Кой как управлява? Радев – командир, Плевнелиев – мениджър!

Новите в политическата сфера разчитат на предходния си опит
2 май 2017 18:30,
53

Президентът на една държава на първо място трябва да бъде политически зрял. Позицията на държавен глава изисква етапът на "проба-грешка" да е минал. На Румен Радев обаче тепърва му предстои да се учи да бъде публична личност, а това не е никак типично за подобна длъжност. Това коментира политологът доц. д-р Румяна Коларова.

Тя е на мнение, че политици, които нямат достатъчно опит зад гърба си, използват предишния си, като за пример посочи бившия президент на България Росен Плевнелиев. По думите на доц. Коларова той е управлявал своята администрация не като президент, а като мениджър, а Румен Радев извършва управлението по начин, по който се управлява армията – като командир.

Още по темата

"Президентът е най-висшия авторитет в държавата и неговата власт трябва да бъде балансирана", каза още политологът.

Пред Bulgaria ON AIR PR експертът Арман Бабикян допълни, че държавният глава дори и да не притежава законодателна инициатива, това не означава, че не може да дава своите предложения.

"Радев не прекрачи границата нито с инициативата за промяната на изборното законодателство, нито с предложението за въвеждането на закона за уседналостта. По-скоро той стъпи грешно на тези две места", коментира той.

Относно сформирането на новото правителство доц. Коларова коментира, че очаква Обединените патриоти да бъдат по-успешен партньор на ГЕРБ отколкото бяха реформаторите.

"За разлика от реформаторите, патриотите не са обещавали да бъдат яростна опозиция. Затова и очаквам управлението в кабинета "Борисов 3" да бъде балансирано и стабилно", категорична беше Румяна Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
цитат на Ог.Минчев преди 6 години
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
44
2
 
1
 
! Отговори
Петър Папазов преди 6 години
Президентът е свободен да дава мнение по всички въпроси свързани с държавата и народа. Тъй като свикнахме Плевнелиев да ни баламосва с Русия и да се скатава по всички въпроси на България сега Радев ни се струва твърде гласовит.Така ще е. Най-после имаме Президент.
43
8
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До М. Не е нужно да си много далеч - достатъчно е да си служил в казармата и след това да си бил в бизнеса, за да знаеш колко кух е един военен, в сравнение с един успял бизнесмен.
42
6
 
11
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Плевнелиев мениджър!------Не мениджър, а Меринджей!Объркали са се малко!Случва се!))))))))))))))))
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ- МЕНИДЖЪР???????????????? МОЛЯ??????? Я ПАК. ПЛЕВНЕЛИЕВ ОСВЕН ЗА *** ИЛИ МИШЕНА ЗА КАМЪНИ ДРУГО НЕ СТАВА.
40
5
 
7
 
! Отговори
да му помогнем преди 6 години
На Радев ще му е трудно. Въпреки тролската поддръжка, хората ще очакват да направи нещо полезно, а не гафове. Разбира се той едва сега започва кариерата, но началото бе деструктивно. Нека си спомним стажа му в министерството на Отбраната. Очевидно поставянето му там за бомбастични и деструктивни мисии не му даде възможност да вникне в градивната част.Нека му пожелаем да осъзнае че е роден в България, живее в България и в момента изпълнява длъжността Президент на България.
39
0
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Има ли пилот в самолета?
38
5
 
7
 
! Отговори
край преди 6 години
Абе човече дето е родено в България а пък на 3 март не благодари на руснаците ами споменава само финланци, румънци и украинци просто за нищо не става.
37
0
 
0
 
! Отговори
cil преди 6 години
bg medii sa mafia.
36
13
 
16
 
! Отговори
м преди 6 години
Колко далеч от нещата трябва да бъдеш, че да сравняваш никаквеца -русофоб Плевнелиев с Радев.
35
19
 
12
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 6 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България ще се окаже един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора си мислят, че света се върти около тях.
34
8
 
23
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 6 години
От мандата на Плевнелиев ще се запомни едно нещо - Огромно Неодобрение от Народа .Този човек е Политически и Морален Труп .Нима забравихте Офшорките , нима забравихте срещите във Виена с Директора на Електроразпределително Дружество за плащане на ръка на Подкупи , нима забравихте Джамията в която си удряше главата на земята , нима забравихте подкрепата му за ИДИЛ и забраната му да се разположи БГ Армията на Границата и да се изгради Мрежата . И още и още Предателства на Националната Сигурност
33
13
 
11
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 6 години
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
32
12
 
9
 
! Отговори
тъжен факт за Радев преди 6 години
Президентът и това непрофесионално назначено от него правителство не се справят с текущите проблеми. Представяте ли си колко още бакии ще забъркат тези некадърници и президента, ако не се създаде бързо нормално правителство.
31
9
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Хаха, чехлата била мениджър...на исмислената си фирма в Германия ли?
30
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Радев е учил да лети и у б ив а хора. След него нищо не остава."Щото Джордж Буш, сенатор Макейн и любимите внуци на любимата ти английска кралица са учили нещо друго, нали. Не ти се получи примерът нещо. Старай се повече другия път.
29
28
 
15
 
! Отговори
ист преди 6 години
до ДалиПлевнелиев е строил за хората. Това е учил. След него остава построеното.Радев е учил да лети и у б ив а хора. След него нищо не остава.Вечи може да ги сравняваш. Сравнението с гей е много глупаво.
28
10
 
25
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
защо въобще трябва да му се обръща внимание на този Росен? горкия да се скрие и изчезне и да дори да се говори за такъв чехъл не трябва!!!!
27
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес има годишнина от смъртта на изгорелите хора в Одеса. Плевенлиев НИКОГА не е споменавал случката в своите изказвания, а това е на по - малко от 400 км от България. В Европа. Плевенлиев си е МИЖИТУРКА с европeдeраски накйлонности. Радев е Човек. Разликата е от земята до небето.
26
11
 
22
 
! Отговори
Монтескьо преди 6 години
Президентът на една държава първо трябва да бъде нормален. Плевел не беше и не е. Президентът на една държава трабва второ да бъде независим. Плевел не беше и не е. Президентъ на една държава трето трябва да бъде патриот. Плевел за съжаление не беше и не е. Абе Плевел изобщо не беше нищо и е едното нищо. Срам и позор беше. И е позорен спомен.