ГЕРБ обвини Герджиков в саботаж. Връща му: Ревизия!

Масовата подмяна на кадри разгневи партията на Борисов
21 апр 2017 14:30,
66

Виж други галерии »

 

ГЕРБ обвини служебния премиер Огнян Герджиков и министрите му в саботаж на следващото правителство заради масовата подмяна на кадри. Три месеца след като Герджиков пое властта и направи ревизия на кабинета на Борисов, новите-стари управляващи обявиха, че те също ще ревизират - назначенията на служебното правителство. 

Почти два часа депутатите препитваха Герджиков за уволненията и новите кадри, направени от екипа му. Служебният премиер изчете дълъг списък с рокадите, но времето не му стигна да обяви всички. В списъка фигурираха 22 областни управители, 27 зам.-областни управители, бордове на болници, ръководства на агенции, на държавни предприятия... 

"Създали сте условия за саботаж на следващия кабинет. За три месеца сте направили толкова уволнения, колкото нито един друг премиер не го е направил", обобщи чутото шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Той попита какво отношение има към провеждането на изборите, каквато е основната задача на служебния кабинет, смяната на членове на бордове и агенции. 

"Кой е разпореждал на тези министри да уволняват? Някой трябва да каже кой поема политическата отговорност. С министрите си искате да ни отклоните от единствения европейски път, което беше теза и на БСП", каза Цветанов. 

Той обвини служебното правителство, че е обслужвало БСП и обяви, че колкото по-бързо бъде сменен кабинетът, толкова по-добре. 

"Ще направим ревизия на тези назначения, за да възтържествува справедливостта", зарече се Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаря Цветанов се възмущава "Създали сте условия за саботаж на следващия кабинет. За три месеца сте направили толкова уволнения, колкото нито един друг премиер не го е направил .Кой е разпореждал на тези министри да уволняват? Някой трябва да каже кой поема политическата отговорност.С министрите си искате да ни отклоните от единствения европейски път "Ако сменим "европейският път " със "светлото социалистическо бъдеще "се връщаме 30 г назад. Като че ли не са знаели, нали се познават там и си знаят всичко. Играят ни спектакли Сълза и Смях
58
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутев се завърна, а след него се пръкнаха и новите му ,,кутевчета,, ! Сега заедно с комуно-русофилските тролчета изливат реки от помия и слагат минуси на всички позитивни коментари. Гадост!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха така! Това ми харесва ...
56
11
 
19
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Червени тролчета,когато''льотчика''нареждаше на Герджиков кои областни управители трябва да смени, бяхте много ентусиазирани и въодушевени.Така трябвало, след като има ново правителство да има и нова администрация.Бяхте убедени че ще има и червено правителство.Да,ама не!Сега защо ревете?Каквото повикало,такова се обадило!
55
6
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г. Ти решаваш!
54
0
 
1
 
! Отговори
Същия преди 6 години
Ще им се наслаждаваме заедно
53
9
 
14
 
! Отговори
Vze da mi pisva преди 6 години
Съвсем случайно засякох по Евроком Комунистическана пледоария на "Новия Прометей" цветанов. ДА СПРЕМ ТАЗИ *** гербери. БЪЛГАРИ живота ни е на косъм. ДА ГИ СПРЕМ И МАХНИМЕ (както казва 52 Партията - Държава ) герб -гроб. Все съм слушал нагли хора, но този цветанов просто надмина всички. Моля ВИ БРАТЯ БЪЛГАРИ, ВРЕМЕ Е ЗА НОВ ПРЕХОД, ТА ТЕ СА ОЩЕ ТУК, КОМУНИСТИТЕ ОТ герб (гроб)...................
52
12
 
18
 
! Отговори
аз преди 6 години
Геджиков, защо ти трябваше да се излагаш на стари години ... като си се хванал на хорото с другарите, сега ще купуваш вазелин
51
0
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
И друг път съм го казвал. Когато има уволнен висш служител, да се посочва кога и от кого е бил назначен. И на кого на мястото. При това положение днешния парламентарен контрол щеше да трае най-много половин час.
50
5
 
36
 
! Отговори
, преди 6 години
До Анонимен #50Че то и в Пловдив е така. На комшийката директно са й казали "или взима партийна книжка от ГЕРБ или си отива". Тази партия е като тумор, опитва се да стане Партия-Държава.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zezo jena ti oschte li raboti v dans oschte li podsluschva milizionerkata zvaka da go proverat lolko miliona ima sem zvetanovi plus 6 apartamenta vili. Abe bogataschi sa tia ot gerb komunjagi debelata pavlova milionerka s neka4estveno samirane i patischta padaschti tuneli i pak ministerka bes patrioti i mareschki ste nula gerberi komuneta milioner4eta
48
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станахме като по време на комунизма. За да заемеш ръководна длъжност трябва да си член на партията, иначе не става. В Сливен например всички директори на училища са членове и симпатизанти на Герб. Тези които не бяха ги уволниха не наведнъж а постепенно, един по един да не бие много на очи, но то пак бие на очи.
47
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще направим ревизия на тези назначения, за да възтържествува справедливостта", зарече се Цветанов. - с други думи ще върнем нашите хора от ГЕРБ, че за няколко месеца останаха гладни и жадни извън властта. Горките - ами те в реалния сектор няма да си намерят работа.
46
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦЦ кой е да търси сметка от Герджиков. Човекът си е успял юрист и уважаван професор сред студентите си, а ЦЦ е един *** с власт.
45
7
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Тоя Цвъцко май пак се гласи да подслушва телефони?
44
0
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Абе какво работят в тази администрация...симулират дейност. Макс 5-10% да вършат работата, останалите са пълнеж, обедни почивчици, ваканцийки...Я застанете пред едно министерство, часовникът ще си сверите, 17:30 тълпи се изнасят и всеки божи ден е така. Всеки работещ в частна фирма знае колко невъзможно е това ....раздута, ненужна администрация с нелоши привилегийки, които всички ние плащаме!
43
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУКА МУ НА ГЕРДЖИКОВ. ТОЙ ОЧЕВИДНО СЕ ЗАБАВЛЯВА
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България стана сбор от политици, чиновници, търговци и малцинство.
41
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦВЕТАНОВ И СПРАВЕДЛИВОСТ!!! БОЖЕ, БОЖЕ...
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хах вие още работите с хората на Станишев ли кво нещо невдявам май съм *** .