По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Каракачанов: Длъжен съм да защитавам служителите на министерството!
19 май 2017 15:30,
169
По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?
Архив: Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Още по темата

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То така можем да изкараме от контекста и снимка на Чаплин от "Великия диктатор" и да кажем, че отчаяно е искал да прилича на Хитлер, а знаем, че не е така. Просто без пълната картина се правят заключения. ....Ами това е пълната картина. Освен ако това не е кадър от филм или само една снимка от цял хитлеристки албум.
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А снимката на Антонов е във Военно-историческия музей в София. ....Смущаващото е не, че е в музей на восъчните фигури или на танкове. Смущаващото са жестовете които са направили тези посетители на музеите.Сега по-ясно ли ти е?
125
2
 
7
 
! Отговори
До 139 преди 6 години
Че какви изводи да си направим за някой, който се снима с восъчна фигура точно пък на Хитлер и Осама? Че и да поздравява восъчна фигура. Колко ли му е акъла?
124
1
 
0
 
! Отговори
До 123: напомняне преди 6 години
Преди 18 години на власт беше правителството на ОДС с министър-председател Иван Костов. Политическите наследници на Иван Костов в момента нямат представители в Народното събрание. Ето защо, за добро или лошо, няма как назначаването на Антонов на работа в МО да бъде приписано на сегашната парламентарна опозиция.
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и друг въпрос - уместно ли е да има статуя на Хитлер в музей с восъчни фигури. Или статуя на Осама бин Ладен? И какви изводи можем да направим за хората, които се снимат пред тези статуи? Възхищение ли излъчват или нещо друго?
122
4
 
15
 
! Отговори
saki преди 6 години
Абе Каракачнов Шкембели Войвода, всичко ,което казвате тук , се разчува в Европа. Германия е водещата страна в Европейския съюз и командва и контролира останалите, особено изостаналите ,като нас. В Германия не се толерират нацистки поздрави и символи.Точно и ясно.Кое не разбираш ? Махай го тоя ,че излага държавата ни.Какво ни интересува кариерата му ?
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 121"Като съм бил на подобни места, сълзи са капели от очите ми."В музея "Гревен" в Париж не виждам какви сълзи ще капят от очите ти. Това са восъчни фигури на известни личности. Така че хипотезата за нечовешката реакция издиша. Ако беше музей в концлагер, както си помислих, основателно се възмущаваш. А снимката на Антонов е във Военно-историческия музей в София. Също не е възпоменателно място на жертвите на Холокоста. Затова казвам, че е важно всичко - и мястото, и замисълът, и убежденията.
120
4
 
6
 
! Отговори
Бивш патриот преди 6 години
Предатели, направихте коалиция с ГЕРБ, а сега остана да направите с ДПС. Затова не гласувах за вас. Дадох си гласа за нова партия, която е извън парламента и не съжалявам за избора си.
119
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам новина за социологическите агенции. След парламентарните избори догодина ще влязат три партии, но не ВМРО, Атака и Валерко.
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василий *** ослепява 15 хил. българи,но ги оставя живи.От 1910 до 1920 г-след жертви и разселвания около Балканската,Междусъюзническата и Световната война населението ни нараства с 500 хил.човека, от 1920 до 1946-след фашизъм, възстания,Световна криза-1929 г и Световна война населението нараства с 2,2 млн,от 1946 до 1989г - тоталитаризъм,диктатура на пролетариат,Скравена,Белене -пак нарастваме с 1,9 млн. А след 27 г ДЕМОКРАЦИЯ и ПО ПЛАН в БГ сме под 5 млн! Въпрос: КОИ СА БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 121А защо ти определяш дали сме хора? Човешко е да имаме грешна позиция, да се замислим върху казаното от теб и действително да си променим отношението. Твоите присъди също не са хуманни! Не съм безрезервен защитник на Антонов. Аз се замислям и смятам, че си прав/а - не говори добре първата реакция на човек да е такава в музей на Холокоста. Важно е къде е правена снимката, не само каква е целта. Но трябва са се уточнят и фактите - да се позволи на Антонов да обясни и да приключим на чисто.
116
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
naroda e v okaqno polojenie ? mmm ne mislq , tok , kola , gsm , internet , kabelna , pochivka , mandja , za chiq smetka ? koi plashta ? vie s tiq gsm-i i avtomobili mojete li da platite izchezvaneto daje na edin div jivotinski ili rastitelen vid , ai kajete be , ``bednite`` i ``nezadovolenite`` , a si nalqgaite parcalite i besh po selata s motikite i sveshtite ot pchelen vosak , i se grijete malko za toq svqt , che drug nema za vas , harsazi alchni ;)
115
2
 
0
 
! Отговори
do anionimen преди 6 години
po prezumcia za oligofrenite shte kaja che svetovnite resursi se izcherpvat progresivno obvarzano s razvitieto na tehnologiete , sledovatelno smetkite za tok , vinetkite , benzina i t.n. nqma kak da ne se vdigat , loshoto e che celta ne opravdava sredstavata , kakav smisal ima da imame kosmicheski sovalki i bunkeri i geomagnitni dvigateli ako prevarnem planetata v podobie na mars , bezjiznen bezdihanen svqt , ? ama neli narodonaselenieto malumno trqbva da e prezadovoleno i dovolno
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мецо, вместо да гевезиш патерицата си по добре почвай да работиш че губиш времето на народа който е в окаено положение и чака нещо добро от вас да направите.
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
опа, фашизъм, джагара джугара снимки в музеи, едно друго, мале лей. вдигнаха ли ви тока, горивата, храните, осигуровките, банковите такси, винетките под носа? спряха ли евро парите и инвестициите, окрадоха ли всичко. вие си се вайкайте на сапунения сериал, те ви работят изотзадзе.
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съветника на Кунева и Борисов по образованието даже се беше снимал гол.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами аз преди няколко месеца ходих в северна добруджа, днес румъния и за късмет попаднах на българи, които говореха онзи запазен стар наш език; видях и порутените ни църкви и изоставените къщи на изселените сънародници. и на мен ми потекоха сълзи. и се сетих, че точно хитлер е запазил поне малка част от южна добружда българска, както и живота на стотици хиляди българи там. ама, някак си, не ми стана тъжно за самия хитлер. човек си носи САМ ОТГОВОРНОСТ за постъпките, не крещите по други!
110
2
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
VMRO ne e li etnicheska partija,nali e Makedonska. Karakachanite nikoga ne sa bili makedonci,a tozi dori i agent-leader.Zbarkana rabota
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха...че те дпс кога са плащали данъци? тези сараи, бисеровски швейцарски имоти и сметки от платени данъци ли си ги купиха?
108
2
 
10
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Борисов,Каракачанов,Симеонов,Сидеров,тези простовати хора ли са елита на държавата ни всъщност?!Майчице,сега го осъзнах изведнъж,че е така и тръпки ме побиха!!!Не преигравам наистина някак ми блесна в момента и просто го написах.