Комисия "Ревизоро": Ще разследват ли контрабандата в България?

Депутатите подхващат приходните агенции и сивия сектор
23
Комисия "Ревизоро": Ще разследват ли контрабандата в България?
Снимка: архив, Reuters

Спорът да има или да няма специална комисия за контрабандата "глътна" над час от работното време на народните представители.

Идеята за създаването на новата постоянна парламентарна комисия дойде от Патриотите и стана известна като Ревизоро, защото предложението за нея дойде от Емил Димитров, спечел си прякора преди години като шеф на митниците.

Според опозицията тази комисия просто показва, че управляващите знаят за сивия сектор, но не са направили нищо по въпроса досега.

От ДПС пък предупредиха, че с това раздуване на броя на комисиите само се удря по и без това ниския имидж на Народното събрание.

"След като ще има 17 министерства, на този парламент му трябват 17 комисии и ако искаме да ни уважат хората - 17 комисии само", отсече Рамадан Аталай.

Според него въобще не е целесъобразно да има комисия "Ревизоро", защото това само щяло да струва на бюджета заплати за секретарки и ползването на служебни коли.

Красимир Янков от БСП също отсече, че тази комисия няма да спре контрабандата. Изказването му пък стана повод Снежана Дукова от ГЕРБ да обвини социалистите в лъжи и демагогия.

Причината – червените депутати вече били подкрепили създаването на новата комисия, а сега се отмятали.

"БСП отново използва трибуната на парламента за лъжи и демагогия, днес вашето лицемерие надхвърли дори и моята представа", скочи тя.

В крайна сметка постоянната Комисия за наблюдение на приходните агенции, сивия сектор и контрабандата стана факт, но пък за сметка на нея по предложение на Данаил Кирилов от ГЕРБ вече няма да има такава за наблюдение на дейността на КЕВР и в 44-ото Народно събрание работата на регулатора ще се следи от подкомисия към енергийната.

Това също не се хареса на социалистите, защото според тях контролът над КЕВР е изключително важен, защото, както посочи Жельо Бойчев, "това е орган, чиято дейност касае цялото общество".

Депутатите записаха също в правилника за дейността си, че народен представител, отлюспил се или бъде изключен от парламентарната си група, си остава независим, няма да има право да се присъедини към друга, нищо ще участва в комисии и делегации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
отговор преди 6 години
на заглавието - няма да я разследват! Що копвате от бтв и нова тия въпросителни заглавия?
22
0
 
1
 
! Отговори
Ай стига преди 6 години
За срам и позор на света да има такава комисия. Представете се пазкрият някой без да иска сгрешил митничар, къде отива авторитета на държавата. Вместо това да създадем комисия за влиянието на росата бърху снасянето на кокошките или служба за събиране на кучешки отпадаци от паркове и градинки.
21
1
 
6
 
! Отговори
Комсомолец преди 6 години
Откога има контрабанда в България?
20
1
 
2
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Некъв кестен ДДС го плаща единствено крайния потребител-т.е. всички ние , а не фирмите. Освен ако са малки и са крайни потребители.
19
0
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
Хората са казали създай комисия за да потулиш нещата и сега така ще стане,много пари се въртят в този бизнес.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР и съдебната гълтат над 2 милиарда лева всяка година, но резултатите клонят към 0.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я пернишкия заварчик Ревизоро много се издигнал бе.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРБАТА С КОНТРАБАНДАТА Е ДЕЛО НА КОНТРАБАНДИСТИТЕ.
15
3
 
2
 
! Отговори
Некъв кестен преди 6 години
До сминдух енд чесънЧе ти ако имаш регистрация по ЗДДС, пак плащаш ДДС, просто имаш право на данъчен кредит. Не случайно, много търговци имат доброволни регистрации по з-на. Погледни отчетите на няколко произволни общини и виж какви приходи генерират от патентен данък, защото е местен. Повечко средства има само в големите общини.
14
1
 
6
 
! Отговори
Баце рече: преди 6 години
Не се гаси огън,що не гасне!Запали хаванска пура,впери поглед в банкянската синева и изпусна струя пушек замислен за светлото ни евроатлантическо бъдеще.
13
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
До Некъв кестенДДС в услугите ?От какъв зор на баир лозе да имаш.Освен това допълнително счетоводство,скъпо.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце нали изтреби контрабандата, такава няма. Комисията защо ще работи? Баце я изтреби а и един контрабандист няма в затвора. Явно всички е изтребил. Какво ще работи Ревизоро, само държавни пари ще харчи.
11
2
 
4
 
! Отговори
Некъв кестен преди 6 години
До сминдух енд чесънТе са на патентен данък, в случай, че не са регистрирани по ЗДДС.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,такаааа ! А , за милиардите и източени от хазната ? комисията кво ше каже ?или по-лесно фризьорката и бабата на морето с двете стаи - абе раята да внася ,а вие да изнасяте .
9
4
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
До ХаНе си прав,изредените от теб са на патентен данък.Възможно е някои и да надплащат данък ,дори да не пускат касови бележки.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава половината трябва да фалират дано да знаят де гледат щото маи грешно или както им изнася казват и оттова ревем ние данъкоплатците на тая държава
7
3
 
13
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Сивия сектор ли, много е шарен! Като се започне от автосервизи и гумаджийници дето не издават никакви бончета, дюнерджийници, фризьорски салони, бързи закуски, пазара за зарзават и какво ли още не! Затова няма пари в държавата!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да назначим тука ний една комисийка за да видим кой снася и кой не в партийната каса и партийните,дълбоки лични джобове!!Да поразчистим малко тук-там,да обхванем тези,които ни бягат по тъча!!Не може така колеги,далаверата си е далавера,но трябва и да се снася тук-там,отвреме-навреме,ако не и постоянно!!
5
5
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Беше разбира се, но материалът е късопаметен.Освен това така нареченият Рeвизоро, няма никакво образование за заеманата длъжност.Той е един обикновен електроженист от пернишките строежи.
4
4
 
7
 
! Отговори
Некъв кестен преди 6 години
Абе Ревизоро навремето като беше шеф на Агенция "Митници", не беше ли изгонен заради корпуция?