Командироват 141 полицаи по плажовете край Варна

В Златни пясъци румънски униформени ще работят с родните
19 май 2017 19:35, Анисия Иванова
3
Командироват 141 полицаи по плажовете край Варна
Архив: Булфото

141 полицаи ще бъдат командировани на територията на област Варна за летния туристически сезон, заяви на брифинг във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

"За област Добрич ще бъдат командировани около 50 полицейски служители. Има велопатрули на територията на Морската градина във Варна и в курорта "Златни пясъци", като те също ще подпомагат тези действия", посочи тя.

В комплекса "Златни пясъци" ще има и румънски полицаи. Те ще работят в съвместни екипи с българските си колеги.

По думите й са водени разговори с концесионерите на плажовете, които са поели ангажимент пясъчните ивици да бъдат осветени, което ще подпомогне допълнително за разкриването на различни видове престъпления.

Мобилни групи по Черноморието и тази година ще извършват контрол по управление на плажовете, за да няма извършване на действия, които нарушават изискванията на закона.

Във Варненско неохраняемите плажове са 26, посочи Ангелкова. По думите й три от тях са в процес на договаряне с наематели, като разговорите трябва да приключат до края на този месец.

Министърът допълни, че в Добричко неохраняемите плажове са 17, но и техният брой може да намалее до 14, тъй като за три има интерес.

В момента работна група изготвя предложение за статута на националните курорти, което трябва да е готово да края на годината и представено за обществено обсъждане, каза още Ангелкова. Според нея има шанс националните курорти да получат статут до лятото на следващата година.

Ангелкова посочи, че ще прекрати поръчката за изграждане на електронна система, която да свърже хотелите с НАП и полицията. Причината е в настъпилите промени в законодателството. Веднага след като бъдат изпълнени новите изисквания, поръчката ще бъде обявена отново, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари