Прогноза: Само Херкулес можел да реши задачите пред "Борисов 3"

Експерт видя демографска катастрофа и пенсионерски геноцид
30 апр 2017 16:36,
158
Прогноза: Само Херкулес можел да реши задачите пред "Борисов 3"
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

България е на прага на катастрофа заради демографската криза и пенсионерския геноцид. Това обяви пред Дарик радио икономистът професор Боян Дуранкев.

По думите му пред бъдещата четворната коалиция, която ще управлява страната ни, стоят гигантски задачи, които само един Херкулес може да реши.

Оценка среден 3 постави на служебното правителство проф. Дуранкев. Той е бил сред вариантите на президента Румен Радев за служебен премиер, но в крайна сметка държавният глава се спря на юриста проф. Герджиков.

"Служебният кабинет не успя да реши някои основни проблеми. На първо място да направи много сериозна оценка и одит на предишното управление-не се справи с това. Второ-да осигури наистина честни избори. Такива не видяхме. Служебното правителство беше повече наблюдател, от колкото фактор", обясни проф. Дуранкев.

По негови думи в кабинета Герджиков има и професионалисти. "Затова не може да се каже, че оценката на служебното правителство е слаб 2. Спокойно можем да твърдим, че една честна тройка трябва да се пише в техния бележник", посочи икономистът.

Той прогнозира, че страната ни ще бъде разтърсена от силно социално напрежение от повишаващите се цени и по-бавното нарастване на реалните доходи.

Безлихвени кредити за младите семейства и въвеждането на ергенски данък – такива мерки според икономиста могат да спрат задълбочаването на демографската криза. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
3
 
! Отговори
Тъпчо преди 6 години
Как е правилно да се каже Гробокопач или Гербопатриот?
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
XERKULES TIKVONII S 5 000 ZAPLATA NA MESEC NE E RAVNO NARABOTNIK S 300 LV ZAPLATA
107
0
 
4
 
! Отговори
Весо преди 6 години
До 113:Съгласен съм с теб,но е утопистично.За съжаление никой от ЕС и НАТО няма да ни позволи да се развиваме самостоятелно.Пък и ние си траем докато олигарсите ни ограбват.
106
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм сигурен, че силната страна на Херкулес е била точно умът. Тиквaтa пак ни срази с дълбока мисъл и логика.
105
1
 
8
 
! Отговори
??????? преди 6 години
НЕМОГА ДА РАЗБЕРА КАТО ВИЖДАТ ЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ЗАЩО СЕ ЗАХВАЩАТ ИЛИ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ЧЕ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ДА ГИ ВЗЕМАТ И ТЯХ И БИЛИ МНОГО МИЛЕЕЛИ ЗА БЪЛГАРИНА А СЕ ОКАЗА ЧЕ ЗА ПАРИТЕ МУ
104
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На картинката се виждат Бочоолу и Цвочоолу-съавтори и съизпълнители на "демографската криза и пенсионерския геноцид",а статията визира някакви идеи на Дуранкев...Не може тези,които от 1989г планират и реализират стопанска разруха и геноцид в държавата ни, да претендират и обещават да правят обратното!Тия признати и от американските престъпници трябва да бъдат обявени за такива и получат полагащото им се наказание!Какво се полага при милиарди евро откраднати и 4 млн "изчезнали" българи?
103
0
 
4
 
! Отговори
Гладът преди 6 години
- НЕ ВЯРВАЙТЕ НА МЕНЕ, ИМАТЕ СИ АРИСТОКРАЦИЯ - НЕЯ СЛУШАЙТЕ!
102
0
 
6
 
! Отговори
АРИСТОКРАЦИЯТА преди 6 години
- С НОВИТЕ КУКЛИ ДАЛИ ЩЕ МИНЕМ ПАК НАРОДА?- ААА ТОЗИ ПЪТ НЯМА КАКТО ВИНАГИ! - казва народа.
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами тоя оака проектите дето можеха да на хранят, пребори се с цялата държавна корупция и с организираната и битовата престъпност, опрай цялата работа за 8 години и ся като дойде време да си оправя бакиите му идва нанагорно. Ем, а назздраве, герберчета гласоподаватели ;) Дръжте си го и си му плащайте дълговете. Аз вече не му плащам.
100
0
 
