там има допълнително резерви", увери той.

Още по темата

По думите му при проговорите с патриотите все още не е ставало дума за постове, а за политики.

"Не бе лоша идея да предложим поста за председател на парламента на Корнелия Нинова. От моя гледна точка решението й бе правилно, защото щеше да е много заета. Преговорите с Обединени патриоти ще приключат в началото на май, когато правителството ще бъде утвърдено поименно. Чуват се приказки за Каракачанов военен министър, но такъв разговор не е воден", категоричен бе Горанов пред bTV.

На свой ред Искрен Веселинов от Обединените патриоти обяви, че договорката им с ГЕРБ за пенсиите е много важна, защото започва политика за размразяване на доходите и преосмисляне на затягането на коланите и на философията "постна пица".

"Имахме заявка за 300 лв. минимална пенсия, искахме подкрепа, за да управляваме с тази заявка, след като не получихме необходимия брой гласове, очевидно се търсят компромиси", коментира той.

Той увери, че няма да се вдигат само минималните пенсии: "Мерките, които сме предвидили, ще засегнат не по-малко от 2/3 от пенсионерите и ще има осезаем ръст на техните доходи".

На въпрос откъде ще дойдат допълнителните пари за увеличението на пенсиите, той отбеляза, че това ще стане от повишаването на приходите.

Според Веселинов властта не е фетиш за Обединените патриоти: "Имали сме множество възможности да бъдем в нея на всяка цена и не сме го правили".

По думите му министерски кресла все още не се обсъждат. Разговорът за тях ще започне след Великден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Ссср преди 6 години
България е пред фалит,всеки се спасява кой как може,пари за огради танкове ,асфалт и самолети ще има,докато пенсионерите не се научат да гласуват само за една партия или пък си направят такава
120
0
 
5
 
! Отговори
Антоанета Радкова преди 7 години
До кога ще има ГЕНОЦИД над пенсионерите ,защо всички депотати не живеят с минимален дохот пак излъгаха ???? Тия 2 процента са изядени от скъпите хранителни продукти коѝто растат всеки ден още преди десет години С тия мизерници, Българите са обречени да бъдат просяци, крадци , убийци хора без самочувствие и усмивка. За това са и многото луди по улиците и толкова много самоубийства ТОВА Е ГЕНОЦИД ГЕНОЦИД?????
119
1
 
5
 
! Отговори
naco преди 7 години
Но хората ГЛАСУВАХА за "патриотите",защото ОВЕЩАХА 300 лева!? А сега какво стана? Преди "изборите" според ИЗЧИСЛЕНИЯТА на "патриотите" МОЖЕШЕ 300 лева ,а сега НЕ може? ЗАЩО ли? Може ли вече тази ДРУЖИНА от АГЕНТИ ,"Златни пръсти",да я наречем -"партия" "КОКЪЛ"? Може ,развира се! НАРОДЕ????
118
0
 
2
 
! Отговори
luleburgaz преди 7 години
ako bg zaplati ne stanat kato belgiiskire i luksemburgskite zaplati, nikakvo eu i nato v bg. ima i drugi vazmojnosti za ikonomichesko razvitie na bg.
117
3
 
3
 
! Отговори
Нужна е промяна - 2 преди 7 години
Богатството може да бъде прахосано. Онзи, който е приел да издържа друго лице (съпруга, метреса, собствено дете и т.н.), в даден момент може да почине и да не остави пенсия или пари в брой. Или може да си развалят отношенията и издръжката да секне тогава, когато метресата е навършила пенсионна възраст.И тогава какво става? Онзи, който цял живот е живял с готови пари и не е внесъл нищо в хазната, ще продължи да вегетира на гърба на данъкоплатците и ще подяжда техните пенсии и пари за лечение!
116
2
 
