Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!

Лидерът на ГЕРБ искал Деница Златева да остане в следващия кабинет
21 апр 2017 14:37,
152
Борисов поиска министър от БСП, Нинова нервно: Отказвам!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за следващ премиер Бойко Борисов е поискал от БСП министър за кабинета си. Шефката на социалистите Корнелия Нинова обаче е отказала. 

"Получих обаждане от Бойко Борисов Деница Златева да остане в следващото правителството. Отазах участието на Деница Златева в кабинета", каза соцлидерката.

Още по темата

Тя обяви това по време на дебатите по изслушването на премиера Огнян Герджиков за уволненията и назначенията на служебното правителство. По време на тях министър-председателят бе провокиран отляво и отдясно да обяви с кой от партийните лидери е по-близък. 

Соцдепутатката Елена Йончева попита служебния премиер какво е пишело в SMS-а, който получил от Бойко Борисов преди да уволни Иван Гарелов като свой съветник, а също и колко пъти е говорил с лидера на ГЕРБ.

Герджиков отказа да коменира повече съобщението, а за разговорите с Борисов каза, че не са били много и били само след изборите. 

"Трябва да изразя съжаление, но с Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор. Няма как след непроведени разговори да има уволнения и назначения", отвърна той пък на въпрос на Патритотите за разговори със соцлидерката и произтекли кадрови промени след това. 

"Върху мен натиск не е оказван - нито за уволнения, нито за назначения, нито отляво, нито отдясно и център", каза още служебният премиер. 

"Четвърти месец обясняваме, че нито Конституцията, нито законите позволяват на партия да се меси в работата на служебно правителство", коментира Корнелия Нинова упреците на ГЕРБ, че служебният кабинет е обслужвал интересите на социалистите. 

Тя благодари на Герджиков, че е бил коректен да каже, че никога не са се виждали. 

"Аз не съм Бойко Борисов, аз нито със SMS-и, нито със срещи и обаждания не бих си позволила намеса в служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определени функции", каза още Нинова. 

Тя обаче призна, че БСП е участвала в служебното правителство с Деница Златева и обяви поканата на Борисов към нея за признание, че то е било успешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
2
 
! Отговори
Помогнете на Бобчо преди 7 години
До Проф. Козлев Бобчо Б страда от тежка и неизлечима нужда да краде милярди левове, да лъже и убива. За да помогнем на Бобчо да се преструваме, че не знаем че ни краде и да се правим, че му вярваме, за да е щастлив. Да си направим жребии, според който месечно по един от нас да дава фира. Да помогнем на Бобчо.
114
3
 
3
 
! Отговори
Специалист преди 7 години
До СпециалистБългария я съсипват простите партиини секретари от Гепаджиите. БКП се възроди под името ГЕРБ. Когато на комунистите им стана ясно, че комунизма е невъзможен, те решиха да създадат котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БКП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България под названието ГЕРБ. Конструктор на формацията беше Първанов, а изпълнител - Б Борисов.
113
5
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Брей , опасна е тази Нинова.Сред протестния вод срещу Цачева Корнелка се вида като министър председател, облече червената рокля и се качи на кон. Вече победител.Ама народа си обича Бойко и я заля със студена вода.
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова не дава лесно !Обаче даде ли ще е голямо густо .
111
4
 
2
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 7 години
КАТО НЕ ЩЕШ МИРА НА ТИ СЕКИРА!
110
5
 
11
 
! Отговори
Kit Chelin преди 7 години
Др. Борисов трябва да изкара цял мандат. Представете си, ако БСП беше водила преговори с патриотите за правителство какво реване щеше да бъде по медиите и от Бай Банкя за златен пръст, за разговори с фашисти, за евроценности. За ББ няма морал той би се съюзил с всички, без никой да му задава неудобни въпроси. Дори му се кланят и го хвалят, че полага толкова много усилия за съставяне на правителство. Сигурност и спокойствие когато е на власт и протести, окупации, когато е в опозиция. Лицемерие
109
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До wwwАми защо Слънцеликият се е обадил на Нинова? Защо не се е обадил направо на Деница Златева? За какво му е на Tиkвенcoн да се занимава с Нинова. А?Аре, чакам отговор, гepберунгел cмoтан!
108
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
тоза това ли бе такъв студ ба добре им се отрази огледа по чаршията разспуснаха в кафето после на балантаин странна идилия
107
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ба бажанаците беха днеска на оглет откъм сверата на културата странномие маи шефа им не ги е научил достатачно та единия придоби опит от мен аз де съм зле с тая свера явно добър поет има *** се чудящо пък бяха четирма за фасада ама ониа спят
106
5
 
11
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Простия гербер не може да осъзнае, че има понятие като достойнство. Нинова е права. Борисов се опитва да подчинява като купува. Мутренския му похват беше сритан от БСП.
105
2
 
7
 
! Отговори
www преди 7 години
Че тя Деница Златева може да си вземе това решение и сама. Защо и е Корнелия? Едно време Пешко Маммин Еммин Москов как си разрита кошницата с партията, която го уреди на поста здравен министър? *** Радан бил казал нещо си... *** нали и Пешко иска да краде и да яде, а кражбата я осигурява само и единствено оставането във властта.
104
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко вземи си от твоите калинки и пепрудки, стига си купувал хора на килограм, не всички са продажници като теб, т..ъпата ти кратуна трябва да го разбере
103
11
 
8
 
! Отговори
Специалист преди 7 години
Явно само един от всички комунисти става за работа! Сигурно по-малко е зубрила Ленин и е понаучила нещо. Затова няма да ви даваме власт,другарко Нинова - немате хора да управлявате. Винаги сте съсипвали България с простите си партийни секретари! Съсипахте и хората с акъл!
102
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неуважението към демокрацията наложено като основна политика на антибългарската партия БСП неминуемо ще доведе България до глад и кръв. Това се случва в момента в дружеската на БСП Венецуела където венсеремосите започнаха да избиват хората заради които уж дойдоха на власт. Интересно че в този просоциалистичесно-прокомунистически-пропутински и проруски сайт темата Венецуела се избягва както дявола бяга от миризмата на тамян.
101
5
 
7
 
! Отговори
Леля Боряна преди 7 години
Колко пари давате за митинга?Сандвичи и безалкохолно ще има ли?
100
5
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Хамелеони много, Време е да Изринем ***! 04.05.2017 г. - Ти Решаваш!
99
9
 
9
 
! Отговори
скат преди 7 години
Поведението на К.Нинова е направо неадекватно.
98
15
 
11
 
! Отговори
Григорович преди 7 години
То не само Нинова нервна,ами и тролетариата е изперкал.Обяснимо е.Борисов е Премиер за трети път.И този път мандата ще е пълен.
97
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веро, кой ти каза, че Нинова е била нервна?Мамавидолна дpacкачи ***!Веро, за свещи и за лекарства да си дадеш и последните пари, гнидo вмиpиcaна!И да триеш, това пак ще се появи, затова го остави и изчакай да го "затрупат" другите коментари. Като ме триеш само ме амбицираш и този коментар ще е винаги отгоре. Да беше ***, та да ти го набия, ама то - акъл...
96
3
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г. Ти решаваш!