12
 
! Отговори
... преди 6 години
Абе ей те тея ще ни залеят няма да останат БЪЛГАРИ !!! :Д
99
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OPS TIKVATA BI OTBOI STRAXLIVEC
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 111 Я се скрий! Всеки има право да си мисли каквото иска! Това е демокрацията. Или ти не си за демокрация, а за нещо друго? И сметка щял да търси? А?
97
1
 
8
 
! Отговори
Валката преди 6 години
Боян Дуранкев никога не е бил спряган за служебен премиер. Това си е негово мнение. Преди години той спретна два скандала - изхвърли студенти от УНСС по политически причини. Демонстрирали били някакви политически пристрастия, били критикували преподавателския състав по Интернет, без да си криели имената. След това се пробва в статистиката и си манипулира сам брояча на сайта. Е, хванаха го! След това се пусна по политическата вълна с връзки около Слави Бинев. И там не успя. Сега се пробва пак...
96
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бълхари:1) Луканов краде колкото можа от партийните(народни) пари2) Виденов удари спестяванията на народа (окрадоха)3) Костов удари по икономиката на България - раздай на шуробаджанаците4) Царската корупция - царското си е царско - общото е пак царско. (скуби народа)5) Борисовото управление - запази статуквото (скуби народа колкото можеш)
95
0
 
22
 
! Отговори
карина преди 6 години
Аз не знам Херкулес да е решавал задачи. Сигурно нещо ми е убягнало.
94
33
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето читателе и редакцията тук подкрепят Бойко и това е правилно. Има и разни които са против да има ред и да се гради държавата, но те са малко и ще им се търси сметка
93
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като погледна тази снимка и знам, че тези неграмотни и безкрайни елементарни люде определят съдбата на 7 милиона българи се питам, това ли заслужихме след 27 години грабеж, предателства и лъжи? За да си подсигури донякъде спокойно бъдеще, Рапона вече се е договорил да ходи на крака при Ердоган. Какво и колко ще му се гъзи ще разберем. Нещастен страхливец!!!
92
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ЦСКА
91
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може един полуграмотен човек да управлява цяла България.Не може човек,който разбира само от усвояване/присвояване на чужди средства да гарантира просперитет на гражданите си.Не може след толкова много кражби за стотици милиони и дори милиарди да получиш кредит на доверие.Не може след едномесечни договорки с нестабилни психически и откровени далавераджии на тъмно да се получи стабилно управление.Срамувам се от тази коалиция.
90
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕНОЦИДЪТ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ФАКТ.НЕПРЕКЪСНАТО РАСТАТ ДОХОДИТЕ НА БАНДИТИТЕ И ВЛАСТИМАЩИТЕ,РАСТАТ И ЦЕНИТЕ А ЗАПЛАТИТИ НА ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН НЕ МЪРДАТ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОМРАЗНИТЕ ОТ БОРИСОВ И ГОРАНОВ ПЕНСИОНЕРИ !ТОВА НЕГЛИЖИРАНЕ НА ПРОБЛЕМА ОТ НЕНАЯЛИТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ -ГЛУХИ ЗА НАРОДА И ИМАЩИ УШИ И ОЧИ САМО ЗА СВОЯ РАЗКОШ НЯМА КАК ДА НЕ ИЗБИЕ,ВЪПРЕКИ ТЪРПЕНИЕТО НА НАРОДА.НОЖЪТ Е ОПРЯЛ В КОКЪЛА И АКО И ТОЗИ ПЪТ ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕМИНАТ КАТО ХАЛА НАД ОТРУДЕНИТЕ И СМАЧКАНИ ХОРА ТОВА НАХАЛСТВО ЩЕ СИ Г