Жалби пред КЗК спират поръчката за тол системата

Две фирми атакуват търга - "Ерба 96" ООД и "Алтима България"
19 май 2017 17:30, Миглена Иванова
4
Жалби пред КЗК спират поръчката за тол системата
Архив: Булфото

Въпреки че Агенцията "Пътна инфраструктура" даде само 1 ден допълнителен срок за подаване на документи в злополучния търг за тол системата точно с цел да избегне нови жалби, процедурата отново ще спре.

В регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) има две жалби, подадени с днешна дата. И двете са срещу решението на пътната агенция за възобновяване на процедурата и най-вероятно атакуват краткия допълнителен срок.

Още по темата

Самите текстове на жалбите още не са качени в регистъра.

Едната жалба е на унгарската компания "Ерба 96" ООД, която не за първи път оспорва процедурата.

Втората жалба е на компанията "Алтима България" ЕООД. Тя подава жалба за втори път, като първият път, в който атакува обществената поръчка, беше в началото на тази година.

Собственик на компанията е хърватското дружество Мрезне Технология Версо ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Фирмата се представлява в България от хърватския гражданин Марио Геренчир.

Припомняме, че търгът за тол системата беше обявен през април миналата година и е с индикативен бюджет 200 млн. лева. Оттогава досега процедурата е спирана 8 пъти заради жалби, коментира днес в Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Още за икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се въведе тол система за колите,ще настане ужас сред ушефите. Сега карат абсолютно неизправни автомобили,без застраховки,винетки и всичко друго което се плаща, защото както всички знаем, ушаф е по далаверите и авантата,пъчи се с картата и минава метър. А ако случайно някой се излъже да купи винетка,то тя е се преработва подходящо, за да се лепи многократно.
2
0
 
3
 
! Отговори
бай бтикву преди 6 години
ее 1во за камионите , после евтино за колите, после ще ви дигна цената свят да ви се завие , стадо такова!!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Сито преди 6 години
Плавният преход към тол такси и за лека автомобили. ДУПЕ ДА ИМ Е ЯКО АКО СЕ ОПИТАТ ДА ВЪВЕДАТ ТОЛ ТАКСА ЗА АВТОМОБИЛИТЕ !!! Ще хвърля пърово паве към парламента !!!