Във властта: Няма дебат за оставката на Симеонов

Кабинетът ще спази процедурите минималната заплата да остане 460 лв.
Обновена: 18 май 2017 11:10 | 18 май 2017 11:00, Веселина Йорданова
17
Във властта: Няма дебат за оставката на Симеонов
Снимка: архив, БулФото

"Няма дебат за оставката на Валери Симеонов. Колегите от Обединените патриоти са си направили изводите, че подобна реакция е неуместна". Така финансовият министър Владислав Горанов коментира снимките с нацисткия поздрав на подалия оставка като зам.-министър Павел Тенев и опита на Симеонов да го защити.

Още по темата

Според Горанов неуместни шеги на публични личности винаги трябва да завършват по този начин - с напускане на поста.

Горанов заяви пред Нова телевизия, че подобна снимка е скандална и от БСП са прави в коментарите си. Според него вицепремиерът Валери Симеонов се е опитал да защити един добър специалист в лицето на Тенев, но "няма как да се защити такова поведение".

"И комунизмът, и националсоциализмът трябва да бъдат осъждани", каза Горанов и допълни, че те нямат място в Европа. 

По думите му съставянето на коалицията с Обединените патриоти за ГЕРБ също има цена, измерена  с неща, от които е трябвало да се откажат и да приемат, но това е най-добрата възможна коалиция.

По отношение на дебата за минималната заплата, финансовият министър каза, че такава трябва да има.

"Ако разчитаме само пазарът да определи възнаграждението, е много възможно да напредваме с много бавни темпове", посочи той. По думите му това е единственият инструмент на правителството да регулира и да притиска пазара на труда.

Финансовият министър коментира и отмяната на постановлението на Министерския съвет от ВАС, с което се определя нов размер на минималната работна заплата за 2017 г. -  460 лева.

По думите му това е пропуск на кабинета "Борисов 2" и по-конкретно на социалното министерство в момент, когато оставката на правителството вече бе подадена.

"От бързане да се реализира поетият ангажимент със Закона за държавния бюджет се е допуснала процедурна неточност и постановлението не е съгласувано с Националния съвет за тристранно сътрудничество. Това е основанието на съда да отмени постановлението", обясни Горанов.

Кабинетът ще се опита да убеди съда, че минималната работна заплата трябва да остане 460 лева.

"Ако не успеем, ще препотвърдим това с акт на правителството, спазвайки всички процедури", съобщи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да махат Валерката, та той е върха на сладоледа по смучкане на загарните пръчици на Боцко и компания. Толкова години чака този шанс да застане пред гепачката и да прибира колкото може. Не ще смучка, ще целува, гали, прегръща, навежда, слугува, изпълнява каквото и да е, само да прибира пари. Толкова му личи, че няма търпение да се гмурне във всичко от което може да се краде. С това мйекане и йекане, с тези показвания по всички телевизии което храни ненаситното му его, си е един ***.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ Е РЯДКО ГОЛЯМ ДИБИЛ И НЕНАСИТЕН ! ТОЗИ Е КАТО ПЕЕВСКИ ДА ИМА КАК БИ ГЛЪТНАЛ СВЕТА ! ! !
12
0
 
3
 
! Отговори
Бавенето преди 6 години
може да стане пагубно за кабинета.
11
0
 
5
 
! Отговори
НЯМА ДЕБАТ? преди 6 години
бавенето на дебата и оставката хвърля кафявата кал и по герб
10
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Във властта - Горанов: "Няма дебат за оставката на Симеонов. " Не може и да има , защото сетне ще се наложи да проведете вътрешен дебат "С кои ще се съюзяваме сега - с Волята на Марешки или с ДПС" И в единия , и в другия случай - все зле. Изходът е нови избори. само че този път електоратът ще спадне поне с 30%.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЗИЯТ РОГ рано или късно ще трябва да си тръгнеНе е човек,който заслужава доверие, руши имиджа на Борисов.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но това е най-добрата възможна коалиция................ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНА КОАЛИЦИЯняма нито по-добра, нито по-лошасамо тази и тя е много лоша, но е в името на кокала.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма дебат ? A защо няма, къде са ви експертите ? Как ще защитите човека, как ще защитите националните ни приоритетИ ? 650 лв заплата и 300 лв пенсии. Айде и вас да ви няма еднокнижници !
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Боко тепърва ще почва да му влиза....акъл в главата. Другото отдавна си го е наврял....с тази коалиция.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма дебат, а трябва!!!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Горанов бързайте с отстраняването на Симеонов. Вие като вфинансист най-добре знаете какво могат и какво ще сторят еврейте в отговор на гаврата с паметта на милионите жертви. Всяка страна с евроценности би отстранила за часове създателя на този колосален гаф. Бързайте, убудете г-н Борисов да регира докато не станало късно.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем. В името на общото крадене ще се разберат. Защото излязат ли Огладнелите Псевдопатриоти от властта това означава нови избори. Което от Брюксел няма да допуснат.
2
3
 
10
 
! Отговори
Дефиниция и въпрос преди 6 години
Да няма дебат по оставката на Симеонов е обикновен фашизъм. Симеонов да не подава сам оставка е фашистко поведение и изповядване на фашизъм.Това в ценностен план.В реален план- Ще има ли концлагери по фашисткият ценностен модел за противниците на Симеонов?
1
4
 
16
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Е как ще има като пръста му златен ;)