Една легенда си отива: Без парламентарен контрол по Канала

БСП обвиниха управляващите, че се опитват да наложат цензура
25 апр 2017 15:10,
35
Една легенда си отива: Без парламентарен контрол по Канала
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Петъчният парламентарен контрол вече няма да се излъчва по Канал 1 на БНТ. Традиционното препитване на министрите от трибуната на парламента в петък по обед се мести по БНТ 2.

Това решиха депутатите от временната комисия по промяна на правилника на Народното събрание. Парламентарният контрол падна от Канал 1 с гласовете на 11 народни представители. 6-има бяха против.

Предложението за това бе направено от патриотите. От БСП обаче се възпротивиха и обвиниха управляващите в цензура.

Още по темата
Според патриотите обаче било точно напротив. Това е разширяване публичността, защото този канал е качен на мултиплекс, обясни Християн Митев от ОП, цитиран от "24 часа".

Депутатите оставиха възможността заседания на парламента да се излъчват пряко по Канал 1, когато има решение за това.

С други промени в парламентарния правилник комисията реши, че главният прокурор вече ще бъде изслушван от правната комисия на Народното събрание на всеки 3 месеца. Изменението бе прието единодушно с гласовете на 19 депутати.

Идеята за изслушването било н асамия Сотир Цацаров. Той изпратил писмо с предложение за това до председателя на Народното събрание и до временната комисия за изготвяне на правилника за работата на парламента.

С изслушването на главния прокурор от парламента ще бъдат изпълнени препоръки от последния доклад по Механизма за сътрудничество и проверка.

"Осъществяването на тези препоръки е предпоставка и за засилен обществен контрол и информираност за дейността и проблемите на държавното обвинение, пише Цацаров в писмото си.

Депутатите записаха и че правната комисия може да изслушва и шефовете на ВКС и ВАС, но само по тяхно желание и инициатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Някой ползва ли мултиплекс? Това е пълен смях.
31
1
 
3
 
! Отговори
Али преди 6 години
Петък е ден за молитва а не е за някакъв си контрл, това тормози министрите.
30
0
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Това се прави с цел да не се вижда, че 90% ги няма никога на работа! А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ КОЙТО НЕ СА СЕ ЯВИЛИ НА РАБОТА 3 ДЕНА БЕЗ ИЗВИНИТЕЛНА ПРИЧИНА (представен болничен лист или копие от смъртен акт на роднина)? АЛООО ЖУРНАЛЯТА РАЗМЪРДАЙТЕ СЕ И ГИ ПИТАЙТЕ КАК КОДЕКСА НА ТРУДА ВАЖИ КАТО ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ А НЕ ВАЖИ КОГАТО Е ЗА УВОЛНЕНИЕ ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНО БЕЗХАБЕРИЕ!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Ало, информиращите преди 6 години
Защо не пишете нищо относно кавгите за блиц-контрола?
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Не е необходимо да ни бият инжекции. Здравната каса не ги реимбурсира, защото Москов милостиво ни е дал правото да я контролираме! Малко "парфюм" във въздуха, още малко "подправки" в храната, допълнително "минералчета" във водата и си готов - усмихнат, хормонът на щастието задействан, я колко е хубав животът и честни и грижовни управниците. Хоп, хиксчето на изборите! Ура - голяма изборна "цвобеда"!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо контролът да се разшири с НАРОДЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕЙНОСТ, ВЪРХУ ЗАКОНОТВОРЧЕСТВОТО, ЗАЩОТО ТО Е ЯЗвАТА, РАКЪТ СЪС РАЗСЕЙКИ НА НАШЕНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, сега се спира популяризирането дори на макар и формалния, но все пак парламенТарен контрол върху изпълнителната власт. Диктатура, хора, грозна патриотарска диктатура. Нищо да не се знае! Че то по-зле от развития социализъм, бе!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотари бол, сега ще си увеличат и заплатките . Във власта си , кратки мили и послушни.
25
2
 
10
 
! Отговори
надежда преди 6 години
По стандарт се върнахме 40-те години на миналия век. Демокрацията ни е псендо , няма свобода на мислене и действие при спазването на Закона , няма свобода на словото,има цензура.Ако ще живеем , като изгнаници, по-добре да сме бежанци.Всеки който е на власт предприема каквото му хрумне , не само за Канал 1. Новините на турски също не ще е зле да бъдат преустановени.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ ХРИСТИЯН НЯКОЙ ДА МУ ОБЯСНИ БАВНО, ЧЕ И КАНАЛ 1 Е НА МУЛТИПЛЕКС.
23
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не гледа този контрол бе, в петък през дена хората са на работа, пенсиите гледат Малката булка, а децата гледат порно на компа ;)
22
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реалек контрол се прави от опозицията, но такива предатели като БСП, ДПС и Атака само продават България и крадатт.
21
6
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
20
4
 
8
 
! Отговори
! преди 6 години
Кога ще гласуват РЕФЕРЕНДУМА. Волята на повече гласоподаватели отколкото избралите ги да стоят в НС
19
4
 
16
 
! Отговори
някой преди 6 години
А новините на турски кога?
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееее, най после! Цачева откога съботираше тоя контрол. А Борисов е толкова велик, че откъде накъде някой ще го контролира? Сега вече никоя делавера не може да се чуе отникъде ще си правим каквото си искаме. А и Борисов не ходеше все си имаше "ангажименти".Народееееееее! Сега вече си го нач.ка много яко. Не че с новите цени не си нач.кан.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък викам да направят цала програма нон стоп с тя да ги следим какво правят
16
5
 
7
 
! Отговори
шщд преди 6 години
Не,че нещо, но кой го гледа това?
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам, да забранят всички ТВии, да обединят НОВА и БТВ, да оставят онзи мухъл Кикимян с от НОВА, Цолова и Викторчо, защо те те най-сладко смучкаш шлифера на Императора. Всеки ден да си викат Цецо Цървула, Свинетка, Бат Буби, Цецка Мамата, Влади Финасистчето, Винкела и Щкембе Воеводата. Да ни бият по една успокоителна инжекция как и колко хубаво живеем. Така тръгвайки на работа ще сме леко усмихнати и силно озъбени, чакайки Светлото бъдеще което никога няма да се появи.
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малий и сега другарката къде ще се изявява? Ами оная другата кифла, дето я заряза съсела?Ужас другари!
13
1
 
14
 
! Отговори
CEM преди 6 години
Мястото му е в нощните канали XXL.