Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!

Лидерът на ГЕРБ искал Деница Златева да остане в следващия кабинет
21 апр 2017 14:37,
152
Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за следващ премиер Бойко Борисов е поискал от БСП министър за кабинета си. Шефката на социалистите Корнелия Нинова обаче е отказала. 

"Получих обаждане от Бойко Борисов Деница Златева да остане в следващото правителството. Отазах участието на Деница Златева в кабинета", каза соцлидерката.

Още по темата

Тя обяви това по време на дебатите по изслушването на премиера Огнян Герджиков за уволненията и назначенията на служебното правителство. По време на тях министър-председателят бе провокиран отляво и отдясно да обяви с кой от партийните лидери е по-близък. 

Соцдепутатката Елена Йончева попита служебния премиер какво е пишело в SMS-а, който получил от Бойко Борисов преди да уволни Иван Гарелов като свой съветник, а също и колко пъти е говорил с лидера на ГЕРБ.

Герджиков отказа да коменира повече съобщението, а за разговорите с Борисов каза, че не са били много и били само след изборите. 

"Трябва да изразя съжаление, но с Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор. Няма как след непроведени разговори да има уволнения и назначения", отвърна той пък на въпрос на Патритотите за разговори със соцлидерката и произтекли кадрови промени след това. 

"Върху мен натиск не е оказван - нито за уволнения, нито за назначения, нито отляво, нито отдясно и център", каза още служебният премиер. 

"Четвърти месец обясняваме, че нито Конституцията, нито законите позволяват на партия да се меси в работата на служебно правителство", коментира Корнелия Нинова упреците на ГЕРБ, че служебният кабинет е обслужвал интересите на социалистите. 

Тя благодари на Герджиков, че е бил коректен да каже, че никога не са се виждали. 

"Аз не съм Бойко Борисов, аз нито със SMS-и, нито със срещи и обаждания не бих си позволила намеса в служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определени функции", каза още Нинова. 

Тя обаче призна, че БСП е участвала в служебното правителство с Деница Златева и обяви поканата на Борисов към нея за признание, че то е било успешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
10
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "архитект" - Не се притеснявам за авторите на подобни писаници, а за тези, които ги четат. Гербаджиите по правило се учат от бат'си Бойко, който, когато някаква тема не му изнася пуска в ход банкянския си хумор или просто започва да говори за друго.
74
6
 
3
 
! Отговори
архтект преди 6 години
До ognyanzМай взе да се притесняваш за мен,благодаря...но нямаше нужда... :))))))))))
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай им един път , стига си отказвала !
72
4
 
13
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Познат трик. Първанов не отказа, Калфин стана ***. Де ги вече АБВ? Явно Нинова си е взела поука.
71
4
 
2
 
! Отговори
до архитект преди 6 години
Подходът на управление и при двамата е един и същ? В този ред на мисли не виждам разлика между тях.
70
8
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 'архитект': Изглежда имаш и друго хоби: да пишеш тролски постове. Това, което си написал, че Корнелия Нинова е милионер-собственик на Техниомпекс, само защото като държавен служител е провела процедура по приватизация, е нещо, което ако го кажеш публично и от свое име, следва друго нещо, което го има в Наказателния кодекс.Дано поне си построил нещо читаво.
69
12
 
13
 
! Отговори
gadev преди 6 години
хаха другарката *** съвсем я взеха за мезе :)
68
7
 
3
 
! Отговори
архитект преди 6 години
...моето най-любимо хоби е да градя...а едно от другите е да лашкам *** ;) Спете спокойно..но ако почувствате нещо внезапно...изотзадзе /думата е грузинска/..да знайте че е от мен ! Приятна вечер !
67
1
 
6
 
! Отговори
Минаващ към Анонимен преди 6 години
Комунизма е част от теб.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету да не дава никакви постове на БСП.
65
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарки и другари ... изборите МИНАХА и народа си каза думата !Не на комунизма, не на Русия !!!ако не ви харесва вдигайте се на въоръжено въстание ... няма да ви е за пръв път.само по-леко с мандрите, че сиренето е само палмово
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко си по искал Корнелия не му дала ..... Извод предложил е малко пари
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов към Нинова:-Корни ние сме в мандрата. Дай една твоя "Калинка" да ти носи сирене !Нинова:-Не ти давам "Калинка", не ти ща сиренето - Партията ни е научила да си го вземем с акция.
62
12
 
8
 
! Отговори
nina преди 6 години
Г-жо Нинова, престанете с ината си да настройвате хората срещу БСП! Не забравяйте, че сте избрани за НС, за да СЛУЖИТЕ НА НАРОДА, а не партията си! А как това ще стане най-добре?-като участвате в управлението на страната. Иначе следващия път няма да можете да се похвалите с такива изборни резултати!!!
61
10
 
14
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
ГЕРБ няма да управлява дълго.
60
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "архитект": На това ли са те учили в архитектурата? Когато на един държавен служител е възложена процедура по приватизация на държавно предприятие то става ли негова собственост? Все едно ти да построиш една сграда по проект на клиенти и някой да каже, че е станала твоя.
59
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата остана само с некадърни калинки и търси хора.
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам! ""..............ВСЯ ВЛАСТЬ СОВЕТАМ! ... биха задоволи единствено другарката Нинова
57
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рапона добре разбира, че разрухата до която докара страната е огромна. Извършени са действия с които България е обедняла ужасно, обезсилена и разделена. Като даде министерство на Ниновица и нея ще омаже в грабежа. Тогава тя нема да писка или му разкрива далаверите. Хитър ход от Рапона за да си осигури 4 години безметежно царуване. Вярно е, че няма неподкупни хора и разликата е в цената. Но Ноновца има пари, явно нв а да се подаде.
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов си 70181поискал една БСП "Калинка", а Нинова му отказала - ревност !