Подалият оставка зам.-министър съкрушен: В нокдаун съм!

Снимката е неподходяща, не е моята същност, смята Павел Тенев
Обновена: 18 май 2017 11:12 | 18 май 2017 10:23, Анисия Иванова
36
Подалият оставка зам.-министър съкрушен: В нокдаун съм!
Снимка: Facebook

В нокдаун съм, не очаквах такова развитие на нещата, каза Павел Тенев по повод скандалната му снимка във Facebook. Той беше посочен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на Обединените патриоти (НФСБ), но вчера подаде оставка, след като в мрежата се завъртя негов фотос, на който Тенев прави нацистки поздрав.

По думите му снимката е от 8 – 10 години, когато със съпругата му били в музея на восъчните фигури в Париж.

"Предпочитам във всяка снимка да има някакъв ефект, сценарий, в повечето има хумористичен елемент. Сега, през призмата на времето, смятам, че тази снимка е много неподходяща и не отразява моята същност", каза Тенев пред bTV.

Още по темата

Той добави, че има много други кадри и хората, разгледали всички снимки от музея, ще разберат, че е търсил друг ефект.

"Нека да кажа – да направя онзи поздрав, в комбинация с това да публикувам кадъра в профила си, не беше най-доброто решение. Трябваше да сваля снимката, сега разбирам, че е било важно – в този аспект не бях подготвен, мислех, че професионалната ми подготовка е достатъчна", добави той.

Тенев увери, че решението за оставката е лично негово: "Аз съм отговорен човек, разбирам как, без да искам, поставих цялото правителство в неприятна ситуация, решението беше мое".

Той разказа, че когато разбрал, че скандалът "взема чудовищни размери", помолил за среща с лидера на НФСБ Валери Симеонов, разказал му как вижда нещата и че смята, че е редно да си подаде оставката. След това говорил и с премиера Бойко Борисов. И от двамата срещнал разбиране и подкрепа.

Тенев каза още, че семейството му приема тежко случващото се, особено 6-годишната му дъщеря.

"Съжалявам, че първият, който хвърли камък по мен, не се свърза с мен за коментар. Може би ситуацията нямаше да ескалира дотам", добави той.

Попитан за изказването на Симеонов, че и той вероятно има майтапчийски снимки от посещението в нацисткия концентрационен лагер "Бухенвалд", Тенев каза: "Той е сериозна личност в политиката, той си носи отговорността".

Гостът каза още, че познава Симеонов от повече от две години, но не е член на партията му. Дал е съгласието си да го предложат за зам.-министър "като експерт заради професионалните ми качества", не като политик.

За да влезе в министерството, е напуснал работа. Сега има нужда от почивка, а след това ще реши с какво ще се занимава, но пак ще е нещо, свързано със строителството.

Павел Тенев призна, че най-лошото нещо, което е чул за себе си, е, че е фашист и се извини на кабинета, на семейството си за гафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
а като опъваше ръката напред не беше в нокдаун ? Като сте тръгнали към властта си опичайте акъла, защото ударите под кръста ще те удрят така, както и Джошуа няма да удря кобрата
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдава чест на нацистки восъчни фигури преди години, снима се, качва снимката във Фейсбук. Ясно е, че това е много важна снимка за него. Не я е забравил някъде в архива, а задължително трябвало да е във фейсбук.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъже, че восъчните фигури били с вдигнати ръце. Той им отдава чест. Истински последовател.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също съм ходил в Аушвиц, но да ви кажа честно, когато видиш злокобната атмосфера, не ми е минавало през ума, че мога да си направя забавни и хумористични снимки там.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tapi prosti hora islagate drugarja boiko povlova kga schte kaje 50 miliona kade sa tja e milionerka blagodarenie na bb i velikia zezko zvaka i toi e. Milioner plus 6 imota moje bi i pove4e ot bednite pensioneri roditelite na jena mu kojato komandva v dans. Vse o6te moderna da6na barovka. No grosna i slobna
27
0
 
9
 
! Отговори
tangra преди 6 години
Гледах момчето по BTV. Много нормален и откровен и изглеждаше свестен. Тъпо е, че с тази компроматна война доникъде няма да стигнем. Жалко за един свестен българин. Едва ли ще поиска пак да стане за смях. Политик е най-мръсната работа в България. Е няма да се оправи никога тази ***.
26
0
 
4
 
! Отговори
Маги преди 6 години
До Анонимен И как очакваш от тези *** да разрешат сериозните проблеми на xората?
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да заслужиш поста, не е необходимо само професионална биография, а морал и човешки качества. Това е мярката и който има апетити за власт, следва да се прецени сам дали отговаря на нея или не. Има десетки професионалисти, които гледат критично на себе си и не се впускат в политиката точно от тези съображения. Точно затова по върховете се изкачват хора без самооценка, без морал. Време е точно това да се промени!
24
0
 
4
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
направо си е нокаут...
23
2
 
7
 
! Отговори
подскоци с хумор! преди 6 години
Я земи , майна, обясни на 6-годишната си дъщеря че си вградил в сценария със снимката хумористичен елемнт към хора които хумористично са имали скокове като кенгуро около пещите когато там са захвърляли на 6 годишни а даже 6 месечни бебета и като напечеш удома си печката захвърли любимата кукла на дъщеря си във фурната.. и хумористично скачай, скачай до Бюрото по труда за в листата на безработни- скачай. весело скачай
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата на комиците.Ние сме всичко друго но не и нормална държава.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко време още ще ни занимават с изсмукани от пръстите скандали,вместо да се дебатират основните проблеми на ховата и страната-бежанския натиск от ислямисти,бедността на хората,престъпността,обезлюдяването на цели региони,застаряване на населението,неграмотността...Този гаф на П.Тенев просто се преекспонира за да се отклони вниманието на хората от истинските проблеми
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СНИМКАТА НА КАРАКАЧАНОВ С МАРИН ЛЬОПЕН?
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ СИЛНО СИ НАДЦЕНЯВА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КАЧЕСТВА.
18
3
 
16
 
! Отговори
българина преди 6 години
А защо бб не подаде оставка заради снимките си с Т живков нали беше диктатор и комунист?
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз чакам шеговитите снимки от Бухенвалд.
16
1
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Някой вярва ли ,че в така наречените патриоти има нещо повече от необходимото за пазене на равновесие.
15
1
 
10
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Простотията затрива глава!Мислете, какво и кога поствате из социалните мрежи!Един невинен на вид майтап, може да донесе големи проблеми след време.Днес много хора споделят щяло и нещяло, а всичко се записва и след време може удобно да бъде припомнено.Има много фирми, които си вадят хляба с тази информация. Днес си никой, забавлаваш се, постваш снимка за майтап и току виж, след десетина години си на важен проветрив пост и ставаш интересен за някого. Хоп, снимката и оставка, в добрия случай!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Павката не разбра майтапа който си направиха с него. А уж майтапчия си пада, съдейки по шеговитите снимки...
13
6
 
11
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
каквото си надробил, това ще сърбаш...