Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия

Москва и Анкара опитали да се намесят и в изборите за парламент
356
Кой влияе на политиката у нас? Русия, Турция, Македония и Сърбия
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Четири държави се опитват по един или друг начин да влияят на политическия процес в България, смята президентът ( 2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

"Русия, Турция, Македония и Сърбия -  тези четири държави по един или по друг начин се опитват да влияят на политическия процес в България", отсече той пред Нова телевизия. 

Още по темата

Плевнелиев обвини Русия и Турция, че се опитали да повлият и в изборния процес.

"Особено ме притеснява руското влияние от гледна точка на изборния процес в България и политическата дейност в България", заяви той.

Според него има съмнения, че Москва финансира партии, че твърде често български политици посещават Русия като голяма часто от визитите въобще не минават през външно министерство.

Въпреки критиките, които отправи към наследника си Румен Радев заради опитите да се промени законодателството така, че да се забрани гласуването в чужбина на български избори, Пленелиев му пожела успех в работата му на "Дондуков" 2.

"Искрено желая успех на президента Румен Радев. Дал съм му моя мобилен телефон, готов съм да му помагам, готов съм да покажа и доброто, и лошото. Винаги ще посоча и доброто, но да се опиташ да ограничаваш изборни права на два милиона българи в чужбина е голяма грешка и ще се надявам той да я поправи", каза още Плевнелиев.

Според него българите в чужбина са големи патриоти.

"Те строят църкви, училища, танцуват народни танци, учат децата на родния език, обичат България.  Те са най-големият инвеститор в България, на тези хора трябва да подадем ръка и това отива на един държавен глава. Не е правилно да ограничаваме правото на българите в чужбина да гласуват", каза той.

Плевнелиев смята, че лидерът на ГЕРБ  Бойко Борисов е показал, че властта не е на всяка цена като си подаде оставката.

"Когато нямаш доверието на хората, че си обещал нещо и не си го свършил, вече не си легитимен да управляваш, а сега вече има доверието на избирателите", коментира той.

Според него това, че Борисов ще е премиер с трети мандат е историческо постижение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
1
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕ ЕС. БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ЗА ЕС. БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ ДЪЛЖИ НА ЕС - ТОЧНО ОБРАТНОТО ЕС ДЪЛЖИ НА БЪЛГАРИЯ ЦЕНАТА: НА ЕДНО 500г РОБСТВО, РАЗДЕЛЯНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО И, ТОЛЕРИРАНЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ С ЯВНОТО ЗНАНИЕ КАКВИ СА, НАЛГАНЕТО НА НЕПРИЛОЖИМИ НОРМАТИВНИ УРЕДБИ, ПРОДАЖБАТА И ЗАТРУПВАНЕТО С ЕВТИНИ ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИ *** - ХРАНИ И ТАРАТАЙКИ...ОБРАБОТВАНА ЗЕМЕДЕЛСКА ПЛОЩ ПРЕДИ 1989: 10 000 000 дк; ОБРАБОТВАНА ЗЕМЕДЕЛСКА ПЛОЩ ДНЕС <500 000дк
310
2
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"Винаги ще посоча и доброто,..." - ДРЕБНИЯ МОНГОЛОИДЕН ГОЛ *** СИ Е ВЪОБРАЗИЛ ЧЕ Е ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ. ПРЕДИ 89г ВИДНИЯ КОМУНИСТ-АТАКИСТ, ДНЕШЕН ДРЕБЕН ФЪФЛЕЩ ГОЛ *** СОЧЕШЕ ПОДУХВАН ОТ ТОГАВАШНИЯ ВЯТЪР, БКП....ЕДИН ГОЛ *** ОСТАВЯ СЛЕД СЕБЕ СИ САМО ЕДНА ЛИ*ГА*ВА СЛЕДА
309
2
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НЕ ПОМНЯ ДА СЪМ ИМАЛ ПРЕЗИДЕНТ - ПЛЮНКА .ПРЕДИ ВЕЛИКИЯ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ НА ТОЗИ ПОСТ СЕ БЕШЕ НАСТАНИЛ ЕДИН ГОЛ ***. ПО-ТОЧНО ЛИ*ГА*В ДРЕБЕН ФЪФЛЕЩ ПЛ*УЖЕ*К. СЛАВА НА ГОСПОД ЧЕ ПИБРА СИНА НА ГОРЕ ЦИТИРАНИЯ КУЧЕШКИ ЕКСКРЕМЕНТ СВОЕВРЕМЕННО. ИНАЧЕ СМРА*ДТА СЕ РАЗНАСЯ ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ, ВЕКОВЕ...ВЗЕМЕТЕ ЗА ПРИМЕР ТИКВАТА: ОБЕСИЛИ ДЯДО МУ (ИДЕАЛНО) , НО Е ТРЯБВАЛО ДА ГИ КАРАТ НАРЕД ИНАЧЕ РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СТАВАТ СМЪРТОНОСНИ
308
3
 
