Частични избори: 2 кмета за ГЕРБ, 1 за ДПС и два балотажа

В разградското село Гецово ГЕРБ и ПФ отиват на втори тур
Обновена: 1 май 2017 09:05 | 1 май 2017 09:05,
11
Частични избори: 2 кмета за ГЕРБ, 1 за ДПС и два балотажа
Снимка: архив "Булфото"

Два кмета спечели ГЕРБ и един ДПС на частичните кметски избори, които се проведоха вчера. В пет населени места в неделя гласуваха за нова местна власт - с. Козаревец, община Лясковец, област Велико Търново; с. Гара Орешец, община Димово, област Видин; с. Гецово, община Разград, област Разград; Лозенец, община Царево, област Бургас; Люляково, община Кърджали, област Кърджали.

Красимира Колева от ПП ГЕРБ е новоизбраният кмет на село Козаревец,пише “Фокус“. За Колева са гласували 359 души от 761, имащи право на глас. Красимира Колева беше единственият кандидат за кмет на населеното място.
До избори в населеното място се стигна, след като на 23 февруари тази година, след дълго боледуване почина досегашният кмет на селото Парашкев Парашкевов.

В пряк сблъсък в Лозенец ГЕРБ победи БСП. Кандидатът на ПП ГЕРБ Женя Гандиева спечели кметските избори в село Лозенец. В селото право на глас имаха 478 души. За Гандиева гласуваха 76% или 234 души. Опонентът й Петранка Кирова, издигната от БСП получи подкрепата на 70 души или на 24% от имащите право на глас.

До предсрочния вот се стигна, след като в началното на февруари тази година кметът на Лозенец Мария Василева се оттегли от поста си по семейни причини.

В кърджалийското село Люляково за кмет беше избран единственият кандидат Ерол Бехрул от ДПС. От общо 346 души, имащи право на глас в селото са гласували 112, или 33.37%.

В с. Гецово, община Разград ГЕРБ и ПФ отиват на балотаж. Право на глас в Гецово имаха 1503 души. Кандидатът на ПФ Емил Гиздов получи 313 гласа, кандидатът на ГЕРБ Мария Иванова – 274 гласа.

В частичните кметски избори взеха участие издигнатата от БСП Росица Славова, която получи 240 гласа и кандидатът на ПП "Българска нова демокрация" Генади Гатев, който получи 13 гласа.

До избори в селото се стигна, след като Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета Пламен Пантилеев заради влязла в сила осъдителна присъда за управление на автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта.

Балотаж ще има и в село Гара Орешец, община Димово, област Видин. Един срещу друг се изправят кандидатите на БСП – Юлиян Симеонов и на ДПС – Костадин Филипов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е при мажоритарни избори - ГЕРБ и ДПС ще печелят. ГЕРБ - управляващи, а ДПС - опозиция.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Нинова търсят я от прокуратурата?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще си ходят областните управители назначени от профа герджикоф.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да "печели" ГЕРБ означава, че Цецо Ушето е минал с торбата и е напазарувал. Провинцията е изоставена от гробарите отдавна. Каква причина може да има за са гласуват за тях ако не е финансово подплътена?
5
1
 
2
 
! Отговори
СульоПульоАтанасИаз преди 6 години
Човек като чете коментарите под новините все едно цяла българия е руска. Но като се стигне до избори друго излиза. На бат *** троловете хич не успяват да си заслужат паничката с ориз.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakva perversia
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далаверите са явни вече то си пролича не се и крият ами да са живи и здрави щом така са я наредили така да е сутришно кафе с началника с колежката браво колежке добре мислиш за моя сметка нечестит празник и ония в нап дано не спят
2
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
ГЕРБ = БКП !Не вярвате ли ? Ето ви доказателство:"Красимира Колева от ПП ГЕРБ е новоизбраният кмет на село Козаревец,пише Фокус. За Колева са гласували 359 души от 761, имащи право на глас. Красимира Колева беше ЕДИНСТВЕНИЯТ кандидат за кмет на населеното място."Точно кат едно време ! Издига се само един кандидат. Други не смеят да се кандидатират страхувайки се от репресии ...Страх е сковал селата и другите малки населени места. Факт !
1
5
 
7
 
! Отговори
Комюнике 2050г. преди 6 години
БСП спечели кметско място в българско село. Това събитие силно изненада цялата българска общественост, а така също и самата БСП, която веднага насрочи конгрес, за да обсъди какво да прави в новата реалност, в която партията има власт.