Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета

А и не било работа на депутатите да прекрояват макрорамката
106
Цената за скок на всички пенсии – твърде висока за бюджета
Снимка: Булфото, архив

БСП поиска индексация на всички пенсии, но според бъдещите управляващи от ГЕРБ едва ли това би било възможно.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов, който най-вероятно отново ще поема поста в кабинета "Борисов 3", предложението на левицата за преизчисляване на пенсиите има много висока фискална цена и едва ли тя може да бъде поета.

Още по темата

"Неслучайно по време на цялата предизборна кампания на ГЕРБ се въздържахме от подобни параметрични ангажименти", каза Горанов.

"За нас всички доходи трябва да растат, но съобразно възможностите на икономиката, а не с политически декрети, заяви той. Затова и ще се въздържим да подкрепим подобно предложение", добави той.

Според него подобно предложение предвижда преразглеждане на пенсионния модел, който е дал ясна формула за нарастване на доходите от пенсии, както и промяна на взаимоотношенията между държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване.

"Не може депутат да променя държавния бюджет, инициативата за внасяне и актуализация на държавния бюджет е единствено в прерогативите на Министерския съвет, а не на депутатите", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
НИЕ преди 6 години
А за вашите заплати и грабежи цената каква е!?Отговарям-мажоритарен вот!
87
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 101 и "бай Иван": Когато се говори за социалната политика на гербаджиите винаги се намира някой анонимен или някой бай Иван, който започва да обяснява настоящето с това, което е ставало пред 20 години. Как ще се разпределя държавния бюджет и колко пари ще се отделят за пенсии към бюджета на НОИ, и колко за други харчове (като саниране и асфалт) - това ще зависи от финансовия министър и от приоритетите на гербаджиите. За пореден път ни убеждават, че пари няма. Пак се спънахме на същата тиква.
86
0
 
3
 
! Отговори
Минимална заплата преди 6 години
Хората не разбират от икономика, а от обещания. Тия отворковци патриоти затова влязоха в парламента, заради обещания които явно не могат да изпълнят. Тя и всичката им работа ще е такава. Изглежда няма да ги бъде и заради повишението на всичко, което странно защо се случи точно след изборите. Повечето хора не се оправяха преди изборите и повярваха на глупостите на партиите.
85
0
 
6
 
! Отговори
Франция преди 6 години
Само си пишите за пенсиите и си чешите язиците, Вие сте си Виновни на мегдана пред Народното събрание докато не вдигнат пенсиите на всички няма да остъпвате.Избрахте ГЕРБ сърбайте си Сега попарата ***.Управниците са ви докарали до това дередже,Вие сами си докарахте това.Продавате се за жълти стотинки на изборите за бъдещето не мислите.Пенсионерите ще умират от глад.А те със заплати от 5000 лева.Всички пенсионери пред Народното събрание.И няма да отстпвате докато не си извоювате пенсията
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzЮпитата на Царя до едно бяха деца на червени големци или ченгета (явни и тайни), а по времето на Ив.Костов имаше споразумение кои предприятия да бъдат приватизирани от седесари и кои - от бесепари. Друг е въпросът колко от членовете и на СДС, и на БСП успяха да се уредят с апетитни хапки от приватизираното.Изобщо, всичко върви по старото правило - "Кой както се уреди", а не в зависимост от това от коя партия е и дали е от село или от голям град.
83
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха хаааа преди 6 години
Защо Нинова не предложи поне до края на годината депутатските заплати да бъдат такива, каквито са били преди 20 г.? Ето ти пари, за да се увеличат поне малко пенсиите под 300 лв за второто полугодие на 2017 г.За това време да ревизират и инвалидните пенсииЗа догодина ще могат да предвидят перо от бюджета, позволяващо да се преизчислят всички пенсии.Това може да стане стъпаловидно - през първото полугодие на 2018 да се увеличат трудовите пенсии под 500 лв и инвалидните, през второто - останалите
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ще делят наново пенсионерите . На едни неработили ще се даде на други работили дали си здравето няма. Как така господа? Това ли е демокрацията Ви? Дайте на всички които са се осигурявали, на по старите пенсии по висок процен на тези отпуснати до 5 години по малък.
81
1
 
