Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот

Вече беше освободен и зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев
18 май 2017 12:52,
111
Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот
Снимка: Facebook

Заради нов зараждащ се скандал с хитлеристки поздрав с властта днес се раздели още един патриот. Той е бил уволнен от премиера Бойко Борисов, обяви в парламента шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов без да уточни за кой става въпрос.

Още по темата

Най-вероятно уволненият е шефът на дирекция "Социална политика" в Министерство на отбраната Иво Антонов, който бил освободен по искане на премиера Бойко Борисов. 

Снимка на Антонов, вдигнал ръка за хитлеристки поздрав, се разпространява от вчера в социалните мрежи. Всъщност и снимката, и скандалът се стари. Още през 2014 година Антонов бил гласен за зам.-министър на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Заради снимката с танка обаче той се разминал с поста. Вместо това бил сложен за началник на дирекция "Социално подпомагане". 

Антонов е вторят уволнен заради хитлеристки поздрав. Вчера Борисов поиска оставката и на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, чиято снимка с вдигната ръка в парижки музей също обиколи социалните мрежи. 

"Знаете, че премиерът Борисов прие неговата оставка (на Тенев - бел. ред.). Днес, доколкото съм запознат, премиерът също е разпоредил да бъде уволнен служител от министерството на отбраната, който с подобни снимки го има във Facebook пространството. Ние сме категорични, подобни снимки и изказвания няма да търпим", каза Цветанов. 

Той коментира и скандала около вицепремиера Валери Симеонов. Вчера той бе цитиран да защитава Тенев с аргумента, че самият той може да има подобни майтапчийски снимки от младежките години в лагера "Бухенвалд". 

Днес Симеонов отрече да е казвал това и обяви, че ще съди медията, която го е цитирала. Вицепремиерът казал това и лично на Цветанов. 

"Валери Симеонов твърди, че подобни думи не е казвал. Говорих и преди минути с него. Той твърди, че такива думи не е изричал, не мога да съм критерий какво е казал един човек при положение, че не съм присъствал".

Цветанов се извини за скандала: "Извинявам се за тези ситуации, но нека кажем, че правителството вчера взе много важни решения, които са част от предизборните ни обещания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Панцер 4 ,двигател Маибах-Цеппелин 300к.с 75 мм оръдит.Аз имам снимки със Дръзки,да оръжия са и двете ,но и двете са участвали в пазенето на моето и твоето бъдеще.Абе я в казармата ,че много *** ми станахте.А тоя танк има много интересна история,показва напълно как се е въртяла политиката в БГ.Накрая ги изваждат от "Крали Марко" за да ги продават.
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на такъв народ такива политици,наврете си ги където си искате
66
4
 
22
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Мутри и фашисти - ето това е управлението на България след 27 години "демократичен преход
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен не е проблем позата на тялото. Да позираш гордо пред устройство за убиване говори за "странна" ценностна система.
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мдааа , май е време обединените патоци начело с валерката , воленчо и русенския македонец да се качват на влакчето за Бухенвалд ... за обща снимка
63
4
 
6
 
! Отговори
уф преди 6 години
Ако беше се качил в танка и попуца нямаше да има толкова много отзвук в новините.
62
10
 
8
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
До до 66Прав си. Несравними са.Хитлер садист аматьор сравнение с профисионалиста Сталин.
61
2
 
17
 
! Отговори
ььььь преди 6 години
Абе хора, какво прави тази тиква, много почтен е станал или ... а за срщата му с миро аденицата и кокинов и ало ваньо, защо не се самоуволни като е толкова почтен. Срам и позор с таква тиква начело
60
2
 
18
 
! Отговори
до 66 преди 6 години
Който слага знак за равенство между Хитлер и Сталин - нищо не разбира.
59
6
 
17
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Не го познавам човека на снимката, но тук нещо много е объркано. Всеки може да направи такъв поздрав на шега и изваден от контекста може да се тълкува лошо. Съвсем друга история е, ако този човек има нациски възгледи и тази снимка е само поредното от много други потвърждения. Ако не е второто, е смешно да се уволнява човек за това...
58
9
 
23
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Значи може да ходиш с тениски със Сталин, Ленин, Че Гевара прочее саграпи, с петолъчки, сърп и чук с ционистки символи със сатанински изображения, но ако те снимат с вдигната дясна ръка ти таковат мамата. Човека може гимнастика да си е правил. Хитлер е чудовище безспорно. Но, кой го създаде не се коментира. Сравнение с някой другари е направо херувим.
57
8
 
14
 
! Отговори
88 преди 6 години
Ако някой още не знае, България ще се оправи когато бъде управлявана от хора, поздравяващи се по този начин.
56
4
 
2
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Големия брат гледа...
55
5
 
17
 
! Отговори
реалии преди 6 години
Сикаджията Бойко е последния мошещ да раздава морални оценки .А ние премиер го направихме пак .........Ех ,Валери и Волене.Махайте се и го оставете да се види колко *** човек е ......
54
3
 
23
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
Ама то това е смехотворното .Значи Хитлер е лош ,а Цезар не .Значи на единия убиец на народи се възхищаваме ,а на другия му забраняваме и тн .Смехотворно .Аз затова предлагах на колегите историята ако не е навършила 100 г да не се изучава,защото става фиаско .Ние едва днес може спокойно да изучим ПСВ,а какво остава за ВСВ.
53
9
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До фАре ся комунисти, стига вече.Извъртате се както ви е изгодно един път комунисти, друг път капиталисти стига вече като фурнаджийски лопати сте.
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фМного се съмнявам че е поздравява Цезър пред танка.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като ония като нее тяхната нема коннтрол борисов пускаи кучето да работят бре
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то тогава може направо ги махне всичките особено тия от Батака. Всичките са едни и същи ***.
49
7
 
15
 
! Отговори
ф преди 6 години
Поздрава е всъщност Аве Цезаре ..,но да обесняват историята на *** комунисти в ГЕРБ няма и смисъл .Те могат само да санират.