Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот

Вече беше освободен и зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев
18 май 2017 12:52,
111
Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот
Снимка: Facebook

Заради нов зараждащ се скандал с хитлеристки поздрав с властта днес се раздели още един патриот. Той е бил уволнен от премиера Бойко Борисов, обяви в парламента шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов без да уточни за кой става въпрос.

Още по темата

Най-вероятно уволненият е шефът на дирекция "Социална политика" в Министерство на отбраната Иво Антонов, който бил освободен по искане на премиера Бойко Борисов. 

Снимка на Антонов, вдигнал ръка за хитлеристки поздрав, се разпространява от вчера в социалните мрежи. Всъщност и снимката, и скандалът се стари. Още през 2014 година Антонов бил гласен за зам.-министър на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Заради снимката с танка обаче той се разминал с поста. Вместо това бил сложен за началник на дирекция "Социално подпомагане". 

Антонов е вторят уволнен заради хитлеристки поздрав. Вчера Борисов поиска оставката и на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, чиято снимка с вдигната ръка в парижки музей също обиколи социалните мрежи. 

"Знаете, че премиерът Борисов прие неговата оставка (на Тенев - бел. ред.). Днес, доколкото съм запознат, премиерът също е разпоредил да бъде уволнен служител от министерството на отбраната, който с подобни снимки го има във Facebook пространството. Ние сме категорични, подобни снимки и изказвания няма да търпим", каза Цветанов. 

Той коментира и скандала около вицепремиера Валери Симеонов. Вчера той бе цитиран да защитава Тенев с аргумента, че самият той може да има подобни майтапчийски снимки от младежките години в лагера "Бухенвалд". 

Днес Симеонов отрече да е казвал това и обяви, че ще съди медията, която го е цитирала. Вицепремиерът казал това и лично на Цветанов. 

"Валери Симеонов твърди, че подобни думи не е казвал. Говорих и преди минути с него. Той твърди, че такива думи не е изричал, не мога да съм критерий какво е казал един човек при положение, че не съм присъствал".

Цветанов се извини за скандала: "Извинявам се за тези ситуации, но нека кажем, че правителството вчера взе много важни решения, които са част от предизборните ни обещания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
3
 
! Отговори
Вальо преди 6 години
Такива *** трябва да се гонят до дупка!
87
2
 
2
 
! Отговори
мамата преди 6 години
От опозицията като излязат за изказване трябва да се обръщат към председателя на събранието с хайл г-н председател и да продължат с изказването си.Особено турцитеБъдете сигурни,че пред срочните избори са в кърпа вързани!
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко! Мачкай всички,чисти ***! Евала!
85
3
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
След призива на европците, Цветанов измяука, Борисов излая и почна "облагородяването" на Патриотите;))) Абе добре си живеят евреите при "Борисов 3", спор няма. Бенвенисти, дори не протестира, Бахур Бахар добре чисти антисемитизма;)))
84
2
 
4
 
! Отговори
от 94 преди 6 години
Да не ме разберете погрешно машината е използвана от еврейте в борбите им ,просто парадокса е интересен
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немския Панцер 4 донася свободата на Израел.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Menя кажи какви са тия хора дето ни трябват че не ми е ясно
81
4
 
4
 
! Отговори
Men преди 6 години
Ee kakvo ot tova takiva hora ni triabvat
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволненията на Борисов ще подействат възпитателно - това са хора жадни за власт и за да няма пречка пред назначенията им ще се държат по-прилично. Вълкът ще си смени кожата, нрава ще остане - но все пак е нещо.
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бургаският бияч на бабички сигурно е инспирирано от другия бургаски бияч на бабички - Симеонов, но той ги бие патриотично и на Свиленград
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В парламента имало повече нацисти от райхстага бе
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно дали Корнелия ако беше премиер щеше да ги уволни...
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНационалсоциалистическа немска работническа партия
75
5
 
7
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Правителство???Тово е цирк, бе!!!Ооох, шъ бере ядове с "патриотите" голямото Тиква...)))
74
4
 
10
 
! Отговори
SPQR преди 6 години
йхАХАх Само да ви напомня, че това е поздрав, който Хитлер взаимства от Римската империя, както повечето нацистки знаци и т.н.Това е поздрава, който е ползван от легионерите към техните командири и т.н.....Да бе той Павката поздравява Цезар пред фигура на римски легионер.
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все си мисля, че по-абсурдно правителство не можем да имаме от предходното, но ето ... имаме. Три вида националисти в управлението. А този Болен Сидеров не трябваше ли няколко пъти да лежи в затвора. А правото му да е депутат също си го задържа.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Ганйа в Европа.
71
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много по-опасни от тия дето правят Зиг-Хайл, защото те никога не са членували в NSDAP. Истинската опасност за България са бившите членове на БКП с червените книжки със сърпове и чукове и кървави звезди на корицата. Те кога ще напуснат властта?
70
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е много ясно, че Сталин неможе да се сравнява с Хитлер, защото Сталин е избил много повече хора... Иначе и комунистическия режим е забранен в България, ама половината селянчета ходят с петолъчки и разни комунистически глупости. Да не говорим, че са привърженици на този режим. Българска му работа, комунистите си виреят и са на почит въпреки закона и конституцията ни, а 70 години след глупостите за "Фашистка България" продължаваме да търсим фашистки знаци, за да наказваме този и онзи. БКП кадри.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
йхАХАх Само да ви напомня, че това е поздрав, който Хитлер взаимства от Римската империя, както повечето нацистки знаци и т.н.Това е поздрава, който е ползван от легионерите към техните командири и т.н.А козируването по определен начин на снимка смята ли се за проблем?