5
 
! Отговори
Нужна е промяна - 1 преди 7 години
на закона.Всеки пълнолетен здрав човек,който приключи с ученето, да бъде ЗАДЪЛЖЕН да си внася осигуровки - и медицински, и за пенсия, макар и минимална. Да се предвиди строга наказателна отговорност за всеки, който пропусне да направи такава вноска. Това да важи включително и за онези, които имат много пари или имоти, които им носят наеми и могат да живеят, без да работят.Също да важи за онези, които са издържани от друг човек.Не се знае какво ще стане с богатството или с издръжката (продълж.)
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следват по-високи цени и по-високи данъци. И като теглим чертата накъде отиваме с доходите - нагоре или надолу?
114
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-висока минимална пенсия, означава по-малки пенсии за осигурявалите се.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гласувахте за ГЕРБ,АТАКА,ВМРО,НФСБ и Воля на Марешки, какво друго очаквахте освен повишаване на цените и поредната уравниловка на пенсиите. Минимална пенсия не трябва да има, т.е. кой за колкото се е осигурявал, толкова да получава. Вдигането на минималната пенсия не е нещо добро, а е нещо лошо и това е повече от очевидно.
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След геноцида в державата, без компетентни лекари и на птактика без здравно обслужване вепреки, че задължително трябва да се плаща. От моята близка фамилия резултатите са следните Трима доживяха да взамат някаква мижава пенсйика и други трима починали няколко години преди да се пенсионират извода е ясен.
111
1
 
16
 
! Отговори
МФ преди 7 години
ИЗМАМНИЦИ! Имат милиарди за сениране на празни блокове, а нямат едни мизерни 300лв... при това тези пари директно обратно ще се върнат в икономиката на страната, пенсионерите няма да ги кътат в офшорни сметки я.. И патриотите се направиха на велики на изборите, а и преди това скочиха 300 та 300, няма да отстъпим от това искане.... хахаха ПАТРИОТИ баце.. да ни пази господ от такива патриоти!!! Нищо, септемри октомври пак ще се избираме, ще ви го припомним.. споко, ще идете при реформаторите!
110
0
 
20
 
! Отговори
Левски преди 7 години
НАРОДЕ!!! ВРЕМЕ Е! ДОСТАТЪЧНО!!!
109
0
 
16
 
! Отговори
Левски преди 7 години
НАРОДЕ!!! ВРЕМЕ Е! ДОСТАТЪЧНО!!!
108
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Поглеждам през прозореца пълно с щастливи празнуващи пенсионери. Икономика трябва не договорки на принципа да стисне и да пръдне. Поредното замазване на очите, мислите ли, че хората са толко ***?
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно може сбсидията да се ползва за пенсии, а не за тези нищоправещи хора.
106
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ние сме си виновни за това, което става - както се казва ще духаме таратораНОВИ ИЗБОРИ - ГЕРБ И ОП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА
105
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешници......200лв.Запазете си ги за вас и семействата ви престъпни управляващи,Или лишете за един ден детето си от закуска и дайте още 200лв.Безсрамници .....
104
5
 
25
 
! Отговори
о преди 7 години
Трябва да се въведат лични партиди.Който не се е осигурявал - няма пенсия.Ако не може да се издържа - социална кухня.Получава една супичка и парче хляб. Пенсиите по болест и те трябва да отпаднат - насреща - безплатно лечение,рехабилитации и помощни средства.Така злоупотребите ще изчезнат.
103
2
 
20
 
! Отговори
до Случаен преди 7 години
Е ти като си много умен внасяй по 200 лв на месец осигуровки =2400лв на година х 30 год=72 000 осигуровки и като се пенсионираш на 67 както го гласят/ ако доживеем / ще вземаш 10 год х 300......сам смятай колко си прецакан ! А ако си купувал ниви ,вместо да внасяш осигуровки ще почиваш 2 пъти в годината в Испания.
102
2
 
17
 
! Отговори
До 110 Реалист преди 7 години
Никой не е за високите заплати на депутатите,но все пак 240 хрантутника са нищо на фона на стотици хиляди неосигурени,които се пенсионират. Сумата е доста по-голяма.