Слави остави стола: Волята на народа на ход в парламента!

Нищо не е приключило и нищо не е свършило, пише той
10 май 2017 15:37,
80
Слави остави стола: Волята на народа на ход в парламента!
Снимка: архив, Булфото

Днес Слави Трифонов няма да излиза пред НС. На седмия ден от протеста си той оставя протестното столче... за друг път.

Още по темата

"Днес бе дадено началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи", пише шоуменът Слави Трифонов в писмо до медиите.

Явно то е продиктувано от внесения днес законопроект на ГЕРБ в деловодството на НС за въвеждането на 100% мажоритарна избирателна система у нас. Подкрепа за искането на шоумена бе дадена и от лидера на "Воля" Веселин Марешки, който сподели, че това е волята на народа.

БСП се възпротивиха и настояха, че смесена избирателна система е работещият вариант за България. ДПС днес се въздържаха да коментират темата.

"И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми", пише Трифонов.

Според него от действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.

"Нищо не е приключило и нищо не е свършило", завършва писмото си Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземеме да го избереме! Спасителя на нацията! ***!
64
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Преместих го.
63
6
 
1
 
! Отговори
Край преди 6 години
Да Слави прилича на избягал от Карлуково НО Вазов казва: "Лудите, лудите, Те да са живи". Благодаря ти Слави че те има.
62
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
При пропоционална система депутатите гласуват партиино дисциплинирано и това ще го видите при гласуване на законопроекта за избирателната система. При тази система няма нужда от депутати Да се събират вождовете на партии и да гласуват с бройката на гласоподаветелите си /като с акции/. За какво храним депутатите на Борисов като гласуват САМО както им каже Борисов. Същото и с Догановците и пр.При мажоритрната система ще се гласува според личното мнение на депутата.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката: Както е седнал под сянката на троянския кон много напомня "И сам войнът е войн" от един известен съветски писател.PS: Неведоми са пътищата на путиновите "референдуми" !
60
2
 
7
 
! Отговори
42 преди 6 години
СЛАВЧО, СЛАВЧО! И ТИ СИ ЕДНО НЕДОНОСЧЕ. ЛЪСНА ВИ ИГРИЧКАТА С БОЙКО БОРИСОВ, КОЙТО СЪЩО ИСКА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СИ КУПИ ВСЕКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН. ТОЛКОВА ПО- СЕРИОЗНИ ТЕМИ ИМА, КАТО ТЕЖКА И СЕРИОЗНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА НИ, КОЯТО ВЕЧЕ НЕ ФУНКЦИОНИРА И НЕ СЪЗДАВА НЕОБХОДИМИТЕ ПРАВНИ МЕХАНИЗМИ ЗА ИКОНОМИЧЕСКО И ОБЩЕСТВЕНО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ, ВЪПРОСЪТ ЗА ГЕНОЦИДА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ, СЪЗДАВАН С ПРАВНИ, ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ МЕХАНИЗМИ И ПРИЛАГАН ПЕРФИДНО И МЕТОДИЧНО. СМЕШЕН СИ.
59
1
 
1
 
! Отговори
само да попитам преди 6 години
някой може ли да каже трите дни на слави пред народното събрание зад него плътно стоеше забравения йоло денев за младите незнаещи *** да поясна че това е ретро варианта на циркаджията яне янев,та защо точно йоло денев бе трите дена плътно зад него?
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е пациент, но още не е достигнал рисковата група.
57
1
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Волята на народа е да не е задължително да се въведе мажоритарно гласуване. Решават депутатите. И тъй като в парламента само ГЕРБ подкрепя изцяло мажоритарна избирателна система (защото много ги устройва), ясно е, че няма да се приеме. Накрая дори и Слави Трифонов може да разбере тази проста истина. Както и друга проста истина - ако за референдума се гласуваше отделно (не по време на президентските избори) и половината от гласувалите нямаше да отидат.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С.Т: А аз съм *** като един от многото !
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ми се писа на приятел що не се обади един път ами ти го търсиш.приятел за сметка и любов първи е не си падам по мъже
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като Путин в Крим, а след него и Слави тук в България се изгавриха с т.н. "референдуми" трудно ще се намерят скоро наивници за такова "мероприятие" !
53
1
 
12
 
! Отговори
zg преди 6 години
Учиндолският турбочалгар се самопровъзхласил за говорител на народа. А бе, Славчо, тези които не искат тази система са с 2 милиона и кусур повече, ако броим всички с право на глас. Дори по сегашните занижени изисквания, които правят референдума задължителен, пак не мина. Така че успокой топката, седни си надирника и не ни занимавай с простотиите си. Заеми се с това, което ти е отръки - развличай простолюдието с чалга, например.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно рефередум за носене на персонална отговорност не би имал успех.Изненада? Не мислА. Даже очаквах по-кофти резултат,но липсата на коментар лично към мен, най-много ме притеснява.Силата да избираш и да бъдеш избиран идва и с носене на отговорност за направения избор. Не вижда нищо лошо в този мой въпрос.Благодая за гласуването.
51
0
 
3
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 години
До АнонименТИ КОГА ГИ БЛИЗА ЗА ПОСЛЕДНО?
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на Славчо хемороидите му се обадиха и стана от стола
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти пък 20 години и отгоре маи е минал към сектора и ти бил приятел приятел друг път
48
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля да организирам референдум само с един въпрос-Одобрявате ли въвеждането на наказателна отговорнст на избирателите на депутати, които с политиката си са нанесли щети на държавата и народа?Кво ще кажете?
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждаш ли четвъртата дама тръгна на разходка баси класика и тя в играта и моя човек лие вътре браво
46
8
 
5
 
! Отговори
РуК за ИКСВЕЛ преди 6 години
Само ЦСКА!