Решено: Димитър Главчев – новият пръв сред равни в НС

Ключовата дума в парламента ще е обединението, обеща той
Обновена: 19 апр 2017 11:26 | 19 апр 2017 11:26,
51
Решено: Димитър Главчев – новият пръв сред равни в НС
Архив: Булфото

Димитър Главчев е новият председател на Народното събрание.

Той застана начело на 44-ия парламент с гласовете на 157 депутати. Нито един не гласува против, но 81 се въздържаха. 

Главчев бе зам.-председател на предишното Народно събрание. Той оглави сегашното след като дългогодишният председател на парламента от ГЕРБ Цецка Цачева не успя да стане депутат. 

"Ключовата дума в работата на това Народно събрание ще е обединението", каза Главчев след като пое постта.

Той начерта приоритетните сфери на законодателството - образование, здравеопазване, сигурност.

Новият шеф на парламента открои като една от най-важните задачи и успешното председателство на Съвета на ЕС. 

За зам.-председатели на Народното събрание депутатите избраха Цвета Караянчева от ГЕРБ, Валери Жаблянов от БСП, Явор Нотев от Обединени патриоти, Нигяр Джафер от ДПС и Веселин Марешки от Воля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ЦЕЦЕТО Е ПО-УБАВА ОТ ТОЗИ ПЕНСИОНЕР ЩЕ НИ ЛИПСВА
40
2
 
0
 
! Отговори
Курнелиос преди 7 години
Абе къде е кака ***
39
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Сина на плешивия счетоводител Главчев открадна едни милиони , но Тиквата го покри и сега за награда ще удря с чукчето , ще кове закони и ще се бори с корупцията.Вервайте му.Аз на гербаджия не вярвам.
38
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Аз от гербаджия дума на английски не съм чул досега.Освен един "конграчулейшън" , ама за него никой няма право да говори.Особено Слави!!!
37
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
До 39! Какъв английски говори тоя счетоводител?Сигурно като на главната Тиква ,който четеше някакви думи от листчета в колата , ама нито една дема не научи.
36
0
 
9
 
! Отговори
Менте CV преди 7 години
Да го подложат на Тест по английски да се разбере какво и колко знае , нека сам да докаже след като си го е написал в Автобиографията
35
0
 
5
 
! Отговори
prosekoran преди 7 години
nai-skapichkata duma v bg...240 debutati x 12 meseca x 4 gadini plus nx broi autopark, autogarage, airflota, marineflota, service, imoti.bg, hot tel, restaurant, benzini, ohranvane, opianiavane x nx bg lavove...*****o × bedi × ne × nie*****6,8 miliona vulgari seriozni pari ste triabva da plastat za tozi sultanat *o bedi ne nie*
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възпитаник на ВИИ Карл Маркс
33
0
 
10
 
! Отговори
Боже, боже преди 7 години
Само някой престанал да мисли вече или не в трезво състояние, или душевно болен може да гледа един и същи филм безспир.Посредствени актьори , с променен грим , други маски и с други дрехи излизат на политическата сцена да играят отново една до болка позната ни политическа пиеса. Играна, преигравана и гледана , та чак втръснала вече. Сюжетът, ролите, действието на пиесата е без промяна, ето защо и поуката от нея е до болка познат на зрителя.
32
0
 
8
 
! Отговори
Пенчо преди 7 години
Няма лъжа, точно толкова *** е колкото изглежда, че и отгоре! Ще е голям цирк на трибуната, тоя ***, Караянчева- злобна .. дуета е шести магарешки ще квичка отстрани ехаа, няма да се скучаее... поне до есента, после май папк ще ги избираме..:))) Да са ви честито, "умни и красиви" българи! Ние другите ще стягаме куфарите! :(((
31
0
 
9
 
! Отговори
от Уикипедия преди 7 години
от Уикипедия, свободната енциклопедияГовори английски език и руски език. От кога руският е чужд език а колко англичски знае , езиковите познания са на Нива от А1 до С2 сега кое Ниво английски знае добре
30
0
 
9
 
! Отговори
марко корлеоне преди 7 години
Тези равните от НС , веднага си вдигнаха заплатите , още преди да се закълнат , да са живи и здрави майките , а така също дъщерите и жените им , с добро ги споменавам , искам да ги направя щастливи
29
0
 
9
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
От нация която оставя пари под камък за " инспектор Георгиев" по вече не може да се очаква. Каквито избирателите такива и избраните?!
28
3
 
19
 
! Отговори
=== преди 7 години
Марешки заместник председател на парламента - пародия - тва е по зле от Пеевски шеф на ДАНС - направо да се разпудсат тия - закривай......
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо няква смрутена стругарка -някъв главок счетоводител ..не врат ами шия!! От това парламент и държава НЕ СТАВА ! който е млад и не го мързи да си стяга багажа и да напуска тази ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка мутри
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият Цецко Цачев.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе къде е майката на нацията бе ааххаха Баце да не я понижи след пердаха на изборите?
23
1
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
Оставка и нови избори!!!!! Корпоративния вот и вота на Брачедите допринесе за толкова гласове на Герб! Оставка и честни избори!
22
0
 
11
 
! Отговори
Цеко преди 7 години
новата цецка цачева