Марешки пуска игра: Спечели 11 апартамента – евтини

С проекта партията му щяла да се бори с демографската криза
Обновена: 11 май 2017 12:16 | 11 май 2017 12:15,
62
Марешки пуска игра: Спечели 11 апартамента – евтини
Веселин Марешки. Снимка: БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че предстои да направи първа копка на сграда с 11 апартамента, в които, след подбор, ще настани млади и образовани семейства на преференциални цени.

Сградата ще е във Варна, а идеята за евтините апартаменти е част от предизборната му програма. Марешки обяви първата копка, за да покаже, че макар и в опозиция, изпълнява обещанията си.

Заради въпроси дали не стартира своеобразното състезание заради падналия му имунитет, лидерът на "Воля" отмени новината за след два месеца, през юли. 

Така или иначе проектът му е на старта. Той предвижда новите апартаменти да бъдат продадени на спечелилите семейства за 300 евро на кв/м. За сравнение Марешки обясни, че цените във Варна вървели от 700 евро кв/м до 1000 и 2000 на кв/м.

Още по темата

С проекта, който политикът обяви за пилотен, партията му щяла да се бори с демографската криза и младежката безработица. 

Част от апартаментите ще бъдат по-големи от другите, затова вероятно в състезанието за тях ще се изисква семействата освен млади и образовани, да бъдат и с деца. 

Сред другите критерии, които предстои да се обявят публично, ще е и участниците в надпреварата да са над 21 години. 

Марешки обяви, че теренът, на който ще се строи, е "наш".

"Започваме подбор на нуждаещи се и желаещи. Ако те са повече отколкото трябва, ще видим какви са критериите - с повече деца, с по високо образование или накрая ще теглим жребий между всички желаещи", разкри още от идеите си депутатът. 

С проекта лидерът на "Воля" искал да покаже, че след като един бизнесмен може да осъществи такъв проект, държавата също може. 

Марешки съобщи още, че стартира процедурата по отказване от имунитет. Междувременно той даде да се разбере, че ще съди България за незаконен арест и очаква да спечели делото. 

Искането политикът да остане без депутатска защита бе внесено от главния прокурор, за да продължи делото за рекет срещу него. Вчера временна комисия в парламента вече свали имунитета му. 

Първоначално Марешки отказа да си го свали, за да даде възможност да се чуят обвиненията срещу него, които той намира за несъстоятелни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: ВоляВеселин Марешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Не си познал.Тръгнах на училище на 6 г., на 17 г. завърших гимназия и влязох да следвам още при първото кандидатстване. Завърших след 4 г., тоест бях на 21 г.В курса имаше и други като мен.
44
5
 
7
 
! Отговори
kono преди 6 години
да си продаде апартаментите първо на Майкдрайфа, а после да предлага други. Никой не ги иска , защото са некачествено строителство.Има ли още да вярват на този човек.....
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая апартаментите да не се спечелят от негови познати.
42
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос на вкус... преди 6 години
За всички дето не са разбрали,цитирам Фуело: VM 1.89 , картела 2.07.
41
5
 
10
 
! Отговори
Омг преди 6 години
Аве имали още шарани да се ловят на лъжи ? Преди изборите това щеше да е държавна програма ,а сега само 11 апартамента и то той ще ги строи ,което значи частна инициатива ! Вие правители разлика ?
40
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз подкрепям Марешки, начетох се на коментарите на умните българи, които са научени само на едно да плюят... ревете и дерзайте, само за това ставате.
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Марешки пуска игра: Спечели 11 апартамента ""..............................Марешки не е партиен чиновник, който се вълнува единствено от мнението на шефа сиако някой може да направи нещо полезно ... това е именно Марешки
38
19
 
5
 
! Отговори
ЕГОЛЕМЕ преди 6 години
Истински патриот и родолюбец.Заедно с ББ ще оправят държавата защото са умни и кадърни хора а не като вас смешници дето само плюете!!!
37
2
 
22
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Пабло Ескобар също строеше апартаменти за бедните, също си падаше по скъпи коли и най- вече беше във фармацевтичния бизнес.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега вече евтин бензин "Марешки" няма,но ще има евтини апартаменти"Марешки".Опашките за евтините апартаменти започнаха.
35
0
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Действително новото строителство в София е много кофти. В сграда с Акт 16 цените са между 950 и 1100 евро, има и по-скъпи. В този случай, един нормален апартамент с две спални за хора с едно или две деца е между 170-200 х.лв. и нагоре! Цените на разбитите панелки също се доближават до тези на новото строителство, като дори пълни кочини, за тотален ремонт, не падат под 800 евро на квадрат! Строителният сектор е в бум, но не мога да разбера дали това е поредния балон!
34
2
 
3
 
! Отговори
Марешки, преди 6 години
всички знаем, че на 21 години можеш да имаш само средно образование, а ако имаш ПОВЕЧЕ от едно дете, то си от етноса "НЯМА да ПЛАТИМ'( НЕ по Дарио ФО- питай Водоснабдяване, Енергопро...)Трябва да има и ЦЕДКА дали прилагат ИСТИНСКИ документи.Ще се радвам, ако публикуват диплома за висше образование на хора от един етнос; тогава ще знаем, че ще се грижат, възпитават и образоват децата си: и да бъдат ЗАБРАНЕНИ думите;"на, нали искахте деца- ето ги, ама НЯМА пари."Защото НИКОЙ от български етнос
33
2
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
До Недоумява 44Ами затова си недоумяващ, щото няма с какво да проумееш ! Смотан !
32
2
 
2
 
! Отговори
Недоумяващ преди 6 години
До бай ПеткоТуй да си гл*упак е предречено. А дали ще си " бай " или само " Петко " се тая!
31
1
 
0
 
! Отговори
ccc преди 6 години
До 40Ок де, кажете вашето виждане
30
0
 
3
 
! Отговори
ccc преди 6 години
Банките се договориха със строителите, банките да свалат лихвите на депозитите за да може хоратa да си изтеглят парите и да ги инвестират в апартаменти ама не сметнаха, че бай *** трудно моеш да го преметнеш.
29
1
 
17
 
! Отговори
ccc преди 6 години
До 38Абсолютно е така. В София скъпите квартали стават евтини.. всички вече имат жилище в столица, тоест търсещите намаляват... новото строителство е смотано, маломерни апартаменти, течащ покрив, сградите стоят празни... гледам един апартамент 77 квадрата бил, чиста площ 67 квадрата бил, отивам на място, гледам 35-45квадрата буквално! Да не говорим че е обявен за 2 стаен, а той се оказа гарсониера.
28
0
 
12
 
! Отговори
опетков преди 6 години
До Анонимен Преди да се надуе балона с цените, продавахте на 200 долара квадрата. Какво се промени оттогава досега? Цените на материалите и труда предполагам не са мръднали толкова. Дай някаква калкулация като си толкова печен.
27
4
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Марешки, ставаш банален и ми се струва, че много бързо увехна !
26
0
 
3
 
! Отговори
kv.karmen , bl 20 преди 6 години
nema nujda da sa eftini beton kiliiki...;)orata iskat da jiveiat, a ne da fotosintesirat....;)