5
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
защо не пробваш със САЩ, хванете се прочетете на Уики леекс документите дето е публикувал да ви стане ясно. Има ги в интернет, седнете четете
307
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАРоско не е държавник, а ДЪРЖАНКА!
306
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 236 и още десетина постаАбе, брато, това за сърбите да не е поредната опорна точка, която се опитваш да вкараш в дискусията? Не знам дали и доколко се месят в нашите работи, но знам, че политици далечни от нашите граници искат да гръмне бурето с барут на Балканите. За целта са им нужни такива като теб да внушават и дълбаят, докато някой ги чуе. Не ти се получава! Не се хаби!
305
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 241Чертали са ни границите, защото и в двете СВ сме били на грешната страна. Както и сега впрочем, благодарение на всякакви продажници като тази мишка на снимката.
304
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившия да не се изказва. Всеки път първи се обаждаше и все проблеми на държавата докарваше. Сега да си гледа бизнеса.Външната политика е много по различна от вътрешната.На нея не мож да се въртиш като гега -наляво, надясно.Като част от ЕС първо питаш тях после подкрепяш каквото кажат, а те доста разтегливо казват. Рядко си позволяват да критикуват Русия, но това не им пречи да въртят бизнес с нея.А ние на гол шкембак барутлии го даваме...България е имало, но дали ще я има зависи от нас...
303
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев е един поамериканчен пeдерас. Мнението му е педeрастко и извратено. На политиката в България влияят следните държави . САЩ, Израел, Турция, Англия и Германия. Ако обича да си държи глупостите за пред мъжа си.
302
2
 
17
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Ако на изборите за президент 2016 се бяха изправили Плевнелиев срещу Митьо Пищова, втория щеше да победи.
301
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес има само един дежурен немощен ***, който пише минуси.Ще ти повишат заплатата - може да ти дадат бяла стотинка, нека актуализират бюджета спасителите на народа, които дойдоха на вляаст с лъжи не за първи път и с голяяяяяяяма далавера.
300
3
 
10
 
! Отговори
Глас от полит-бунище преди 6 години
Ех,де да можеше да чете,щеше да усети народната "любов".
299
3
 
15
 
! Отговори
EUSSR преди 6 години
охохо значи САЩ и ЕС не влияат:)
298
3
 
18
 
! Отговори
джо преди 6 години
Този мазен бивш комунист пак се появи, не можа ли някаква службичка в ООНето да си намериш бе балък че да ни се махнеш от "медийното пространство", хихихи
297
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как кой влияе?Въпросът е риторичен- болните мозъци на българските политици.
296
1
 
8
 
! Отговори
ей преди 6 години
обяснявайте сега, що ми вдигнахте газа и парното? А, алкохолици мазни? извинетесебе#!
295
4
 
4
 
! Отговори
требе преди 6 години
увеличение на санкциите и на американския контингент в Бг - да видят пиянките отговор за скока на газа...
294
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с обиди на гей и *** какво си мислите че постигате? Безсилни в аргументи, нападки като последни простаци на мегдан... Народът го вижда и не гласува за руски ***!
293
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като беше президент неговореше толкова, колкот сега ....хахаха
292
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да заливате с помия днес.бг, власт няма да видите до 2-ро пришествие! И 2 пъти да вдигнете газа, пак ще гласуваме за България и европа! Понятно?