На мушка – парите за здраве: За едни има, за други не, защо?

БСП към ГЕРБ: Обещаното 3% увеличение няма да покрие нуждите
12 май 2017 12:23,
26
На мушка – парите за здраве: За едни има, за други не, защо?
Архив: Булфото

БСП взе на мушка финансирането на болниците. Социалистите протестираха, че едни болници получават необосновано допълнително финансиране, а на други, сред които големи и уважавани болници, парите необосновано се намаляват. 

"Неприемливо е институция като "Пирогов" да вземе с 800 000 лв. по-малко", обяви соцдепутатът Георги Михайлов в декларация от името на БСП от парламентарната трибуна. 

Според него болничните екипи на много места в страната са притеснени, че има реална заплаха за финансовото съществуване на болниците. Соцдепутатът е категоричен, че обещаното 3-процентно увеличение няма да покрие съществуващите нужди и загуби. 

"Определени болници са получили рязко увеличение на финансирането, без да има промяна нито в дейността, нито в приема", каза Михайлов. В същото време утвърдени болници, сред които много университетски, получават по-малко средства. 

"БСП не може да приеме тези факти и настоява да се увеличи бюджетът на НЗОК и той да бъде адекватен на дейностите", обяви социалистът.

Левицата настоява да бъдат спазвани принципите на справедливост и равен достъп до здравеопозването, а също и да се направи експертен анализ за здравния статус на населението в различните райони. 

"Декларирахте преди изборите, приоритетите ви са образование и здравеопазване, а след изборите започвате с концесии. Това е още едно отстъпление. БСП остава последователна, всеки ден ще поставяме въпросите, които вълнуват българските граждани", обърна се към ГЕРБ Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
dl преди 6 години
Е,как ще има пари за здравеопазване,като държавна администрация,МВР,МО,съдии,прокурори,следователи,НАП,НОИ,агенции,министерства и др.подобни не плащат здравни осигуровки,плащаме останалите и ставаме все по_малко .
19
0
 
2
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
И ако частниците източват бюджета (обясни как точно става това) то кой го пълни? Обясни на нас неуките тия твой изцепки и ги защити с данни, цифри или нещо! Ако просто ще беснееш, че нямаш 13-та заплата защото все повече хора видяха, че няма смисъл да плащаш данъци и да храниш с тях мързеливци се сърди на колегите си и тяхното желание да мързелуват, а не да си вършат работата за която ние ЧАСТНИЦИТЕ им плащаме и заради която ги издържаме. Защото ако се сблъскаш с държавния апарат ще разбереш
18
0
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
При износ 31 158 мил. лева и 6 мил. население излиза, че на глава от населението 5200 лева на година или 433 лева на месец е заработката! Затова са и ниски заплатите. Защото частния сектор са 1,5 мил. от който няма и 1 мил произвеждат - всичко останало виси на техния врат за пари! Кажи ми колко внасят държавните служители в бюджета? Дай ми точни цифри колко внасяте? Защото дори и осигуровките не си плащате, а ги плащаме ние, заплатите ви са от нас, частните и каквото друго се сетиш ви е от нас!
17
0
 
3
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
А кой внася пари в държавата?Държавния сектор ли? Ти на какви наркотици си? Къде ги видя тия чували?Ако си в частния сектор и се осигуряваш на 700 лева реално ти и работодателя ти внасяте 150 лева осигуровки ти + 225 лева от работодателя = 375 лева, остават ти 550 лева чисти - 20% ДДС =110 лева излиза, че ползваш 440 лева и сте внесли 485 лева като данъци в държавата (това е ако не си платил някой общински данък, такса и незнам си още какво) Та кажи ми как частниците източват бюджета точно?
16
0
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До До DiesIraeНе го оправят защото всичките ВСИЧКИТЕ в парламента, комисиите и всичко на държавна хранилка грам не им дреме! Това е причината. Дай им да крадат и толкова, а какво остава след тях и под тях да се оправя кой както може. 2 месеца ако всички в частния сектор не платят 1 ст. данък тогава може и да почнат да стават нещата (като ги оставим всичките хрантутници без заплати да видят как живеем) Да не говорим за раздути разходи на държавата който са директно следствие от многото дър. раб.
15
0
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До АнонименЗатова аз предлагам решение което не касае етнос, а дали си плащаш данъците или не. Ако не си било то и американец да си да не ти се обръща грам внимание. Крайно време е да се набие в тиквите на всички, че правата вървят ръка за ръка със задълженията. А не както е сега едните само права, а другите само задължения! То бива, бива, но това вече не се трае. Всички искат само пари да им даваш, а насреща няма нищо. Данъци - градовете в мизерия и дупки, винетки - пътищата коларски пътеки
14
0
 
