Подалият оставка зам.-министър съкрушен: В нокдаун съм!

Снимката е неподходяща, не е моята същност, смята Павел Тенев
Обновена: 18 май 2017 11:12 | 18 май 2017 10:23, Анисия Иванова
36
Подалият оставка зам.-министър съкрушен: В нокдаун съм!
Снимка: Facebook

В нокдаун съм, не очаквах такова развитие на нещата, каза Павел Тенев по повод скандалната му снимка във Facebook. Той беше посочен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на Обединените патриоти (НФСБ), но вчера подаде оставка, след като в мрежата се завъртя негов фотос, на който Тенев прави нацистки поздрав.

По думите му снимката е от 8 – 10 години, когато със съпругата му били в музея на восъчните фигури в Париж.

"Предпочитам във всяка снимка да има някакъв ефект, сценарий, в повечето има хумористичен елемент. Сега, през призмата на времето, смятам, че тази снимка е много неподходяща и не отразява моята същност", каза Тенев пред bTV.

Още по темата

Той добави, че има много други кадри и хората, разгледали всички снимки от музея, ще разберат, че е търсил друг ефект.

"Нека да кажа – да направя онзи поздрав, в комбинация с това да публикувам кадъра в профила си, не беше най-доброто решение. Трябваше да сваля снимката, сега разбирам, че е било важно – в този аспект не бях подготвен, мислех, че професионалната ми подготовка е достатъчна", добави той.

Тенев увери, че решението за оставката е лично негово: "Аз съм отговорен човек, разбирам как, без да искам, поставих цялото правителство в неприятна ситуация, решението беше мое".

Той разказа, че когато разбрал, че скандалът "взема чудовищни размери", помолил за среща с лидера на НФСБ Валери Симеонов, разказал му как вижда нещата и че смята, че е редно да си подаде оставката. След това говорил и с премиера Бойко Борисов. И от двамата срещнал разбиране и подкрепа.

Тенев каза още, че семейството му приема тежко случващото се, особено 6-годишната му дъщеря.

"Съжалявам, че първият, който хвърли камък по мен, не се свърза с мен за коментар. Може би ситуацията нямаше да ескалира дотам", добави той.

Попитан за изказването на Симеонов, че и той вероятно има майтапчийски снимки от посещението в нацисткия концентрационен лагер "Бухенвалд", Тенев каза: "Той е сериозна личност в политиката, той си носи отговорността".

Гостът каза още, че познава Симеонов от повече от две години, но не е член на партията му. Дал е съгласието си да го предложат за зам.-министър "като експерт заради професионалните ми качества", не като политик.

За да влезе в министерството, е напуснал работа. Сега има нужда от почивка, а след това ще реши с какво ще се занимава, но пак ще е нещо, свързано със строителството.

Павел Тенев призна, че най-лошото нещо, което е чул за себе си, е, че е фашист и се извини на кабинета, на семейството си за гафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
12
 
! Отговори
Хит преди 6 години
Павелче, ако наистена беше майтап с нацисткия ти поздрав, щеше да махнеш снимката си от профила си! А може да си се престорил за расист нарочно по политически причини че днешно време сякаш минава номера да се престуваш на такьв!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То фашист означява човек който събира сноп от урожай,реколта,наръч за клони,стъбла на храсти,драки и т.н. що може да се събере като сноп,че тия дето са и дали друго тълкование сноби ли са били,че толкова да я преинаковат тази дума от миналото и от времето на комуните,и каквото там имало още,има комуна значи има хора дето събират урожая-стопани или клони пак от тяхното стопанствоза ,едва ли са разбирали някой външен дето се прави на вътрешен стопанин.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големите демократи от Брюксел са съгласни да си затворят очите и пред коалиционен партньор фашисти само и само Марио етнология им правителство Тикви-3 да остане на власт. Интересно обаче дали и еврейското Либия в САЩ ще си затвори очите.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам безобразията на управляващите, но не ми е трудно да разбера, че в една такава снимка човек не демонстрира убежденията си. Надявам се, че този който е пуснал поста има някакви лични впечатления, защото в противен случай е просто един злобеещ ...
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, затова не се ползва Сураттефтер... Ама хората по природа са суетни и глynaвu...
7
13
 
21
 
! Отговори
Тъпаци преди 6 години
И какво лошо има? А ако беше застанал пред фигура на Ленин с пионерски поздрав и тогава ли? Смешници!
6
7
 
8
 
! Отговори
Перо преди 6 години
"Завъртяла в мрежата се негов фотос, на който Тенев прави нацистки поздрав " бреее , а преди това в чий ли лаптоп или флашка е била снимката? Никой не задава тоя важен въпрос . Казва ли ти някой, смееш ли да попиташ?
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го приемай драматично. Приеми го шеговито. Направиха си майтап с тебе, също като снимката ти. Какво толкова.
4
5
 
4
 
! Отговори
hyy преди 6 години
.I zashto si podavash kokala..za sein hitleristki pozdrav li?..Ta te evreite izbivat vseki d'en dechitca v Palestine
3
10
 
15
 
! Отговори
WannaCry ? преди 6 години
Това е другото му аз ! Kакви повече самопризнания чакате. Cлужбите да го прибират и тоя шизофреник, дорде не е почнал да рита бабички по спирките.
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как нема да си в нокдаун, само ти дадоха да помиришеш кокала и видя колко можеше да ти е сладко. И изведнъж - хоп, немааааа! Това е все едно да си легнеш до мис Свят, гола и желеща те, и тъкмо да и го вкараш.....и те събуждат.
1
8
 
16
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Като не е твоята същност,що си се издул като залък у мътеница ,чадо ?