Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета

А и не било работа на депутатите да прекрояват макрорамката
106
Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета
Снимка: Булфото, архив

БСП поиска индексация на всички пенсии, но според бъдещите управляващи от ГЕРБ едва ли това би било възможно.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов, който най-вероятно отново ще поема поста в кабинета "Борисов 3", предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите има много висока фискална цена и едва ли тя може да бъде поета.

Още по темата

"Неслучайно по време на цялата предизборна кампания на ГЕРБ се въздържахме от подобни параметрични ангажименти", каза Горанов.

"За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно възможностите на икономиката, а не с политически декрети, заяви той. Затова и ще се въздържим да подкрепим подобно предложение", добави той.

Според него подобно предложение предвижда преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастване на доходите от пенсии, както и промяна на взаимоотношенията между държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване.

"Не може депутат да променя държавния бюджет, инициативата за внасяне и актуализация на държавния бюджет е единствено в прерогативите на Министерския съвет, а не на депутатите", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като не можете нещо,защо го обещавате? а и все така става - за тъмните,които никога не са работили - соц.помощи. за тези,които почти не са работили - пенсии по старост. за тези,които са плащали данъци.....да не казвам какво.
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
27 години едни и същи лъжи. Народа умишлено се държи беден. В момента се чудят какво да измислят вече.
26
2
 
22
 
! Отговори
1 преди 6 години
За да има пари за пенсии Баце взима заеми защото държавата отдавна е фалирала но това никой не го казва.Тия заеми ние ще ги плащаме.Интересно през този мандат колко милиона заем ще вземат защото стана традиция Боко като дойда на власт държавата да задлъжнява.В един момент като спрат еврофондовете на които се крепи стабилността държавата ще рухне като кулите близнаци и даже 1997 г. ще ни се види оазис в сравнение с това което ще се случи сега.ГЕРБ си избрахте и ГЕРБ ще сърбате а после не ревете
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахха, младежкото бсп е на смяна. Набързо ти наблъскаха минуси, че излагаш на показ техните хора.
24
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биесиепе да се интересува от хората?!?!?!? Всъщност да, но ИМЕНАТА на хората се знаят. Това са все бедняци-пролетарии, като гергов, златев, ковачки, банев, божков, манджуков и т.н. видни и заслужили цоциалисти, които милеят за бедните хорица на село и за тружениците и "робите на труда" в соцзаводите.Пфуууу гнус.
23
15
 
5
 
! Отговори
тих великан 681 преди 6 години
Да,браво! Целта на бсп да контузи бюджета,както си мислех,а не защото ги интересуват пенсионерите.Ако се интересуваха от хората,отдавна БГ щеше да се развие прекрасно за 27 години.Браво на Герб!
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осигурителната (в частност пенсионната) система в България е пълен *** и е във фалит отдавна.Над 50% от парите за пенсии се "взимат" от данъци (предимно ДДС), за да се допълнят приходите от осигуровки.За по несхватливите, това означава, че вие плащате поне ДВОЙНО на това, което пише във фишовете ви, като пенсионно-осиг. вноска, защото от другите ви данъци се взимат още толкова за изхранване на паплачта.
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИСОКИ ПЕНСИИ ЩЕ ИМА АКО СТАНЕ КАКТО Е В САЩ - ВСИЧКИ - И МЪЖЕ И ЖЕНИ СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПРИ 40 Г. СТАЖ И 70 Г. ВЪЗРАСТ.А У НАСК НЯКОИ СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 50 Г.
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОРАНОВ, НАЛИ ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАТ БЮДЖЕТА? и могат да променят проекта, който си внесъл.
19
3
 
32
 
! Отговори
боби преди 6 години
...Според бившия финансов министър Владислав Горанов, който най-вероятно отново ще поема поста в кабинета "Борисов 3", предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите има много висока фискална цена и едва ли тя може да бъде поета...а САНИРАНЕТО няма висока фискална цена..???Просто от пенсии не могат открадна,а от саниране-Милиарди в джоба...
18
4
 
9
 
! Отговори
Усигурен преди 6 години
До 3 поне научи български като си толкова инициативен !
17
1
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Каква инициатива !? Да се родиш със златна лъжичка и да си мислиш че ,си велик !? Велик си ! Ама по друг повод !
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 3О! Осигуряват се пише.И не е на магарето работа на колко ме Осигуряват. Колкото-толкова, важното е, че няма да мрънкам щото ще знам, че пенсията е определен процент от осигурителния доход - колкото може да си позволи бюджета в момента.Мен лично не ме устройва и бих искал да мога да се осигурявам съвсем сам, ама пуста "солидарност", трябва да отделя от моите пари и за май.манг.ао и за пенсионираните ***-доносници.
15
2
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Тебе на колко те усигуряват !? Или си усигуряват от пеленаче ! Не знаеш ли че ,хората в България масово получават 500 лв
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 3Ами като се е съгласил да бачка за 700 лева, сега ще получава 300 лева пенсия бе! ти какво искаш - да бачкаш/осигуряваш се на 700, а да взимаш 1000 лева пенсия ли?Елементарна математика.Нямало друга работа!??!?! Хааахахах има бол работа, ама се иска акъл, образование и инициатива, а не да бачкаш продавач на *** в подлеза, а после да мрънкаш, че "държавата" не "ти дава". Аре у лево!
13
3
 
17
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Ами на 700.Толкова е получавалТи какво искаш.Да вземаш 700 а да се осигуряваш на 2000.Разбирам че си клоун който взема голяма заплата но редовия българин получава толковаА някой и по 460
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадците си духнаха още първия ден заплатите с 300 лв а за пенсии няма !!!
11
1
 
31
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
Пари за пенсий.1.Закриване на областните управители и центрове-графовете намсляха драстично.2.Закривсне на СЕМ-комисия за радио и телевизия парламентарна.3Закриване комисията по досиетата-вече всичко е ясно4Общинските съветници само на хонорар.Всички са бизнесмени и на заплати.5Депутатите да получават заплата от годишната супсидия на партията си.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз до колкото разбрах е точно обратното (не, че харесвам домораслите руски патрЕоти) - вдигат се пенсиите, САМО на тези, които имат възраст И СТАЖ 40 години. Има логика.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво се правят на луди !? Как така дават социални пенсии и пенсии по болест от тези пари а , не от социалното !? Тези пари хората са ги внасяли за да ги ползват като остареят ! Не за спонсориране на държавата !!!!