4
 
! Отговори
не е фатално преди 6 години
Бай Иване се не е фатално че ще изчезване,за нищо не ставаме ние българите,само кражби,корупция и обещания,а народа вече е в клинична смърт и едвам диша от бедност и мизерия и то благодарение на нас българските национални предатели и мекерета които за два сребърника са готови на всичко
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започна се още с 30% за газ . И това ще продължи с пълна сила гл . паци , избиратели на ГРОП. Но заради вас СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ ще открадне от нашия бюджет 50 000 000 лв. по собствената МУ воля, заради вашето гласче - нашите пари . Ако ви е много мил , плащайте МУ комунистически , гербарски членски внос .
79
0
 
6
 
! Отговори
една биричка преди 6 години
До Анонимен до 94 Пенсиите няма да растат, защото бюджета не може да го понесе. Но, средната заплата в обществения сектор ще продължи да расте , независимо от производителността. Ако познаеш защо, имаш една бира.
78
0
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
ГЕРБ и патриотите ако не направят ревизия на прехода ,ако не реформират съдебната система,ако не върнат откраднатото в хазната и не върнат прокудените ни деца от чужбина ги вписвам в графа комунисти,популисти,артисти....Българите изчезваме като нация!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А КАКВО ЛИГ..АВЕНЕ БЕШЕ- ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРП - БКП-500 миним. ПЕНСИЯ - 800миним. ЗАПЛАТА, 1600 средна ЗАПЛАТА ....ЗВЪНКИ ОБЕЩАНИЯ ОТ ЧЕРВЕНИЯТ ДЕБЕЛОГЪСКО .ЧЕСТИТО НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ГЕРБАВИТЕ КОМУНИСТИ . ПОЛУЧАВАТЕ ДУПКАТА НА ГЕВРЕКА - Гаранирано от ГЕРП!
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче 2 милиарда за саниране не е висока цена за бюджета нали?Де,сопа,де.
75
0
 
4
 
! Отговори
БКП-ГЕРБ преди 6 години
До бай Иван БКП- ГЕРБ -Ако щеш и тесла в задницата си забии,ако щеш и във вряло масло скочи ,ФАКТ - БКП- ГЕРБ.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам тук коментиращите,вместо да се съсредоточат върху днешните управляващи,от които им зависят пенсиите,вадят скелети от гардероба само за да си чешат езиците.Изглежда сте на около 70-80 години,щом помните толкова одавна.Ако е така и вие сте виновни за днешното положение.Тези,които имат високи пенсии/имам пред вид от другите страни/са си ги извоювали.А вие нито сега нито преди смеете да се обадите.Страха е най-големия ви враг.Затова ще ви тъпчат и унижават.
73
3
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
До ognyanz. Престъпната банда,която обезкости народа и хазната е от БКП и нейните клонинги БСП,върхушката на СДС,създадена от Луканов,за да си има "опозиция" за пред света,по модела през социализЪма БКП и БЗНС- комунисти.А що се отнася до юпитата при тройната коалиция сагата продължи под ръководството на БСП.Царя беше сам сред вълци и структури на бившата ДС в парламента,в администрациите и т.н.
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е,че ромите,които донесоха победата на ГЕРБ ще бъдат доволни.
71
0
 
3
 
! Отговори
dora преди 6 години
Dokato Goranov razpredelq parite,ne se nadqvaite za uvelichenie na pensii i drugi soc.dobivki.....
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не сте разбрали досега,разберете,едно,веднъж завинаги:ПАРИТЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНИТЕ ПЕНСИИ СЕ ВЗЕМАТ(КАТО СЕ ЗАДЪРЖАТ),ОТ ПО-ВИСОКИТЕ ПЕНСИИ!!!НИКАКВО ДОПЪЛНИТЕЛНО УВЕЛИЧЕНИЕ,НЯМА!!!Така,един Божи ден,минималните пенсии ще се "срещнат",с максималните,С ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА НА МИНИМАЛНИТЕ!!!Всички ще бъдат равни в бедността и няма да си завиждат!На всички ще се подава,колкото да могат да блеят,защото вече с поколения,те правят само това!Тогава ще УЗАКОНЯТ ЗА ВСИЧКИ ББД(БАЗОВ ДОХОД
69
0
 
4
 
! Отговори
ivo преди 6 години
Ako se napravi reviziq na prehoda i se varne zagrabenoto,pari shte ima za vsichko,no.......