Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!

Лидерът на ГЕРБ искал Деница Златева да остане в следващия кабинет
21 апр 2017 14:37,
152
Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за следващ премиер Бойко Борисов е поискал от БСП министър за кабинета си. Шефката на социалистите Корнелия Нинова обаче е отказала. 

"Получих обаждане от Бойко Борисов Деница Златева да остане в следващото правителството. Отазах участието на Деница Златева в кабинета", каза соцлидерката.

Още по темата

Тя обяви това по време на дебатите по изслушването на премиера Огнян Герджиков за уволненията и назначенията на служебното правителство. По време на тях министър-председателят бе провокиран отляво и отдясно да обяви с кой от партийните лидери е по-близък. 

Соцдепутатката Елена Йончева попита служебния премиер какво е пишело в SMS-а, който получил от Бойко Борисов преди да уволни Иван Гарелов като свой съветник, а също и колко пъти е говорил с лидера на ГЕРБ.

Герджиков отказа да коменира повече съобщението, а за разговорите с Борисов каза, че не са били много и били само след изборите. 

"Трябва да изразя съжаление, но с Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор. Няма как след непроведени разговори да има уволнения и назначения", отвърна той пък на въпрос на Патритотите за разговори със соцлидерката и произтекли кадрови промени след това. 

"Върху мен натиск не е оказван - нито за уволнения, нито за назначения, нито отляво, нито отдясно и център", каза още служебният премиер. 

"Четвърти месец обясняваме, че нито Конституцията, нито законите позволяват на партия да се меси в работата на служебно правителство", коментира Корнелия Нинова упреците на ГЕРБ, че служебният кабинет е обслужвал интересите на социалистите. 

Тя благодари на Герджиков, че е бил коректен да каже, че никога не са се виждали. 

"Аз не съм Бойко Борисов, аз нито със SMS-и, нито със срещи и обаждания не бих си позволила намеса в служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определени функции", каза още Нинова. 

Тя обаче призна, че БСП е участвала в служебното правителство с Деница Златева и обяви поканата на Борисов към нея за признание, че то е било успешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далавери,далавери всичко е алъш вериш.
14
7
 
7
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Мечтай си Борисов! Вие искате да разберете нашите схеми за кражба. Няма да си дадем патента!
13
7
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Пич": Как си я представяш тая работа? БСП да има министър в правителството на ГЕРБ . Е бива г'лупости, но тия на Бойко са наистина неизчерпаеми. Ясно е, че му се иска да подкупи с министерски постове всички партии, за да няма опозиция, но в политиката тоя номер не минава с всички.
12
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, Борисов яко бъзика РЕМСиската от Позитано !
11
5
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Борисов се прави на германец,скоро ще узнаем и колко е изпаднал.
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакво значение какво казва Нинова, важното е да го казва НЕРВНО!
9
8
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тиквата не е направил правилния избор виж, ако беше споменал червения милионер другаря Гергов може би пък нямаше да откаже все пак той е от стара коза яре и всички далавери са му ясни.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички са дървени глави и затова сме зле. не може да се гледа само в черно-бяло! да, борисов си е направил тънка сметка да спечели благоволение на бсп, донякъде заради липсата му на кадри и донякъде защото този министър е действал добре. няма безплатен обяд. обаче другарката приватизаторка нинова не може да бъде разбрана - ей тъй, напук отказва, макар че преди това драпаха да имат министър на този пост. вероятно друг си е платил за това министерсто.
7
14
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Правилно, да се оправя след като ламти за власт. А пък после другите му виновни, все ще намери кусур на БСП министъра.!!!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
........... и от тези хора се очаква да свършат нещо полезно за държавата. Каква черна шега!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо никой не отваря дума за изземването на златото от България от една канадска фирма, нито управляващи, нито опозиция нито институциите с които управлява суверена. Нали според Конституцията член 3-ти управлява пряко народа като упражнява това и със институциите. Къде е народа, къде е всеки един от нас. Щтраусите не живеят по нашите широти, а само в зоологическите градини под ключ. Дали е така
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
праят са само цирка, а зад завесите всички карадат заедно, от 44 година до сега, герговци свинари и други ткзесари, бармани, сервитьори и шофьори, мутри охранители и физкултурни поръчители
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте да се обзаложим след съставяне на правителството, кой ще почне веднага стачка. Къде е заложена първата мина. Моля вашия коментар.
2
16
 
18
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Нищо не им давай!!! Нищо не им давай!!!После ще се оправдават с Маркс, Ленин, Путин, Радев, Йотова, Орешарски.Все някой им е виновен на тях.Се едно, че не са управлявали два мандата с две оставки.Нинова питай ги: транзита през Украйна ли увеличи цената на газът с 18%?Транзита на газ е под управлението на американски фирми в Украйна. И защо КЕВР увеличава с 30%?И защо ГЕРБ провали Южен поток? БГ изгуби половин милиард на година от транзит.Сега ревем, че плащаме скъпо!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минирала е цялата държавна администрация и чака да гръмнат мините. Сега ще се види има ли гражданско общество и дали то правилно ще разчете кой и на къде ще се опита да насочва и употреби това гражданско общество. Вече го играхме със взводове, сега ще опитат с батальони или май нямат търпение и направо ще ираят на едро не съзнавайки, че и тях ги използват за еднократна употреба