БСП скастри и Герджиков, изказванията му - цинизъм!

Служебният кабинет бил дясноцентриски, не решил проблемите
19
БСП скастри и Герджиков, изказванията му - цинизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалистите скастриха служебния премиер Огнян Герджиков като приеха своя политическа оценка за работата на кабинета му.

Още по темата

"Изявлението на премиера Герджиков, направено в края на мандата, че ГЕРБ са спечелили в резултат на осигурените от правителството честни избори, е цинизъм“, решиха участниците в пленума на БСП.

Според левицата политическият профил на служебния премиер, както и присъствието на ярки фигури от десницата, зам.-министри от кабинета на Борисов- са придали на служебното правителство ясна дясноцентристка насоченост.

"От самото му създаване стана ясно, че правителството не е в състояние да коригира тежките демократични дефицити, очертали се през последните няколко избора, както и да обезвреди изборните механизми на управляващата втори мандат десница“, се казва още в документа.

От БСП припомнят, че веднага след започването на работа на кабинета е била поставена задача на министрите за проверка на дейността на предходното правителство и публично огласяване на резултатите, които са били повърхностни и формални.

"Проверките на служебното правителство дадоха възможност на бившите министри от кабинета на премиера да се включат активно в предизборната кампания“, подчертават от партията.

Според левицата по-съществените проверки са били направени в министерствата, ръководени от „реформаторите“, като те са били последвани от действия на Прокуратурата. Така вината и пропуските за управлението на кабинета на Борисов е било стоварено върху разпадащия се и без друго Реформаторски блок.

"Големите провали на правителството на ГЕРБ, а така също и политики в отделните сектори с висок корупционен риск, каквито бяха: обезпечената с бюджетен ресурс програма за саниране на жилища, въвеждането на пръстови отпечатъци в здравеопазването, действията на МВрН за смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН, състоянието на енергетиката, нивото на външната задлъжнялост на държавата- останаха без необходимото внимание в доклада за наследството на кабинета на ГЕРБ“, уточняват от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАК ГЛУПОСТИ- ПРОСТИ МИ ГОСПОДИ, НО ТИЯ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СА НАМИРАТ- С МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ЩЕ ПРАВЯТ СОЦИАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ. НАЙ СИЛНО КРЕЩЯТ СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТНИТЕ СТРУКТУРИ- ГЕРГОВ, МЕДУЗАТА И ПРОЧИЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ. ТИА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКАТ ДА ПРИПАРЯТ ДО ПАРЛАМЕНТА, ДОБРЕВ НЕ БЯХА ЛИ ГО ХВАНАЛИ С НЕДЕКЛАРИРАНА ВАЛУТА НА ГРАНИЦАТА СЪС СЪРБИЯ, БЯХА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЕВРО- ОТИВАЛ НА ЕКСКУРЗИЯ ЛИ, НА ГУЦАНА ОТКРИХА В СЛУЖЕБНАТА КАСА 70 000 И ТОЙ НА ЕКСКУРЗИЯ....
10
4
 
14
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
Тези не престанаха с глу.постите си. Така и след 100 години няма да помиришат власт.
9
5
 
18
 
! Отговори
гого преди 6 години
е тя мн си повярва след избора на генерала.Бе хората зя него гласуваха не за БСП
8
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
мен ме интересува как така ген радев направи служ кабинет с герджиков и ндсвзадачата е честни избори и те се случиха за герб гласуваха дьржавните и общ служители ревизии и тем подобни не могат да се случат за 3 месеца а и никои не си епоставил подобна задача бсп се разграничи от радев и кабинета и сега да не се обажда повече
7
11
 
27
 
! Отговори
По-голям цинизъм и преди 6 години
провал от твоя няма, Нинова! Ядосана си, защото Герджиков ЧЕСТНО каза, че е изненадан от думите ти:"ДЕМОКРАЦИЯТА ни ОТНЕ МНОГО!" И УЖ държиш на ЕС,НАТО.Само лицемерие.
6
9
 
26
 
! Отговори
вин преди 6 години
Така ще е, и по зле ще става в Чалгаростан! Беше направено всичко за да изгонят, отвратят, дистанцират способните, почтени българи от политиката. Сега шуренайките, мижитурките по кацелариите, брат'чедите ще се пробват да захлебят.И така или до закриване на *** или насилствена смяна с бой до посиране!
5
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом БСП са недоволни, значи Герджикът се е справил :-D
4
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП не можаха ли да си изберат някой по-балансиран хормонално за шеф?! Верно, Михата Миков беше твърде спиртосан, но тая истеричка ще им доразкаже играта. БСП умерла.
3
4
 
29
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Генерал Радев такива кабинети назначава. Кормелия нещо друго ли очакваше?
2
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жени! Вечно се оплакват и вечно някой друг им пречи!
1
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая *** освен да *** друго прави ли?!?!?!?!