Кой кум, кой сват, кой на политбуксир стигнал до МС, НС...

Цветанов е кум на зам.-министърка... както и на много други
Обновена: 12 май 2017 09:50 | 12 май 2017 08:52,
76
Кой кум, кой сват, кой на политбуксир стигнал до МС, НС...
Цветанов и съпругата му кумуват на зам.-министър Ваня Колева. Снимка: ГЕРБ

Новият заместник-министър на спорта Ваня Колева, е в роднинска връзка със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов – той е неин кум.

Помогнало ли е това за назначението й? Този въпрос беше повдигнат веднага, след като стана ясно, че тя влиза в ръководството на ведомството.

Още по темата
Ваня Колева за трети мандат е в Министерството на спорта. Първо като част от екипа на Свилен Нейков, след това като парламентарен секретар. А сега беше назначена за зам.-министър. Миналата година неин кум става Цветан Цветанов.

"Това не е стандартното кумство, те имаха над 30 години съвместен брак, нямаха църковен и понеже я познавам от първия мандат, когато беше началник на кабинета на Нейков и я познавам от втория мандат като парламентарен секретар на Кралев, искаше да й посреднича да се венчае в Търново и в разговора се пошегувахме да й стана кум", разказа пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ, който е от старопрестолния град.

Цветанов и съпругата му често са канени за кумове и кръстници: "Кумове сме на още 4 семейства, но по-известните сме с Кристалина на Тихомир и Антония, който е един достоен български пожарникар".

Бившият силов министър е кум и на депутата Станислав Иванов.

"Ако има други желаещи... аз съм убеден, че трябва да се поощрява сключването на граждански брак, това е част от семейните ценности и ако може да се пребори демографската криза като се раждат повече дечица, още по-добре", смята Цветанов, който дава личен пример с трите си дъщери.

И в българските традиции, и в средите на Европейската народна партия е популярна практика да се кумува.

Министър-председателят Бойко Борисов например е кум на PR-ката си и на ковчежника на ГЕРБ.

Кумът на българската кандидатка за еврокомисар Мария Габриел също не е безизвестен – лидерът на групата на ЕНП Джоузеф Дол. Съпругът й пък е член на кабинета на председателя на Европарламента Антонио Таяни.

Както казва Цветан Цветанов: "Като се кани един човек за кум, не се отказва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Ако преди 6 години
не ме лъже паметта,вече осъдената и бивша съдийка Владимира Янева не беше ли и тя,някаква приятелка-анонимна или интимна на Другаря Цветанов???Или вече има информационно затъмнение по-въпроса???Ако греша,моля за извинение,но вече съм дядо,и бабата-не,ама паметта ми изневерява?!?!?!Приятна вечер!
57
0
 
5
 
! Отговори
Стана тя преди 6 години
Ей Божке, а едно време обвинявахме комунистите в семейственост и шуробаджанащина... Пък тя каква стана. Нови, по-безпардонни комунисти с шуробаджанащина ни управляват и играят хоро върху главите ни.
56
0
 
9
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Тази нямам представа какви качества притежава, за да е зам министър, най-вероятно никакви, поредната калинка, но за животинско омачкване на чаршафите ми се струва ОК!
55
0
 
12
 
! Отговори
ЦВЕТАНОВ, преди 6 години
Ако не беше политическо лице, дали някой щеше да те кани за каквото и да било?
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да се е съмнявал,че в тази партия цари шуробаджанащина и то от години.Едва ли.
53
0
 
15
 
! Отговори
СВИНСКИ ЧЕРВА преди 6 години
В ГЕРБ СА СЕ НАВЪРЗАЛИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА.СВАТОВЕ, КУМОВЕ, ЛЮБОВНИЦИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ СА НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА.ДЕПУТАТКАТА ДУКОВА Е НАСТАНИЛА ЦЯЛАТА СИ РОДА НА ВИСОКИ ПОСТОВЕ.ОНАЗИ СЪЩАТА, КОЯТО ЧЕТЕ МАЗНИТЕ ХВАЛЕБСТВЕНИ СЛОВА ЗА ББ
52
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Герб са партия държава.Изберете си ги и 4 и 5 път,щото нямало кой.И си мълчете,защото който сам си го направи никой друг не може да му го направи.100% от администрацията е подменена и е от техни калинки,вече са се окопали и в училищата -огледайте се кои хора се назначават за директори и учители само техни партийци,общините са само от техни хора,министерства,агенции,общ.структори,държ и общ предприятия.Няма оправия но нямало кой друг - да видиш ти-вярвяйте им и пак гласувайте за тях или не гласув
51
1
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
На мен не ми е смешно.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taja na zezko jena mu mnogo grosna v dans raboti a kato 4alkadjiika oble4ena nama stil no zezo 6 apartamenta vili milioni i vse ot schofiora vaschta mu na komunjagata general schopov ot kade tesi pari zezo gi ima schofiora ti ili dadchnsta jena fobre 4e boiko ti e sad garba zezo dtraschen pristel saschtitinik e boiko borisov krakata da mu zeluvate
49
1
 
18
 
! Отговори
Шегечка преди 6 години
На снимката попа е най-хубав от всички.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стандартно за политическите кръгове, преди финансирането на проекта кума лично сертифицира фертилността на кандитат-булката, след което се кешира на младоженеца. Европейска работа - модерна.
47
1
 
30
 
! Отговори
Нагло самозабравяне преди 6 години
Е, да направиш една секретарка, дето слагала изходящи номера заместник министър на спорта, защото ЦвЦв й е кум, това е повече от безочлива наглост! Самозабравиха се.
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СНОЩИ БЕШЕ ПРИ СЛАВИ ПРАВИХА СЕ ЧЕ СЕ МРАЗЯТ
45
1
 
30
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ СА КАТО МАФИОТСКИ КЛАН!!!
44
2
 
25
 
! Отговори
deadcandance преди 6 години
....то в тази държавица останаха само политици и техните роднини...накарайте ромите тогава да плащат данъци да може да се храните в това навързано като свински чарва управление
43
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев И затова по време на кабинет,, Мутра 1 ,, разрешиха ,,Лафка ,,на Пеевски .
42
3
 
26
 
! Отговори
b0lero преди 6 години
Съжелявам останалите в България , найстина ... бачкате за да храните Цветанов и компания :D мъчно ми е за Вас ... тази Коледа кампанията ще бъде : купи билет на другарче в Бг . Спаси Живот !!!!
41
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво значение кой кум кой сват - важното е да е на хранилката и винаги с наколенки!
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роднина ,Червен Гербер ,роднина ,Червен Гербер ,роднина ....
39
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев Затовали БиБитко не се оглежда в огледало ,защото вижда Пеевски .