БСП и Марешки готови да искат оставката на Симеонов

Обръщал лагера в Бухенвалд на Дисниленд, смятат от "Воля"
38
БСП и Марешки готови да искат оставката на Симеонов
Снимка: Facebook

БСП и "Воля" са готови да искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов, защото си бил правил майтапчийски снимки в Бухенвалд, а от ДПС поискаха незабавно отбраняване от властта на Обединени патриоти.

Скандалът започна от разпространена стара снимка от личния профил във Facebook на назначения за зам.-министър Павел Тенев, на която той позира с нацистки поздрав в Музея на восъчните фигури в Париж. Танев вече хвърли оставка, а премиерът я прие, но се оказа, че страстите около случая не стихват.

Сега пък нападките се стовариха на главата на вицепремиера Валери Симеонов, който в коментар по случая пред в. "Сега" си спомни, че през 70-те години на миналия век като студент бил на лагер край лагера в "Бухенвалд" и "като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там...".

Според Стефан Августинов от "Воля" било недопустимо вицепремиер да се държи по този начин по една от най-чувствителните теми в историята на света.

"Подигравката, в която патриотите обръщат "Бухенвалд" на "Дисниленд", е недопустима и това показва колко несериозно е кадрите на патриотите да се опитват да управляват България", отсече той.

Още по темата

Августинов смята, че явно липсата на състоятелни хора, които да вършат работа, е проблем на коалицията.

От ДПС пък използваха случая, за да поискат за пореден път отстраняването на ОП от властта.

"Да се правиш шега с паметта на тези хора вкара България в международен скандал и да не си мислят, че чувствителната еврейска общност ще прости това, толкова години имаме прекрасни отношение с всички евреи по света, гордеем се с това, което сме направили за тях, хвалим се с това постоянно и заради една дебелашка шега държавата се вкарва в една много неудобна позиция", отсече Хамид Хамид.

Според него само оставката на един зам.-министър не може да се "замаже скандала", а е нужно отстраняването на патриотите от властта.

Социалистите днес ще се съберат, за да решат дали да иската оставката на Симеонов. Според червения депутат Александър Симов обаче друг вариант няма.

"Продължавам да смятам, че е жизнена необходимост Велери Симеонов да бъде отстранен от кабинета, както и всеки който си позволи да си направи шега с жертвите на нацизма, защото тези жертви са в основата на Европа, тяхната кръв роди идеята за мирна Европа и не мога да си представя как Симеонов ще посрещне европейските ни партньори, ще показва майтапчийски снимки ли", разкритикува соцдепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Май този не е в мафията ви и няма да ви играе по свирката. Всеки правил по някоя щуротия през детските и юношестки години. И ако гледаме кой какво е правил преди 30 г., май трябва да се измете цялия т.нар. елит.
30
4
 
3
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Нинова също поздравяваше с "Хаел Хитлер" на предизборните срещи. Оставка и за Госпожа ЛЪЖА!
29
5
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
ДПС и БСП са терористични организации и нямат доверието на българския народ и техните викове за оставки са: НОВИ ИЗБОРИ и ПЪЛНА ПОБЕДА НА ГЕРБ! Още 100 пъти ги чака загуба тези ЧЕРВЕНИ ТЕРОРИСТИ!!!
28
2
 
5
 
! Отговори
kuku преди 6 години
ДПС първо да се извинят за взривения вагон преди 30 години и че ходят да слагат цветя на паметника на терористите. БСП да се извинят за най-големия терористичен акт в България за всички времена - атентата в Св. Неделя - 213 жертви.
27
1
 
3
 
! Отговори
:-) преди 6 години
НПО-тата усетиха, че и у нас ги чака "Унгария" и почнаха вой :-):-):-)
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропутинските рашисти трябва да бъдат експулсирани в Русия​ а не да дават мнения.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** те българи пак ,ще гласуват за мошеници който ще, ги оправят
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя шебек Симеоновбе той място в парламента няма,те зам.министър му подариха
23
7
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
никой не се интересува от мнението на ДПСизхвърлихме на *** и тях приятелките им БСП и ДОСТ, с които са едно цяло
22
4
 
7
 
! Отговори
Пацо преди 6 години
Оставка на Валери Симеонов веднага!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не на укрофашистите.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на ДПС е да няма здрава власт, независимо дали е са във властта или не. Целта им е спусната да рушат имиджа на България, да рушат всичко градивно. Аз знам, че той - Карадайъ знае, че много знаят това. Сега са на клона на БСП, после ще прилетят на друг клон ако има *** или мишки.
19
1
 
8
 
! Отговори
ник преди 6 години
Да видим тогава нацистките снимки на няколко украински батальона ,който при това отвличат,измъчват и убиват мирни жители,и как са гласували българските политици като Станишев и Габриел,за отмяната на визите на украинци в ЕС!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Napravete go ne samo lalala
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ТОЗИ СКАНДАЛ Е САМО НАЧАЛОТО. ЩЕ ИМА ВЪПРОСИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА, ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ РАЗНИ ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ, ЕВРЕЙСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ПР.БЕДНИ,БЕДНИ БОРИСОВ. ЩО ТИ ТРЯБВАШЕ НА БАИР ЛОЗЕ.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА НИКОГО НЕ МУ ПУКА КАКВО ТИ ПУКА НА ТЕБЕ.Живков го охраняваше лично Борисов, масажираше му ушите и усвояваше уроците му.И сега по тези уроци управлява.
15
11
 
7
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До 13. Ами на мен ми пука. защото БСП са по-големи *** от патриотите.
14
6
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Доколкото си спомням, преди изборите БСП бяха заявили, че програмата на патриотите е най-близка до тяхната и ОП са най-желаните и логични партньори за властта. Е, нещо да кажете за това? Ех, как ми искаше сега БСП и националистите да са управляващи - защото отдавна е известно, че между комунизъм и фашизъм няма голяма разлика.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БЕ, К`ВО МИ ПУКА КОЛКО ГОДИНИ НЯМА ДА ПОМИРИШЕ ВЛАСТТА.СЕГА Е ВАЖНО СИМЕОНОВ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ОМИРИСВА ВЛАСТТА.
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАРЕШКИ ПРЕМИЕР!СИМЕОНОВ - АУТ!