Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета

А и не било работа на депутатите да прекрояват макрорамката
106
Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета
Снимка: Булфото, архив

БСП поиска индексация на всички пенсии, но според бъдещите управляващи от ГЕРБ едва ли това би било възможно.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов, който най-вероятно отново ще поема поста в кабинета "Борисов 3", предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите има много висока фискална цена и едва ли тя може да бъде поета.

Още по темата

"Неслучайно по време на цялата предизборна кампания на ГЕРБ се въздържахме от подобни параметрични ангажименти", каза Горанов.

"За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно възможностите на икономиката, а не с политически декрети, заяви той. Затова и ще се въздържим да подкрепим подобно предложение", добави той.

Според него подобно предложение предвижда преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастване на доходите от пенсии, както и промяна на взаимоотношенията между държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване.

"Не може депутат да променя държавния бюджет, инициативата за внасяне и актуализация на държавния бюджет е единствено в прерогативите на Министерския съвет, а не на депутатите", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
24
 
! Отговори
шматка преди 7 години
Няма ли да се получи парадокс ако не се преизчеслят всички пенсииСоциалната пенсия в някой случай да надвишава тази за стаж
7
2
 
35
 
! Отговори
Айде преди 7 години
Да са ви честити патриотите във властта. Вдигат се само пенсиите на тези дето не са се осигурявали, а тези които десетилетия внасят осигуровки остават с 200лв. Сиреч ако си се осигурявал и работил получаваш колкото тези дето цял живот да се почесвали. Благодаря ти Бойко, благодаря ти Волене, благодаря ти Каракачанов! Истински патриоти!
6
2
 
20
 
! Отговори
българин преди 7 години
Пенсиите не трябва да бъдат под прага на бедността. Работниците получават ниски пенсии, а партийните секретари, ДС, военни, полицаи, чиновници, спортисти, артисти - високи.
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсиите трябва да се премахнат. Окончателно.
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи,според "фризера" Горанов,пари за всички пенсии няма,но по 1 милиард и отгоре за саниране има.За нас е ясно,че при пенсиите няма да има далавера,но при санирането-ехаааа.Честито на печелившите.Но щом народа мълчи,значи е доволен.Давай Горанов,още може.Тоя народ това заслужава.
3
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На колко си се осигурявал, че получаваш 300 лева? На 700 ли?Ееееми не плачи сега.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЙ, ГОРАНОВ МИ МИНИ НА ПЕНСИЯ И ТИ БЕ!!! ЩО САМО РАЗПРАВЯШ, ЧЕ НЯМА, КАК ЗА ТЕБЕ ИМА И ДОРИ ИМАТЕ ОЧИ И НАГЛОСТ ОЩЕ БЛАГИНКИ И АВАНТИ ДА СИ ГЛАСУВАТЕ,А ЗА ПЕНСИИ НЯМАТЕ? Я СЕ СПРИ С НАГЛЕЕЕНЕТО БЕ И ПРОБВАЙ КАК СЕ КАРА С 300ЛВ МЕСЕЧНО.
1
0
 
27
 
! Отговори
Гюнтер преди 7 години
Кое наричате "скок" бе... Нямам думи с които да,ви ругая,нямам!!!Вие сте... "НИЩО"!