Жертви сме на лов на фашисти, оплака се Симеонов

Вицепремиерът иска аудиозаписа с репликите за "Бухенвалд"
Обновена: 19 май 2017 10:26 | 19 май 2017 09:52, Веселина Йорданова
68
Жертви сме на лов на фашисти, оплака се Симеонов
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов е категоричен, че няма да подава оставка от правителството.

Да напусне поста поискаха от опозицията - БСП и ДПС, след скандала с нацистки поздрав на вече бившия зам.-министър Павел Тенев от квотата на Патриотите. Според в. "Сега" Симеонов казал, че също би могъл да има "майтапчийски" снимки от лагера "Бухенвалд", той обаче отрича и настоя, че думите му са изопачени, като се закани да съди вестника.

Още по темата

Пред Нова телевизия вицепремиерът заяви, че няма да напусне поста, защото опозицията не е гласувала за избора му.

"Не виждам и основание. Все пак бих желал някой да застане пред камера и да каже защо точно искат оставката ми, какво нарушение, какво престъпление или неизпълнение на служебните задължения до момента са открити в моята работа. Не е ясно точно за какво се иска оставката ми", посочи той.

Вицепремиерът настоява от вестника да оповестят аудиозаписа на неговото интервю, а не записаните на текст реплики.

"Сигурен съм, като чета внимателно другите изречения, многоточия и т.н., че има аудиозапис и е добре, преди да се раздават присъди и оценки, да се изслуша всичко, което съм казал. Аз много добре знам какво съм казал и след като съм приключил официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка не е редно да се съсипва живота на един човек", каза още Симеонов.

По думите му ситуацията около тези снимки започва да преминава границата. Вицепремиерът коментира и отстраняването на Иво Антонов от МО за такава снимка, който бе приет за наблюдение във ВМА. Симеонов уточни, че Антонов е в болничен и не е уволнен.

В момента, в който научил за уволнението си в кабинета на зам.-министъра на отбраната, той изпаднал в прединфарктно състояние и с линейка е откаран по спешност във Военномедицинска академия.

"Особено след вчерашния случай смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо. Аз познавам и двамата, никога не са изповядвали това и нямат такова мислене, да не говоря за себе си, който имам достатъчно сериозна биография, включително свързана с еврейските организации в Бургас", добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Валери Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Която булка се страхува, че ще бъде ощипана, да не се хваща на хорото. Спомняте ли си едно доста неприятно заяждане, че г-н президента не е нищо особено, само шофьор на самолет , демек на облаците. Г-н Симеонов, ще се наложи да си държите по-честичко езика зад зъбите. Колкото и да е неприятно. И очаквайте удар под кръста от ГЕРБ и лично от Б.Б. Той е бивш силовак и като такъв хваща някоя партия за "съюзник", изстисква я като *** и сетне я хвърля на ***.
57
1
 
7
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
вие сте най-добрите.и винаги сте били такива.от 27 години каракачанов се бори да е във властта.сидеров се ПОДИГРА и си направи кефа с КАЛАШНИК в парламента,вие бургаски клоун ту на границата ту на паветата първа цигулка.то на таз българия това и трябва.каквото повикало това дошло.та аз се излъгах че гласувахме 5 човека за герб.мани мани.
56
2
 
8
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Валери вещици няма фашисти има. И понеже няма вещици понятието лов на вещици се определя като нещо лошо. От друга страна фашистите и нацистите са факт и следователно това което казваш е че ловът на въпросните е нещо лошо. Ти изобщо мисли ли преди да треснеш тази глупост? И да след като не е трудно човек да се въздържа от това да се снима с нацистки символи или да прави нацистки поздрав редно е и само една снимка да съсипе кариерата на един човек. Защото това говори за умствения му багаж.
55
1
 
5
 
! Отговори
Vsichko e lubov преди 6 години
S rasova omrasa ste zanikade.
54
2
 
8
 
! Отговори
SS Totenkopf преди 6 години
До BGКъде в комвнтара ми видя комунизъм или русофилство бе, смо*та*няк ?!!Чети внимателно и мисли, ако можеш...
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкел,марш на границата,че още една бабичка се е появила отнякъде.
52
3
 
7
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Ако има такъв запис с "шегички от Бухенвалд', наистина серизния проблем на пишман "патриота" Симеонов изобщо няма да произлезе от НС! Тези дето ще го "отнесат като бръмбар сламка" и не са в България в момента изчакват да видят дали е истина!
51
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Тоя измислен "патриот" лошо му се пише ако "шегичките за Бухенвалд" се окажат истина...
50
5
 
9
 
! Отговори
BG преди 6 години
По коментара на 49 се вижда че съм абсолютно прав - няма по шизофренични създания от комунистите и русофилите - един път реват срещу някого че бил "фашист", сега пък бил "нищожество" заради топлите си отношения с "юдите" ?!?! Значи хем мразим евреите, хем викаме срещу другите че били "фашисти" !!! Като един *** преди време дето беше написал че "много хора ги били мразили евреите но ... не си признавали :))) " Без коментар за умствените способности на русофилите !
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "патриот" е неспособен да разбере, че бризантните "шегичкчки" на подопечният му "матрял" издават примитивно, безотговорно, чалгаджийско мислене достойно за "факултето", но не и за постовете за които се предлагат !
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
abe balgarskite patriot4eta se radvaha kogato toq buta6e babi na mayka i godini.sega da se radvat na prostottite i dalaverite mu v upravlenieto, vse pak mn e lesno da zabludi6 balgarskite o...ce
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерия да се оплаче във фатмакологията.
46
5
 
6
 
! Отговори
SELQNIN преди 6 години
TA TOQ NA SNIMKATTA BE6E OBQVIL GERB ZA PREDATELI I KRADCI I KAKVI LI NENOOO SEGA KATO MU POKAZAHA KOKALA VEDNAGA IM SEDNA NA SKUTA :))))) I SEGA SE NASLAJVADA NA ONAQ IM RABOTA.TA TAKIVA SA BALGARSKITE PATRIOTI DE :)))
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далавери дори и да не беше казвал всичкото това за Бухенвалд, само изстъпленията му на границата са достатъчни за да е вън от политиката.Ако сме нормална правова държава, разбира се.
44
7
 
16
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Какъв "патриот" си ти бе, Валерко?? Ти си нагаждач и крадец! Щом си с гер*берастите и юдите всичко е ясно, не се хаби да се обясняваш.
43
6
 
13
 
! Отговори
SS Totenkopf преди 6 години
Валерко е готов на всичко за да не изпадне от каруцата...даже си призна за топлите си връзки с юдите....жалко нищожество!
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя монголоид какво се прави на тарикат?
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм=фaшизъм=путинизъм
40
2
 
11
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Боже, пази България.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
твоето маменце ....................... така бих ти разцепил муцинката противняшка - та ще ти хареса