Мажоритарният вот – ще изчисти недостатъците или?

Красимир Богданов се обяви срещу въвеждането на системата
10 май 2017 10:07,
24

При сегашната ситуация не смятам, че е по силите на който и да е кандидат да има шанс при явяването срещу най-голямата политическа формация, ако преминем към мажоритарна избирателна система. Това каза в студиото на "България сутрин" Красимир Богданов от Обединените патриоти.

"Не мисля, че мажоритарният вот ще изчисти избирателната система, напротив, ще стане точно обратното", категоричен бе политикът.

Още по темата

 
По думите му мажоритарната система облагодетелства само най-голямата политическа формация, която присъства в страната и повтори позицията на Патриотите, която е против този законопроект, с който, според Богданов, голяма част от българските граждани ще останат непредставени.

Патриотът коментира и скандала с повдигнатите обвинения срещу някои бивши членове на Реформаторския блок, като заяви:

"Няма нищо лошо отговорните мъже в България да минават една проверка. Това е превантивна мярка за следващото управление на страната", твърди Богданов пред Bulgaria ON AIR.

И продължи, че разделението на властите в страната съществува, като изрази надежди, че с предстоящите реформи да се достигне момента, в който ще има абсолютно независима прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом кат има общински избори би трябвало да има и парламент на общините,не кат сегашните,нещо кат камера-по-горна камера с преоритет над партийния парламент,навремето представителите за парламент са идвали от общините,а не кат сега да правят разходи за срещи от община на община или през една,две и три зависимост от време,бързане,а първенци в листи по поднареждане,инак всички са независим,ако си гледат точно работата и знаят за какво са тръгнали,от общините сякаш по знаят защо ги избират и пращат.
21
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
За България след 1989-та година най-подходящият вариант е пропорционална избирателна система без отделни избирателни райони, т.е. една листа на всяка партия или коалиция и без минимален изборен праг. Всякакви мажоритарни избори и прагове, са само в полза на най-големите мафиотски партии, които така остават без конкуренция. Пропорционалният избор ще си остане най-подходящ за България още много години.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете,че с такъв *** народ като българския подобен експеримент ще е пълен провал.Пак повече от половината етнически българи ще си останат вкъщи и определящи ще бъдат за пореден път милиардите на Борисов и Цветанов и корпоративният вот за ГЕРБ,ромските гласове,турските гласове за ДПС,а може и за ДОСТ някъде.А в малките общини ще победят без проблем местните феодали и мутри,които владеят всичко там и те колят,те бесят.А тезичестни хора,за които се говори ще са до един световнонеизвестни.
19
5
 
4
 
! Отговори
За вота преди 6 години
Кой ги пита тия, какво мислят... Мнозинството каза какво иска...
18
3
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Изборът за който говориш, говири друго---хората не са искали Костов и Кадиев, а са искали промяна---и тя дойде---с Боко Тиквата, уви с повече корупция, повече беззаконие, повече показности малко интелект.!
17
6
 
1
 
! Отговори
за мажоритарен избор преди 6 години
Защо съм за: 1. Защото това ще принуди т. нар. "народни избранници" вместо да лижат задни части на партагеносе---да ходят на срещи с хората. Ще има значение дали този човек сме го виждали или не. Сега в момента, където каже партагеносе там се кандидатира лицето..... Е, това е удобно----за някой хора е по-удобно да си ***, отколкото работяга....
16
0
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
В Младост какво се случи - мажоритарен вот през 2009-та година и неизвестния кандидат на ГЕРБ спечели с много пред Иван Костов и Георги Кадиев. При мажоритарния вот резултатите зависят от големината на изборните райони. Колкото по-голям е района, толкова по-малко значение има кой е човека, и по-голямо се значението на партията, която го издига. Изборите за президент са съвсем друго нещо.
15
0
 
10
 
! Отговори
българско правило преди 6 години
нашенецът има тертипа да научава правилните неща по трудния начин. Така и досега опитва да прецака системата, но все не му се отдава. Та и с мажоритарния избор ще е същото. Да речем, че се приеме. След първите един два мандата материалът ще пропищи, но поправянето на грешката след това ще отнеме нови няколко петилетки. Маса възторжен народ ще отиде в отвъдното дотогава.
14
2
 
2
 
! Отговори
Sanat преди 6 години
😂 Още един от групата на викащите , и как няма да е лошо да не се променя системата , нали парите дето се дават за да си депутат сега няма да отиват при който трябва :). А това какви кадърни депутати са сега е просто очевадно ;) . А и за прокуратурата хубаво е да им прави избелване нали ще е необходимо пак да казват колко са чисти 🙈
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време имаше едни избори, при които част от депутатите бяха избрани по пропорционалната система, а друга част мажоритарно. Реално какво се получи - никому неизвестни хора спечелиха мажоритарните избори, защото бяха от най-голямата партия, докато добре известни кандидати срещу тях, получиха много малък процент от гласовете. Съществената разлика със сега гласуваното на референдума е, че сега се предлага 100% мажоритарен вот, което значи по-малки избирателни райони,но това едва ли ще се приеме
12
5
 
2
 
! Отговори
do 7 преди 6 години
В Младост какво се случи - изцяло мажоритарен избор за кмет. И един НЕЗАВИСИМ кандидат разби и ГЕРБ и РБ и им се доака на тези от СОС. Направо ги сви дебелото черво. С президента какво стана - мажоритарен избор - Ц. Цачева не я харесват хората (макар и от ГЕРБ) и се провали срещу Радев. Т.е не е само ГЕРБ да имат шанс. Напротив. Така има възможност да влязат и независими кандидати които сега са обречени.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мажоритарен вот и парламент от две партии - ГЕРБ с 200 депутата и ДПС с 40 депутата. А познайте кой друг освен ГЕРБ би искал мажоритарен вот? Даже и ДПС няма да искат мажоритарния вот, защото така винаги ще са извън изпълнителната власт. Тази картинка с две партии всъщност е много близо до истината. От мажоритарен вот полза има само най-голямата партия.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако гласуват 10000 избиратели и за единия кандидат гласуват 5001 и го изберат, нима е справезливо останалите 4999 избиратели да нямат представител в парламента.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България никога не се гласува за човек, а винаги се гласува за партия. Доста неумен трябва да си, за да си мислиш, че при мажоритарен вот, хората щели да гласуват за човека, а не за партията. При сегашното състояние на партиите в България, при 100% мажоритарен вот, в парламента ще влязат само ГЕРБ и ДПС. Възможно е и БСП да вкара някой и друг депутат, но това хич не е сигурно.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избирателен район Столипиново кого ще избере?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДУМАТА ПАТРИОТ Е ЧУЖДА, НО ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАНА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТЯ БЕШЕ ОМЪРСЕНА ОТ ЕДНА ГРУПИРОВКА.ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМЕНИ С БЪЛГАРСКАТА ДУМА РОДОЛЮБЕЦ
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не облагодетелства никоя партия, защото ще гласуваме за ЧОВЕК..............................................А ТОЗИ ЧОВЕК Е ОПРЕДЕЛЕН ОТ НЯКОЯ ПАРТИЯ
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1Чудесно, само остава да ни кажеш от къде намираме ЧОВЕК, щото аз преди годинr като питах как разибратеq че сте хора, човеци, нема да ти казвам на какво ме направиха)))
4
1
 
16
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Един пример за мажоритарен избор - с.Галиче и Ценко Чоков09505
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрите започват да стягат редиците за мажоритарния вот.