Камен Костадинов от ДПС хвърли оставка от парламента

Причината – поема отговорност за ненапусналия Ангел Исаев
Обновена: 21 апр 2017 11:45 | 21 апр 2017 10:22,
27

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »
Ветеранът на ДПС в парламента Камен Костадинов изненадващо обяви, че напуска парламента. Това стана на третия ден от учредяването на 44-ото Народно събрание.

Мотивът на Костадинов за напускането е скандалът с преференциалния вот в бургаската листа, на която той бе водач. Деветият в нея Ангел Исаев стана депутат заради феномена 9/9, но отказа да напусне парламента каквото е решението на партията. 

Още по темата

Исаев стана и първият независим депутат в 44-ото НС, а Костадинов обяви, че като водач той поема отговорност за скандала.

"Не премам това като воля на избирателите, а като грешка", каза Камен Костадинов. Той обяви, че с напускането си на парламента дава модел на поведение и пример за това, че политиката не се прави само в Народното събрание. 

Костадинов остава член на ръководството на ДПС, обяви лидерът му Мустафа Карадайъ. Той обясни, че много депесари от листите са се отказали от парламента, макар да са били избрани, но с феномена 9/9, защото такова е било партийното решение. Исаев обаче, макар да е обещал да напусне, не го направил. 

"Този акт на Камен има морални измерения и ние всички оценяваме това", обясни Карадайъ. 

На мястото на Костадинов в парламента влиза Дурхан Мустафа. В 44-ия парламент Камен Костадинов бе депутат шести мандат. Той е народен представител във всички Народни събрания от 38-ото досега, с изключение на 39-ото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
7
 
! Отговори
Дост преди 6 години
СЕГА НАЙ НАКРАЯ ДА РАЗБЕРЕ НАРОДА С КОГО СЕ БОРИ ДОСТ.ЗАЩО ВСИЧКИ НАПАДАХА ДОСТ.ЗАЩО НАЙ СТАРИТЕ СЕДЕСАРИ СА В ДОСТ.БРАТЯ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ НАКРАЯ.....
20
1
 
7
 
! Отговори
осман преди 6 години
още един доносник от дпс дс отива на голяма служба.кажете ми сега кой управлява кораба.бойко ли?ще видим скоро .да живее дост ние сме гарант за демокрацията .до края на дпс бсп дс.........
19
0
 
7
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Получил е достатъчно обезщетение да отстъпи мястото си на другия, не го прави от морал!Все пак Костадинов и другите от висшето ръководство на ДПС и ДОСТ и БСП са служители или донисници на бувшата ДС.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОООО ЕДИН МАФИОТ ПО-МАЛКО ......И БЕЗ ТОВА МНОГО ВРЕМЕ ДА СТОИ В ПАРЛАМЕНТА НЯМАШЕ ОТ ДАЛАВЕРИ.....
17
1
 
4
 
! Отговори
hihra преди 6 години
taka praviat dvulichnite licemerni antihumanistichni antipatriotichni chujdi spioni, koito sa razkonspirirani.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма толкова доллни предатели у нас каквито са българите, членове на ДПС!Защо в ДПС няма арменци?!Комунистите създадоха тази етническа партия за да се делят хората!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога все ще ни обясняват, че избирателят греши!?!?! Не съм фен на ДПС, но и не бих подкрепил , която и да е политическа сила, опитваща се да ми обясни, че бъркам, когато правя съответен избор! Това само времето го показва! Всеки си има неудобен хап за преглъщане и политиците трябва да си го гълтат също! Пак крив космос и много водорасли!
14
2
 
15
 
! Отговори
дедо гоше преди 6 години
ахаа, ето къде била причината...да влзе този Дурхан, яено е важен за някого...и като не стана по единия начин, сега по този...някой на някого е шепнел много в ухото...много...Егати държавата!!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има ограничение за депутатски мандати ... не може едни и същи муцуни все в парламента. Това трябва да се промени срочно
12
1
 
23
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Ето това се казва наглост, безочие, арогантност - ДПС. Как решиха, че е грешка 15/15. Как първото първото 15 не е грешка, но второто вече е грешка. Признайте се, че целия ви електорат е неграмотен и гласува под-строй, затова стават и грешки. Ако имаше образователен ценз нямаше да има грешки - като ДПС.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам думи, тъкмо хората се зарадваха че, Дурхан Мустафа няма да влиза.Доган пак си прави каквото иска. Всички знаем че, той води бизнеса на Доган в област Бургас и се отчита много добре.Но, този път няма прошка, прекалихте.Камен Костадинов, поемал отговорност - дрън, дрън хората не са глупави, целта е Дурхан на всяка цена да влиза в парламента, май бързо забравихте, че Дурханчо се разследваше от прокоратурата.
10
2
 
6
 
! Отговори
Проверка в НС срочна преди 6 години
Имало вкарани чужди шпиони срещу заплащане на избираеми места.. в момента се подава че поне един има черна терористична камерка/mirkro video teror/ закрепена на сакото с цел трайно прецакване на колегите и Герджиков..Да се замерят всички и да се арестуват чуждите шпиони и диверсанти . С подобна бил убит отровения преди това с натриев хипо хлорид в питейни води и лекарства Жельо по време на срещата с Плевналиев. много знаел за ДПС
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастни сметкаджии, че и за морал говорят!Какъв морал видяхте в цялата тази работа - слагат се някакви хора в някакви листи; разни водачи в по две листи; разни работодатели сложени само за да гласуват работниците им... А след изборите - събира се ръководството на партията и определя кой да е депутат и кой да напусне, въпреки че е избран от народа!И това го дефинират като моралното поведение!
8
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
2 мандата и вьн от парламента какво е това да се забравиш кои си и от кьдеси трьгнал мажоритарно избраните няма защо да си подават оставката не е никаквагрешка
7
1
 
31
 
! Отговори
дива котка преди 6 години
Защо напуска ? Защото е натрупал достатъчно народни парици?Защо не напуска Исаев ? Защото такъв кокал няма да има за него никога вече ?Има обяснение за всичко.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха а после искаме мажоритарен вот :)смех, или да зачетат волята, или да си подреждат правилно листитекво е това, тоя влязал оня ден, сърдитковци
5
1
 
27
 
! Отговори
ДИВ ПЕТЕЛ преди 6 години
Този е кадър на държавна сигурност и е в ДПС точно по тази причина-контрол на турските избиратели отвътре.
4
1
 
27
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
Чисто формално точно това е вота на избирателите, защото за 9/9 има еди колко си бюкетини.От друга страна той казва, че електората им е неграмотен
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въх.
2
10
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
ДПС, ДОСТ и НПСД са антибългарски партии. Един ден ще се обединят в една партия, а именно ДПС, защото всички те произлизат от ДПС.