Радев - патрон на конференция за отбранителни способности

Форматът й ще е европейски и ще се проведе тази година в София
19
Радев - патрон на  конференция за отбранителни способности
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Държавният глава Румен Радев се срещна днес на "Дондуков" 2 с представители на българската отбранителна индустрия и научно-изследователски организации по повод на предстоящото домакинство на страната ни на европейска конференция, посветена на развитието на отбранителния и космическия сектор в държавите членки на ЕС. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Осъществяването на форума беше предложено от президента Радев на срещата му с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска през февруари тази година.

По време на конференцията се очаква да бъде представен и нов европейски фонд, който да финансира съвместни европейски проекти в изследователска и развойна дейност в сферата на информационните технологии, отбраната и изследването на космоса.

Целта на конференцията е да се даде възможност на българската отбранителна индустрия да участва пълноценно в съвместната работа на бъдещите мащабни европейски отбранителни и космически проекти.

"Осъществяването на тази инициатива именно в София е ясна заявка за това, че приемаме като приоритет приобщаването на българските предприятия и научни институти към укрепването на европейските отбранителни способности. Уверен съм, че България ще бъде успешен и достоен домакин на форума и активен участник във важна за бъдещето на Европейския съюз дискусия", е заявил Румен Радев на срещата.

Държавният глава е приел да бъде патрон на инициативата, която ще се състои през настоящата 2017 година.

В срещата са участвали членовете на инициативния комитет, който ще се заеме с организацията на форума и изпълнението на поетите от страната ни ангажименти по отношение на българското домакинство. В Комитета са се включили представители на изпълнителната власт, отбранителната индустрия, ресорни научни институти и експерти в областта на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Гласувах против Радев само заради лошата репутация,с която се ползва партията която го предложи но ако друг път реши да се кандидатира като независим и се държи настрани от онази партия съм готов да гласувам за него!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До азНЕ ЗНАМ ЗА ГАФОВЕ НО, ЧЕ плевнята БЕШЕ СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПО-***, СКАПАН И НАГЪЛ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТРЕЧЕ. ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ИМА И ПОВЕДЕНИЕ И СЪПРУГА И ДЪРЖАНИЕ С ХОРАТА , А НЕ С ГЕЙ-ОБЩЕСТВАТА И АМЕРИКАНСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ. НЕ ГОВОРИ МНОГО И ПРАЗНИ ГЛУПОСТИ. МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ АМА Е ПИЧ!Макар че след пози *** плевнев всеки щеше да е по-добър.
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Радев - патрон"...на Крим и руското знаме !
6
2
 
6
 
! Отговори
Гадев е... преди 6 години
Балък ***
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очертава се младоженката да бъде патронка?Ще трябва да шие нов тоалет!
4
4
 
6
 
! Отговори
Радев глупака преди 6 години
Само се замислете--уж са различни, а всички вкупом бранят Цацаров от Лозан Панов. а той човека поиска единствено разследване и публичност. Явно нещата с управляващите и Прокуратурата са толкова свързани, че всяко искане което не се харесва на Цацаров е недолюбвано и от управляващата олигархия. Според Радев искането за комисия за поведението на Цацаров е нещо почти престъпно, а желанието му да ограничи правата на българите в чужбина да гласуват е нормално. Царят е гол--мафия, мафия,мафия...
3
5
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 години
льотчика в действие, чакаме поредния гаф
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отбранителни способности... Ако утре сутрин турция реши да ни напада до обяд знамето им ще се вее над парламента...
1
0
 
3
 
! Отговори
НКВД преди 6 години
Генералите самандов михов и стойков съсипаха БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.