Путин и Борисов се чули, обсъдили газовия хъб и АЕЦ-Белене

Руският президент му пожелал и успешен трети мандат
11 май 2017 19:53, Анисия Иванова
105
Путин и Борисов се чули, обсъдили газовия хъб и АЕЦ-Белене
Архив: Булфото

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е пожелал успешен трети мандат на премиера Бойко Борисов в телефонен разговор, състоял се днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

Путин и Борисов са отбелязали доброто развитие на търговско-икономическите отношения, като са подчертали 20-процентното увеличение на руските туристи в страната ни и ръста от 18 на сто на двустранния стокообмен. Те са посочили, че тези параметри все още не отговарят на потенциала на отношенията и увеличаването им е от взаимен интерес за България и Русия.

Тема на разговора е била и реализацията на големите енергийни проекти у нас. И двете страни са подчертали взаимния си интерес от изграждането на европейския газов хъб "Балкан" на българска територия. Обсъден е бил също проектът за АЕЦ-Белене.

Министър-председателят Бойко Борисов е заявил, че правителството търси стратегически частен инвеститор за развитие на проекта.

Акцент е бил поставен и на събитията, посветени на 25-годишнината на българско-руския договор за приятелски отношения и сътрудничество, която е на 4 август 2017 г., както и на 140-годишнината от Освобождението на България, която ще се отбележи през 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Няма начин Борисов да няма тежка зависимост, просто това е единственото обяснение защо Борисив всеки ден се изповядва на Путин по телефона. Със зависими хора независима държава не се прави!
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега, ако не беше товашопско *** и криминалнатаму партия, АЕЦ щешеда е построена и да произвеждаток.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"'". Добре ,че беше еврокомисията та да спре настъплението на руския агресор?И все пак налапаха 2 милиарда за реактор и 4 милиарда от КТБ,още милиард от виваком и мтел,още милиард от черноморският ни туризъм и трафик на дрога,още милиард от износа на зърното,ехаха ,че тя Русия такова салдо не може да направи с никого бе,без да вложи вади - краде от България по 10 милиарда.Платили сме им разходите в Сирия дабъл а наще тука веят руски знамена. """ -- нито 1 жълта стотинка и си уволнен.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиката няма да плаща за атом строй ,ще платим всички ние тази корупционна сделка на Р.Овч и компания
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре ,че беше еврокомисията та да спре настъплението на руския агресор?И все пак налапаха 2 милиарда за реактор и 4 милиарда от КТБ,още милиард от виваком и мтел,още милиард от черноморският ни туризъм и трафик на дрога,още милиард от износа на зърното,ехаха ,че тя Русия такова салдо не може да направи с никого бе,без да вложи вади - краде от България по 10 милиарда.Платили сме им разходите в Сирия дабъл а наще тука веят руски знамена
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата има да изплаща на Атом Строй за отказа от АЕЦ Белене. Делото е спечелено от руската компания.
55
1
 
4
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Стокооборота много се увеличи...нали платихме един бутафорен реактор за 2 милиарда...
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кат задаваш въпроси , аз да те питам - готов ли си, кат толкоз разбираш и си отворен, да дадеш 30 млдр? А?аман от грантаджии!
53
0
 
18
 
! Отговори
Goshko преди 6 години
В телефонния разговор Путин пожелал на Б.Борисов успешен трети мандат. Накрая казал: "Хайде, пък през ноември-декември - ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ. Ти си знаеш как."
52
3
 
16
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Кога Борисов е имал успешен мандат? Нито като кмет, нито като министър председател.Той винаги е бягал и нищо полезно не е свършил за народа.
51
11
 
2
 
! Отговори
скука преди 6 години
Четох постовете. Сигурно са писани от нощни пазачи и таксиметрови шофьори на гарата. Mypзилкитe имат проблем с кадровия състав. Много ниско качество.
50
1
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
ГЕРБ нали уж се превеждаГражданиЕвропейскоРазвитиеКато са за европейско развитие, чий го дирят там тези въртиопашки? :-)
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разговорът е по инициатива на Тиквата в опит за "правене на добро впечатление", защото американците казаха,че главен враг на САЩ не са Русия и комунистите,а демократите и либералите! Путин дипломатично му е пожелал успешен трети мандат,но Тиквата безрезултатно си е направила устата за хъба и АЕЦ! С политици, обявени още през 1983г в списък пред американското посолство - и по-късно- като престъпници и потомствени некадърници никой никакви сериозни разговори не иска и няма да води!Дори и от ЕС!
48
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещата е протекла така: Путин е казал: "Дайте да правим нещо и да печелим". Бойко е отговорил: "Не може, кака Меркел ще ми се кара". Та така. Такова е бъдещето на България - германските производства, изнесени в чужбина отиват в Русия, а на България не и е разрешено да има собствена политика в нито един сектор освен в озеленяването на Банкя.
47
2
 
19
 
! Отговори
путин преди 6 години
пожелавам ти още един половин мандат.
46
2
 
16
 
! Отговори
HUB БЕЗ ГАЗ преди 6 години
Ако се напъне повече така нареченият БОЙКО може и газ да има. ОН е Ю'нак Банкянски. Що газ е пуснал у лево , у десно само кат чуе за НИНОВА и бега у клозета.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обсъдили газовия хъб и аец Белене мухахахахаааахахаххааа ха ха,че кой е делегирал права на Борисов та да обсъжда енергийни проекти зад гърба на евро комисията ???Това е лъжа,долна лъжа,Борисов е никой и като такъв му миришат краката да обсъжда енергийни проекти през главата на Брюксел.Колкото до джууджето да ходи да се шшшиба
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путинистите реват...Това е хубаво ;)
43
3
 
5
 
! Отговори
А така преди 6 години
И двамата са убави хора ама са некадърни, поне са късметлий, че народите са им прости та ги избират.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 59"..танкерите с евтина шистова газ от Америка пътуват..."Минава-а, големият кораб минава-а... Но не го пускат през Босфора, защото на турците законът им е такъв - а гръмне, а изби няколкостотин хиляди души. Шистовите предприятия в благословената Америка фалират едно след друго. А и тази газ съвсем не е евтина. Не мойш се диверсифицираш, мурджо! Но защо си толкова семпъл?