Жертви сме на лов на фашисти, оплака се Симеонов

Вицепремиерът иска аудиозаписа с репликите за "Бухенвалд"
Обновена: 19 май 2017 10:26 | 19 май 2017 09:52, Веселина Йорданова
68
Жертви сме на лов на фашисти, оплака се Симеонов
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов е категоричен, че няма да подава оставка от правителството.

Да напусне поста поискаха от опозицията - БСП и ДПС, след скандала с нацистки поздрав на вече бившия зам.-министър Павел Тенев от квотата на Патриотите. Според в. "Сега" Симеонов казал, че също би могъл да има "майтапчийски" снимки от лагера "Бухенвалд", той обаче отрича и настоя, че думите му са изопачени, като се закани да съди вестника.

Още по темата

Пред Нова телевизия вицепремиерът заяви, че няма да напусне поста, защото опозицията не е гласувала за избора му.

"Не виждам и основание. Все пак бих желал някой да застане пред камера и да каже защо точно искат оставката ми, какво нарушение, какво престъпление или неизпълнение на служебните задължения до момента са открити в моята работа. Не е ясно точно за какво се иска оставката ми", посочи той.

Вицепремиерът настоява от вестника да оповестят аудиозаписа на неговото интервю, а не записаните на текст реплики.

"Сигурен съм, като чета внимателно другите изречения, многоточия и т.н., че има аудиозапис и е добре, преди да се раздават присъди и оценки, да се изслуша всичко, което съм казал. Аз много добре знам какво съм казал и след като съм приключил официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка не е редно да се съсипва живота на един човек", каза още Симеонов.

По думите му ситуацията около тези снимки започва да преминава границата. Вицепремиерът коментира и отстраняването на Иво Антонов от МО за такава снимка, който бе приет за наблюдение във ВМА. Симеонов уточни, че Антонов е в болничен и не е уволнен.

В момента, в който научил за уволнението си в кабинета на зам.-министъра на отбраната, той изпаднал в прединфарктно състояние и с линейка е откаран по спешност във Военномедицинска академия.

"Особено след вчерашния случай смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо. Аз познавам и двамата, никога не са изповядвали това и нямат такова мислене, да не говоря за себе си, който имам достатъчно сериозна биография, включително свързана с еврейските организации в Бургас", добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Валери Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама бургазлии - шизофреник рита бабичка в Бургас, Симеонов напада бабички по границата ?? Има нещо гнило в Бургас
17
6
 
10
 
! Отговори
Какво излиза? преди 6 години
Трябва да си мерим не само майтапчийските жестове, но също и шеговитите изрази в неофициална среда, защото някой иска да наложи цензура навсякъде. Но такава цензура, каквато му е изгодна на него.Останалите народи могат да бъдат обиждани всячески и задължително да не отстояват националните си интереси, ако това дори и съвсем малко накърнява интересите или дори само капризите на онези, които се опитват да ни налагат тяхната си цензура.Нашите управници пък козируват на въпросните капризни цензори!
16
1
 
20
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 6 години
ХАА СЕГА КЪДЕ Е ВОЛЕН БОЛЕН, КОЛЕГАТА МУ, ДА КАЖЕ ИЗВИНИ СЕ БЕ ВАЛЕРИ. ИЗВИНИ СЕ БЕ, ХАХАХАХА ЕЙЙЙЙ УЖАС ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ. НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА.
15
2
 
16
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До Анонимен 13Зависи какви комунисти ще се ловят, ако са истински не са останали много, ако са пребоядисани като демократи оставаме без политическа класа :)
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Евгени Канарчев Прав си да дойдат танковете, но да дойдат руските!
13
13
 
10
 
! Отговори
ф преди 6 години
А комунистите пък са страшно възпитани ,ама в дух на анти християнство .Затова и света е в такава морална криза.Я се огледайте преди да обиждате фашизма.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не си жертва на никогор а само на собствения си умствен капацитет!Когато човек няма акъл и необходимото образование да знае какво да приказва, така е.......Лошото за България e ,че ид.и.о.т.и ни управляват в последните 30г
11
1
 
32
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 6 години
ЖЕРТВА СИ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ЛАКОМИЯТ ТИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ЗА.ДНИК...
10
5
 
26
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
От седем души си направил статистика. Видимо си много бос, но пръскаш отрова за всеки случай.Жертва на фашизма не са само евреите, а многобройни други граждани - роми, поляци, българи, унгарци... Жертва на фашизма са хората!Фашизъм е да мразиш и да вменяваш качества по-лоши от собствените си, на другите.Говориш с чувство за превъзходство, което също е фашизъм.И това не е нито филство, нито фобство, а е лошо възпитание и лошо образование.Липса на ценностна система.
9
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
И на какво кълве съвременния български фашистркато гледам лесно е
8
4
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ба жертви ,питай бабичките какво е да си жертва ...изтрихте ли вече по хард снимките от фейсбуците....Хайл Баце!
7
2
 
31
 
! Отговори
Обединени предатели преди 6 години
Махай се продажник, излагаш България само! Гледай си хотелиерски бизнес.
6
27
 
14
 
! Отговори
BG преди 6 години
Много е странно че всички русофили и комунисти изведнъж почнаха да плюят по "фашистите", въпреки че аз лично не познавам човек симпатизиращ на социалистите които да не ... мрази евреите !!! Доказателство може да бъде и форума тук - ако има някаква публикация за евреите, вижте само колко негативни коментари ще има от страна на русофилите !! Същите обаче сега непрекъснато плюят срещу "фашистите"
5
3
 
17
 
! Отговори
Евгени Канарчев преди 6 години
"По-добре танковете да дойдат !" - стар, изпитан метод ...
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ау, ами сига ко ша стани с хотелчето ми?
3
2
 
29
 
! Отговори
д преди 6 години
Новини да има.Всяко чудо за 3 дена .А ,че България пак няма да строи магистрала Хемус журналистите не говорят .....Защо не следите за това обещание на Бойко .Бойко ,не е само София приятел ,огледай се ,България е 111 хил кв км .
2
1
 
38
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Ще плащаш с лихвите за смачкването на патриотизма в България1
1
3
 
37
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Е как ще подадеш, тъкмо захапа коала и разни лоши хора искат да го остави. Дано публикуват записа, та сами да чуем какви ги е наговорил.