Остър сблъсък между ДПС и ДОСТ в Джебел

В града почетоха паметта на жертвите от Възродителния процес
19 май 2017 15:23, Анисия Иванова
46

 

Остър сблъсък между ДПС и ДОСТ в Джебел. Членове и активисти на двете партии присъстваха на годишнината от протестите срещу Възродителния процес.

Десетки хората от цялата страна и тази година се събраха в центъра на Джебел, за да почетат паметта на жертвите.

И тази година честванията придобиха политическа украса, съобщава Bulgaria ON AIR.

В Джебел още рано сутринта пристигна цялото ръководство на ДПС начело с лидера Мустафа Карадайъ. Малко по-късно пристигна и лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

Напрежението ескалира, когато на сцената за честванията се качи кметът на Джебел Бахри Юмер и беше освиркан за поредна година.

Стигна се и до сблъсък между двама мъже, които бяха разтървани от полицията. И двамата твърдяха, че не са привърженици на ДПС или ДОСТ, които и тази година разделиха хората на площада в града.

Пред симпатизанти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ нарече Лютви Местан: "Мушмурок, който предпочете да се скрие зад жандармерията, вместо да застане и да се срещне лице в лице с хората".

От ДОСТ засега няма отговор.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
тази *** няма да се маха в анадола.но такива като теб може да отидат в сибир .прадядо ми е държал тази земя 700 години.разбра ли педо.......
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
карадайъ не е турчин а ***.затова не може да говори....
29
0
 
1
 
! Отговори
осман преди 6 години
дпс умря.ДА ЖИВЕЕ ДОСТ.ПОБЕДА....
28
1
 
4
 
! Отговори
Карадайъ-неграмотен преди 6 години
Господин Карадайъ е един прекрасен нов председател на ДПС на тази проруска "не етническа" партия. Местан говореше прекрасен български и това някак си не пасваше на поста му. Виж Карадайъ ефенди го говори доста трудно и това е в пълен унисон с "не етническата" му същност...Всъщност представяте ли си колко малък е умствения капацитет на Карадайъ след като му поставха цели 5 заместника.
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не следя политиката, ама какъв е тоя на сцената бе ? Тоя едва говори български, мама му турскаДО КОГА ТАКИВА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ?
26
11
 
14
 
! Отговори
Пропаганда преди 6 години
Никакво Турско робство не е имало,всичко е пропаганда на поръчкови историци и менте професори.....днешното робство и геноцид над народа е пътииииии по тежко
25
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До Anonymous: Щеше ли да казваш стига, ако бяха сменили името ти и това на децата ти? Или си участвал в "процеса"?
24
6
 
6
 
! Отговори
Орангутан преди 6 години
До-30 никой нищо не плаща,но в сравнение с ментетата от обединените ***,Доган и ДПС са пътииииии истински БГ патриоти....обединените *** ако бяха патриоти трябваше да арестуват целия кабинет на Винету-2 за нанесените огромни щети на държавата и на народа,но обединените *** се съюзиха с вълчицата и заедно ще продължат да плячкосват страната........
23
4
 
9
 
! Отговори
ДО 28 преди 6 години
До ПатриотКолко ти плаща Доган за тези постове?!
22
1
 
12
 
! Отговори
Мекере преди 6 години
До-Мекерето 27---Алууууу бай Тошо не можа с армията си да направи нещо от страх,а сега с третополовата армия БЪЛГАРИЯ за никаде е......вижте само фашисткия военен министър какъв нахранени *** е станал...вижте го хубаво ...алчност,злоба,омраза,расизъм,канибализъм довършват България
21
23
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
ДПС е истинската Патриотична Българска партия......ПсевдоПатриотите-Фашистите ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на Европейска БЪЛГАРИЯ,а лидерите им на съд и затвор за насаждане на етническа злоба и омраза в Балканските страни.....
20
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е ББ да прати армия в нея част на България. Очевидно е че там вече става сблъсък на турски българи и натурални турци от вън. Няма време за чакане вече.
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-много нагъл и неприятен начин разделят турското население у нас и всичко това е борба за кокал.
18
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е туркса територия. Колкото по-рано си я вземат - толкова повече ще има България.
17
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия що говорят на турски на митинга? Това означава разглеждане и касиране на мирните договори от оно време сьс които са определени правилата на сьществуване на другия .
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да е зле да почетат и паметта на убитите от тях дечица във вагона за майки с деца при гара Буново.. Защо не . Но пьрво да видим на сьдебната скамейка истинските убийци не щем чужд срам да носим.
15
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия що говорят на турски на митинга?Трябва да се забрани на официални прояви да се говори на език, различен от български. Надписи на стоки, на фирми, табели - с едър шрифт , на български. Отдолу може да е с по-дребен на английски. Но основният да е на български.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяха успели в зората на 90те да забранят БКП , днес щехме да знаем духовните организатори на този анти национален терор.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В укито пише и за меди и за дс и кой организира тия безмозьчни атентати , бкп чрез дс. Как иначе ще оправдаят не виждания и не чут таково предателство кьм бьлгарските турски комунисти в ония години елада не вьршеше работа.
12
12
 
16
 
! Отговори
ИВО преди 6 години
МЕСТАН ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА.БОКО НЕ НАПРАВИ НИЩО.ООСТЪПИ ЖЕНСКИ.ПАК ЗАСТАНА В ПАРТЕР.ДОГАН СПРЯ МЕСТАН.ДОГАН Е ПОВЕЧЕ ПАТРИОТ ОТ КАРА КАЧАН