Комисията за Марешки реши – снемат му имунитета

Против са гласували само представителите от "Воля"
10 май 2017 17:07,
14
Комисията за Марешки реши – снемат му имунитета
Снимка: Архив, Булфото

Временната комисия за случая с Веселин Марешки излезе с решение за даване на разрешение за снемането на имунитета му, за да може наказателното дело срещу него да продължи. Това каза председателят на временната комисия Христиан Митев от "Обединени патриоти".

Още по темата

"Решението е взето със 7 гласа "за" и 2 "против". Против бяха колегите от "Воля", всички останали членове на комисията гласуваха "за", обясни той.

По думите на Митев аргументите "против" снемането на имунитета му били, че съдът можело да бъде недостатъчно независим и че Веселин Марешки ще бъде подложен на стрес.

Решението на комисията ще даде възможност народният представител да се защити пред съда, да изложи аргументите си, а не да бъде скриван зад своя имунитет, допълни Христиан Митев.

Самият Веселин Марешки не присъства на заседанието. Временната комисия реши заседанието да бъде закрито, тъй като материалите са достъпни само за страните по делото и за членовете на комисията.

След решението на комисията ще бъде изготвен доклад, който ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание и оттам нататък в пленарната зала.

По-рано днес Веселин Марешки за пореден път заяви, че е невинен и иска максимална публичност на случая.

По думите му много колеги му казали, че няма интерес да се шуми около него, но той търсел гласност.

"Щом искам да има комисия, а това не е добре за мен, това значи, че е добре за демокрацията", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е виновен, че е ***. Виновни са хората които гласуваха за него и го вкараха в парламента. И то заради евтин бензин менте и евтини препакетирани лекарства с изтекъл срок на годност.
8
2
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Как така се купуват лекарствата, а после здравната каса плаща???Нещо ни мята.Има доказана от правителството паралелна структура за изкупуване на лекарства които са с определени квоти за всяка страна и се продават у нас по евтино. Та тази структура изкупува редки и животоспасяващи лекарства у нас и ги пр. Извън Бг. Но не съм чул Марешки да има нещо общо! Май само хвърлят фейкнюз
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАРЕШКИ ТЪРСИ ГЛАСНОСТ?ВАЛЯ АХЧИЕВА ДАДЕ ГЛАСНОСТ КАК С РЕЦЕПТИ ИЗДАДЕНИ ВЪВ ВАРНА СЕ КУПУВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪПИ ЛЕКАРСТВА (по 1500 лв) В МАЛКА СЕЛСКА АПТЕКА В СМОЛЯНСКО. ЗДРАВНАТА КАСА ПЛАША, А ПОСЛЕ СЪЩИТЕ ЛЕКАРСТВА СЕ ПРОДАВАТ В ЧУЖБИНА НА ТРОЙНА ЦЕНА. ТАКА ОТ ЗДР.КАСА МАРЕШКИ ИЗТОЧИЛ 7 МИЛИОНА (толкова разкрила Ахчиева, а те са повече)
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варненското мутре утече в канализацията.Борисов не търпи да го рекетират. Защото знае добре как се прави. По-добре от Магарешки.
5
1
 
24
 
! Отговори
Момера преди 6 години
Случаят с Марешки потвърждава , че България е страна на абсурдите - човек без имунитет е зам.председател на НС.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали варненската мутра беше чист и сам щеше да се откаже от имунитета си.Какво се случи сега, та групата му го брани със зъби и нокти.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го сплашат, за да стане послушен като Сидеров.
2
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
и този престьпник е зам председател на нс това е позор наи вече за тезикоито са гласували за него
1
1
 
15
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
...и канарчетата отлетяна на юг..