Данаилов: Гергов направи жест като си подаде оставката

Историята можеше да мине по-леко, смята актьорът
22 апр 2017 16:23, Петя Славова
86
Данаилов: Гергов направи жест като си подаде оставката
Снимка: БТА

Георги Гергов направи жест като си подаде оставката, но цялата история можеше да мине и по-леко. Това коментира пред журналисти заместник-председателят на БСП Стефан Данаилов.

Още по темата

По-рано днес Гергов подаде оставка пред Националния съвет на БСП като член на Изпълнителното бюро, за да не разделя партията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи Гергов да бъде освободен от партийното ръководство, заради замесването му в случая с организираната среща между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

Гергов направи жест все пак към всички нас, за да не изпадаме в тежка ситуация, защото гласуването щеше да бъде по-лошо за него, но можеше по-леко да мине цялата история, ако беше приел да се срещне с Изпълнителното бюро, но той отказа, коментира Данаилов, цитиран от БТА.

Първо, когато си приел да бъдеш член на ИБ, то не е случайна работа, всеки трябва да се замисли кой е, къде е в живота, има ли някакви морални устои, защото всичко се трупа на партията, коментира той.

Помолен да коментира твърденията на Гергов, че е помогнал за избора на Нинова за председател на БСП, Стефан Данаилов каза: "Факт е и то се знаеше, че са помогнали тогава тоя, тоя и тоя, и въз основа на това са искали разни работи". По думите му Гергов искал да бъде заместник-председател, но не станал. Както знаете, единственият съм само аз, добави Данаилов.

По думите му ходът на Нинова за промяна в устава председателят на партията да бъде избиран от партията е бил именно с цел да се спрат тези зависимост. Данаилов смята, че Нинова трябва да продължи промяната, за което й трябва кураж и силна подкрепа. Ако тя не беше взела такова решение за освобождаване на Гергов, тогава щеше да стане вътре "Содомор и Годомор", коментира Данаилов.

Таско Ерменков коментира, че поемането на политическа отговорност е признак на добра политическа култура и на осъзнаване на това, че БСП е партия, а не група по бизнес интереси.

Няма нищо притеснително да пиеш кафе с когото искаш, но когато заемаш партийни постове носиш политическа отговорност и той си я понесе съвсем съзнателно, каза той. Гергов си подаде оставката сам и смятам, че това е добър морален акт от негова страна, коментира Ерменков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Стефан Данаилов е прав, че трябва да е ясно кой какъв е в ръководството на БСП. Не случайно са се изредили толкова гербаджийски коментатори да го оплюват - оглупяване, памперс и т.н. Стандартни про'стотии, достойни за интелекта за техния бащица и учител Бойко.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ламбо защо така бързо изглупява. Млад е още за старческо слабоумие.
70
0
 
3
 
! Отговори
рес еоод преди 7 години
НЕЩА АКЪЛ ОТ ПРЕЛЮБОДЕЕЦ
69
7
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
По телевизията защо не връткат ''На всеки километър''? ''Добър'' комунистически филм за промиване на мозъци....Бабите да се подмокрят като гледат Ламбо на младини d;
68
2
 
16
 
! Отговори
Данаилов оглупя преди 7 години
Стефан Данаилов съвсем оглупя. Въпреки старческата му деменция, желанието му за власт все още е много силно. Все пак никога не е късно да станеш за резил...
67
4
 
8
 
! Отговори
Алеко го е казал преди 7 години
Всички са маскари.
66
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо нито един гласувал за ГЕРБ, не изкаже тук омерзението си, че Тиквата се коалира с пишман патриотите? Тия дето до оня ден го псуваха и плюха?
65
0
 
12
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ИНОВАЦИИ преди 7 години
Мутрите вече са ...ЗАВЪРШЕНИ политици !От БСП---правят отчаяни опити да еманципират и КУ""ТЕ , в партийната политика!А, СВИНАРИТЕ --ВЕЧЕ СА .....АУТ!!!
64
7
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 7 години
Това, което пишеш за комунистите не се отнася за тях, а за теб. Такива нискочели като теб нямат представа от нещата и пишат измишльотини.
63
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво,Корнелия!Днес добави още проценти за БСП и постави Мутрата отново в партер.Гергов си беше негов човек.Никой не очакваше такъв брилянтен ход от тебе.Продължавай в същия дух и наесен на изборите ще хванеш пълно мнозинство.Герберопатритарският тюрлюгювеч ще ти помогне.Само си изиграй умно картите,които са доста добри в момента.Поздравления за смелостта и успех!
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в допълнение от 65 Значи в момента строим ограда, която линейния метър струва 1000 лева!Тази ограда от диаманти ли е бре?
61
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велизар Енчев снощи: Километър граница срещу Турция при Орешарски струваше 250 000 лева. Това го казват много хора... при ГЕРБ 1000 000 лева. 4 пъти повече!
60
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя още жив ли е? Докога ще вадите скелети от нафталина?
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
60 Те сега ГРОБ не защитават лични и групови( коалиционни интереси) викаш? Я виж как протектира Тиквата Валери Симеонов, бе! Ние от нашите данъци му пълним джоба на тоя от командировачните на войниците чрез хотела му. Такава наглост няма! Няма лошо да си имаш бизнес, но да крадеш и от народа чрез подобна схема вече прелива чашата. Не мислиш ли?
58
0
 
13
 
! Отговори
? до 58 преди 7 години
Нима все още има нещо в България което ви учудва ?
57
4
 
18
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 7 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
56
7
 
16
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 7 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
55
6
 
18
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 7 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди малко гледах на запис предаването от Шоуто на Дългия от снощи и оня Сиромахов поканил Велизар Енчев... То хубаво че оня плюеше по Сидеров откакто е на сцената в СКАТ, но сега защо плюе и по бившия си шеф си Валери Симеонов? Щото като работеше в СКАТ, тоя Енчев, Симеонов нямаше хотели ли? Значи къде е разликата между него, който е бил верен на Симеонов със Сидеров, който беше дружка с бокклука Симеонов?Няма такава държава!
53
2
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
А кога другаря ви Гергов ще върне откраднатите си милиони в хазната?Я сега Цацаров да го поразгледа под лупа и го прати в чистилището с раираните одежди.Време е за разплата.БСП е олигархично бандитска партия.Нинова да не играе ролята на честната Калутка,защото и тя е за чистилището.