Каракачанов съжали болния Антонов: Атаката идва от ДПС

Кой ще носи отговорност за здравословното му състояние, пита вицепремиерът
Обновена: 18 май 2017 20:38 | 18 май 2017 20:33, Красимир Ангелов
106
Каракачанов съжали болния Антонов: Атаката идва от ДПС
Каракачанов по време на срещата с Йенс Столтенберг в Брюксел. Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че въпросът със злепоставящите снимки на служителя на Министерството на отбраната Иво Антонов, е свързан с ДПС.

"Категорично е атака, направил съм проверки, идва от ДПС, нека да го отрекат", заяви той пред български журналисти в централата на НАТО в Брюксел.

Още по темата
"Това е атака директно от ДПС, която предизвика криза - държавен служител от 18 години в МО, по всички атестации, които е получавал - отличен държавен служител. Разбирам политически атаки и игри, но да стигнеш до там да вкараш човек в болница - това не го разбирам и няма да го простя на тези, които го организират", посочи Каракачанов.

По думите му в "България нравите са такива - някои смятат, че с цената на всичко трябва да клатят управляващата коалиция и трябва да я доведат до криза".

"Няма да успеят, защото няма да се поддадем на техните провокации. ДПС съвсем открито заявява, че тяхната цел е да разбият управляващата коалиция. Това няма да се случи, коалицията ще бъде стабилна", заяви Каракачанов.

Както по-рано стана ясно, шефът на дирекция "Социална политика" към Министерството на отбраната Иво Антонов, който е нарочен за гонене от премиера Бойко Борисов заради скандал с негови снимки, е приет във ВМА заради проблеми със здравето. Той е настанен в кардиологично отделение, но няма съмнения за инфаркт. Антонов обаче ще остане под наблюдение тази вечер в болницата.

"Не е редно да има такива снимки, те са отпреди 10 години. Служителят е бил назначен преди 18 години и не е част от моя политически кабинет", отбеляза вицепремиерът.

"Кой ще носи моралната отговорност за здравословното състояние на този служител, заслужава ли си подобно нещо? Няма да си позволя да стана убиец и по телефона да разписвам заповеди за уволнение, защото ДПС решили да си правят експерименти с нас“, заяви още Каракачанов.

По-рано днес той се срещна в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Сред темите за разговор са били сигурността, участието на НАТО в международната коалиция срещу "Ислямска държава", борбата с тероризма. Каракачанов посочи, че Столтенберг има изключително точна представа за състоянието на Българските въоръжени сили и приветства заявените усилия на българското правителство за проектите за превъоръжаване.

Двамата са разговаряли за изпълнението на плановете за постигане на разходи за отбрана, равни на два процента от БВП до 2024 г., от които 20 на сто за модернизация. По темата за новия изтребител за Военновъздушните сили вицепремиерът изрази оптимизъм, че въпросът може да бъде решен от сегашното правителство.

"Не трябва да се бърза, това са средства на българския данъкоплатец и нямаме право на грешки. Тепърва този въпрос ще бъде разгледан от Министерския съвет, изпратените оферти ще бъдат разгледани, ще се прецени кога започват разговорите", посочи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
МАРИЯ преди 6 години
МУТРАТА СЕ БАЗИКА С ОП ТА НИКОЙ ДА НЕ СЕ СЕЩА ЗА ХОРАТА НА КОЙ КАТО ПОРОЖАНОВ. СИМЕОНОВ И СИДЕРОВ СА ЦВЕТЕ ПРЕД КОЙ
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атаката идва от ДПС!-------------------------------------Каракачанов, няма смисьл да ни го напомняш, ние знаем че партия Атака идва от Партия ДПС!
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Каракачанов съжали болния Антонов: Атаката идва от ДПС ""....................просто ПОРЕДНИЯ опит на тандема БКП/ДПС да вкара страната в капана на турско-червената мафия.Властта се дава от народа ... ако БСП/ДПС си мислят че ще вземат властта с евтини манипулации - лъжат се.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно пак от ДСП са виновни за патрЕотизма ти?
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така - Краси Каракачанов ще поръчва натовска военна техника, правилно.
36
4
 
17
 
! Отговори
Акуд преди 6 години
Каракачанов номерата са ви много плитки и то още с първото назначение
35
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви пенсии от 300 лв. чакате, и 150 са им много на пенсионерите. Стояха, дремаха, навеждаха се при соца и продължават и сега плачат.
34
2
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Краси ДПС не го плаши! Прилича на охранено шопарче, а турците не ядат свинско! Само да не докарат тези "патриоти" пак високо кръвно на министър председателя, той не го заслужава!
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ме разсмя. За да си измият ръцете, винаги ДПС ще им са виновни :D Това #МАЙТАПЧИЙСКО ли е?
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със същия успех може да идва и от Путин дрогари русофоби е вече знаем кои са най-големите русофоби и атлантисти плондер такъв.
31
2
 
14
 
! Отговори
Ахмед Доганович преди 6 години
Машала машала, каракачанов каква гушичка какви червени бузки е пуснал! Дано не уручаса каракачан ефенди.
30
2
 
15
 
! Отговори
Шопар преди 6 години
Вижте Вижте народе Български Кики този добре ограбеншопар на ден яде пенсииите на цели 100 баби и дядовци.......вижте го хубаво на какво лоено фашистко индивичте е ззаприличало.......прилича на ГМО фашистки министър на отбраната,а бедните ни ппенсионери или имаааааат да чакааааат още дългооооооооо
29
20
 
4
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Всъщност, как се появиха тези снимки?От ДПС са ровичкали дни наред. Проверявали са профили във фейсбук, вероятно по име в Гугъл, ровили са за всякакви роднини, изобщо за всичко! Правили са това за всички министри, зам-министри, нови шефове на комисии, агенции... за стотици хора.По цял ден стоиш зад компютъра и търсиш компромати, каквото и да е!Представяте ли си що за човек трябва да си, за да правиш това?Един познат правеше това с гаджето си, защото вечно я подозираше. Не свърши добре!
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе войвода , грухти за вода
27
1
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Да се омитат тези отпадъци да може и "генерала" да вдигне кръвно!
26
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Егати какъв мъжага се направил пред танка пък сърчицето му заешко!
25
0
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Това беше между 1997 и 2001.Ако не вярваш , провери .Има си статистика.
24
2
 
16
 
! Отговори
ДПС преди 6 години
ДПС с ДОГАН Ефенди са истинските Българи-Патриоти в БЪЛГАРИЯ.....ПсевдоПатриотите на този шишковец-чичко са истинските фашисти и заслужават по бързата процедура СЪД и ЗАТВОР........Къде е ДАНС,ПРОКУРАТУРАТА и ще чакаме ли да пламне чергата на родината ни.....?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТракТова кога го сънува?
22
17
 
3
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Добре де , а когато ДПС бяха премахнати от властта и четри години подред имаше двуцифрен растеж на икономиката , придружен с рязък спад на престъпността , а за капак и прираст на населението-Защо пак не бяхте доволни бе хора.