Разделена, Турция се отдалечава от ЕС, обяви ДПС

Според движението 2,5 млн. турци ще отстояват Турция на Ататюрк
28 апр 2017 17:15,
60
Разделена, Турция се отдалечава от ЕС, обяви ДПС
Снимка: архив "Булфото"

ДПС констатира, че референдумът в Турция е разделил турското общество на две половини и е отдалечил страната от членството в Европейския съюз.

Движението излезе днес с позиция по проведеното на 16 април допитване в южната ни съседка за и против увеличаване на правомощията на турския президент.

В позицията, подписана от лидера Мустафа Карадайъ, се изказва съмнение за легитимността на резултатите. Този извод се налагал от оценките за референдума – констатирани множество нарушения, смяна на правилата по време на гласуването, неравностойна кампания.

Още по темата

"Предложените промени в Конституцията не получиха категорична подкрепа", обобщава Карадайъ. Той конкретизира, че нито нарушаването на разделението на властите, нито утвърждаването на авторитарен режим, са срещнали категорична подкрепа в турското общество.

ДПС отново припомни предупреждението си, че преобразуването на Кемалистка Република Турция в Султанат я прави вредна за себе си, за съседите си, за Европа и света.

"Движението за права и свободи винаги е отстоявало в европейските институции позицията, че мястото на Република Турция е сред семейството на демократичните европейски общества. Първите реакции на европейските политици и институции след проведения референдум показват, че Турция се отдалечава от членството в ЕС", се казва още в декларацията на движението.

Според ДПС 25 млн. турски гласоподаватели, сред които и не малко от живеещите в Турция български граждани, категорично са заявили с вота си, че твърдо ще отстояват основните принципи на модерната, демократична, светска и силна Република Турция, основана от Мустафа Кемал Ататюрк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
turk преди 6 години
dps svarshi drugari.tolkova vi beshe igrata.filmat prikluchi...
43
1
 
2
 
! Отговори
дост преди 6 години
колко са смешни от дпс само.жалка картинка....
42
1
 
2
 
! Отговори
O bilir преди 6 години
До СУЛТАН ЕРДОГАН -VUR OSMANLI TOKATINI!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-41-Главнокомандващ на ВИРТУАЛНА АРМИЯ
40
0
 
4
 
! Отговори
57954 преди 6 години
А ние толкова сме се приближили към Европа,ЧЕ направо цъфтиме.Най бедни и най изпаднали.
39
4
 
4
 
! Отговори
месара преди 6 години
Абе защо ни занимавате с простотиите и мераците на азиатска държава да става европейска !? ми тогава и сомалия да влиза в европа !
38
2
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Ех бе Карадайъ...четеш от листче, както и другите бг депутатчета...от листче критикуват Турция и Ердоган...Само, че Ердоган като говори не чете от никъде:-):-):-)Къде сте тръгнали, та той ще ви изкара от джоба си и ще ви завърти кат пумпали бре:-):-):-):-)
37
1
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"ОТ ДПС ЩЕ ПОЛУЧАТ ИНФАРКТ И ИНСУЛТ ЕДНОВРЕМЕННО :)))"И Мудийс също:-):-):-):-):-)Как викаха някои анализатори тук...Икономиката на Турция след референдума ще потъне:-):-):-):-):-):-)
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие много ли сте обединени? По добре гледай вашата си. Работа.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До МК Ататюрк "Ердоган е "пътник" само, че още не го знае. Скоро ще тръгне на там от където никой не се е върнал. И това ще дойде от най близкото му обкръжение.СКОРО, МНОГО СКОРО!!!!"Та кой не знае за това, че някой ден ВСЕКИ ще е пътник там:-):-):-)Само, че това ще стане Като го каже този който го е създал, този, който е ГОРЕ!!!А НЕ ТАКЪВ МOРОН, КАТ ТЕБ!Ако АТАТЮРК беше жив...щеше да обеси цялото CHP!!!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZELIAT BALKANSKI POLUOSTROV E BALGARSKA TERITORIA I VSICKI TREBVA DA SE SAOBRAZYAVAT S BALGARSKIAT PREZIDENT--GLAVNOKOMANDVUVASHT NA SLAVNATA BALGARSKA ARMIA.
33
0
 
4
 
! Отговори
123456 преди 6 години
Този е най-малката матрьошка.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамелеони :) Европа го го каза преди вас : чрез смъртното наказание Турция няма шанс за Европа :) Ердоган е умен , той знае , че да контролиращ развиваща се икономически страна с не много образовано население , което в многото си области дори живее на племенни начала , е най големия страх :) още повече че той държи пътя Азия - Европа , не би било практично да е в постоянен съюз с някой ;) истинската демокрация ще е пагубна за Турция , освободеността и моралния упадък като при нас ще ги разруши
31
3
 
1
 
! Отговори
Брояч преди 6 години
До ISTANBULLUВашият ред мина! Преди 139години. Можеш да кажеш едно язък!
30
5
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Правилно си написал СУЛТАН ЕРДОГАН Пак не изленаха изводите на ***, че "Турция веднага ще потъне" след референдума "че ще се върне на газови лампи" и тем подобниГаньо да гледа на къде е тръгнал той. :)))Ганката първо да види депутатите си, които САМО ЗНАЯТ ДА ПРИБИРАТ!!! Ганката се надяваше за гражданска война в Турция, то пък май войната ще е в Македония...
29
1
 
14
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Абе тези политици в "България" кога ще ОПРАВЯТ България вместо Турция!?Ние сме си добре в Турция.Тревожете се за хората там!!!Защо един полетик и най вече ПАТРИОТ от България не излене да говори вместо за Турция, за българските европейски заплати и пенсии за високите такси и т.н.
28
0
 
8
 
! Отговори
турчин преди 6 години
До АнонименНяма да получиш отговор. Но положението на народа доказва що за политици имаме. Станаха олигарси благодарение на народа.
27
0
 
6
 
! Отговори
O.o.o. преди 6 години
Toзи Новата Пощенса кутия, Родопския славей, Гения на родопите ,нали заедно със националистите пречихте на хората във Турция да гласуват нормално вашите избиратели могат ли да напишат сотвеноръно декларации аджеба.
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И не е истанбул а Константинопол- Български град"Селендур, този град никога не е бил "български".Може само да го сънуваш.Но Кърджа Али, Филибе, Русчук, Плевне, Йени Зара, Ески Зара, Пашмаклъ, Делиормана...трябва да ти напомня за нещо...И сега само не ми казвай Одрин, това, че сте го укопирали за няколко месеца с ПОМОЩА на братушки пак не го прави ваш.Аре патриотче въри помагай на македонците:)
25
0
 
11
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
Бинев стана ДПС-р ,Карадайъто с атакиски изказвания -тия за пари танци- маци всекви въртят.