15
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа така или иначе безплатно лечение в БГ няма! Това го токрих при сърдечната операция на баща ми! Уж безплатна той здравно осигурен! И накрая това безплатното ни излезе към 6000лв. Еми Не знам ако пък беше платено какво щеше да е!? Ама здраве да е и добре, че тогава ги имахме тия пари!
13
1
 
12
 
! Отговори
До DiesIrae преди 6 години
Съгласен съм с Вас за начина по който ще се реши проблема, но не сте ли си задавали въпроса, ЗАЩО? не се прилага по този начин. Аз мога само да гадая-сигурно защото така се краде по-лесно от НЗОК, защото сигурно по този начин определени слоеве от населението, които не обичат да плащат, а само да ползват /пък са важен платен електорат на определени партии/ имат достъп до медицински грижи, защото ще отпадне една хранилка на политиците с обществените поръчки за Здравната каса, и още много защота.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не краде няма да яде,а не Съединението прави силата.
11
1
 
14
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Да слагат индивидуални партиди и да се приключва с цялата простотия вече!Индивидуални партиди- чип в личната карта (като те вписват в се чекираш с картата и като те изписват пак. По този начин няма да има как да те водят, че си в болницата, а теб да те няма). Като нямаш партида те питат за лекуване кеш дали плащаш, ако не изхвърлят те и се лекувай както искаш! Толкова ли е сложно! Малко желание и мозък да имахте досега да го бяхте направили! По този начин ще се лекуват само тези който си плащат
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари няма,защото от години болниците източват здравната каса и всички го знаят,но се правят на изненадани,а когато някой журналист го покаже по телевизията се оправдават,че е станала техническа грешка.Наивност или съучастие от страна на управляващите е това.Все пак здравната каса не е бездънна,нали?А като включим и хилядите,които не се осигуряват,но се лекуват безплатно,като включим и фалшивите инвалидни пенсии излиза,че брашнения чувал може да се тупа до безкрайност.
9
0
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Колкото и да има всички ще бъдат откраднати,защото няма нито пазар нито демокрация.
8
11
 
3
 
! Отговори
От опит: преди 6 години
Щом БСП са недоволни, значи всичко е наред.
7
1
 
27
 
! Отговори
КОГА преди 6 години
Чудя се кога Прокуратурата ще се захване с Болниците окончаващи на МЕД .Всички България знаем че са собственост на Ердоган с участието на Пеевски . Ограбват Здравната Каса на Република България и финансират ИДИЛ ?
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде изметете ги вече тези "народни" представители! Вече ептем са ни свалили гащите и почти не остана нищо за губене!
5
2
 
32
 
! Отговори
Надя Николова преди 6 години
Всеки знае,че пари има само за Правителствена болница, за да могат оядените нищоправци да се лекуват безплатно.
4
28
 
4
 
! Отговори
БОЙКОБОЙКО преди 6 години
Ей неблагодарници гнусни, Бойко дава сърце и душа за народа и пак недоволни ! Такъв човек и след 1000 години няма да се роди пак.
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където може да се краде повече се отпускат повече пари за да има за наши хора, а където още не е измислено как да се краде, пари няма
2
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да махнат всякакви здравни каси и държавни финансирания!Всеки да си плаща за медицински грижи. Кой колкото може да плаща, такова качество ще получава.Ще се появят и застрахователни предложения, само че доброволни и само за мислещи хора!
1
1
 
58
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Въпросът по-скоро е защо има пари за безплатното лечение на шведите, а редовните данъкоплатци трябва да доплащаме за всичко?