По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Каракачанов: Длъжен съм да защитавам служителите на министерството!
19 май 2017 15:30,
169
По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?
Архив: Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Още по темата

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тъкмо четох за айхман. нацистки офицер, избягал в аржентина и ОТВЛЕЧЕН от мосад, пренесен в израел (държава създадена след войната), обесен от евреите през 1962 г. такива неща като процес в германия (която е окупирана от сащ, британия, франция и ссср), дела от потърпевши евреи или поляци в германия, да си ги нямаме. и какво точно общо има нелепият пример с българското министерство на отбраната, министър от 1 седмица и служител, назначен преди 18 години от тия, дето сега се оплакват от него?
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 85То така можем да изкараме от контекста и снимка на Чаплин от "Великия диктатор" и да кажем, че отчаяно е искал да прилича на Хитлер, а знаем, че не е така. Просто без пълната картина се правят заключения. Ако човекът е нацист, съм съгласен да го махнем и да го осъдим. Но ако е пародия или лоша шега, да не преувеличаваме значението й. Може би шегата не е с евреите, а с Хитлер и прибързано се засягаме? Мисля, че няма човек, който във всичките си мисли, чувства и действия да е идеален.
105
3
 
7
 
! Отговори
Политически цинизъм! преди 6 години
Като съм бил на подобни места, сълзи са капели от очите ми. Няма нормален индивид, който да остане безучастен пред такава трагедия.Не знам какъв трябва да си, да знаеш историята, да вкарват деца и жени в газови камери. Да ти изписват затворнически номера, да правиш античовешки опити. Тази човешка трагедия да те кара да поздравяваш с нацистски поздрав. Не е човешко. Извратено е.Срам и позор за човеството. Срам за България.Срамувам се от вас, не сте хора. Защитниците им също.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
e pusnahme gi po blizo do vlasta da vidim shto za patrioti sa :) .. mda bqha patrioti balgarite ama edno vreme , togava balgarite si vzemaha za jeni garkini,rumanki,ruskini,chehkini, srabkini , daje turkini , a balgarkite se omajvaha v stranstvo , ti spored vas patrioti li sa ? kajete , govorqt za ``rasova chistota na naciqta`` i vsqkakvi drugi nacionalisticheski(nacistki ideologii) sashtevremeno ne sa postroili edin pametnik ili cheshma nqkade v bg .... tipichno po nacistki ....
103
0
 
3
 
! Отговори
1488 преди 6 години
Егото на корумпирано малцинство не трябва да се подържа за сметка на самочувствието на мнозинството.
102
0
 
4
 
! Отговори
До патриоти фурнаджи преди 6 години
Тия са кокалджии.
101
1
 
11
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
Каракачаков обявява конкурс за нови служители в МО. Който най-убедително се представи с "Хайл Хитлер!" печели конкурса.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не схващаш, точно обратното - въпросният артист се подиграва с параноята която хората имат ...Викаш и тия хубостници се подиграват с параноята която се вихри срещу нацизма...Не е просто майтап значи...
99
2
 
5
 
! Отговори
w преди 6 години
абе Карачанка ти си *** само вреди носиш вземи па се мани БЕ ама е сладък кокала пук и като не става нищо друго от теб
98
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 6 години
Т. н. патриоти ,при нови избори ще са извън парламента! Много се усра..! Гласувах за тях , но няма да се повтори!
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kogato prevrashtash patriotizma v nacionalizam(nacizam)
96
1
 
2
 
! Отговори
до 109 преди 6 години
Хайде малко по надалеч погледни от носа си. ДПС могат сега най-спокойно да кажат повече няма да плащаме данъци.. НАТО може да ни изхвърли от алианса и да станем едно Косово.Туй ли иска тоя ***, като е компрометиран да се маха и без туй има 2 избирателя на кръст кой представлява, че и министър го цапнали. Aма нали трябва да крадеме и да пукаме 1 кило уиски на ден.
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 101Айхман е бил официално високопоставен нацист. Да се сравняват Антонов с неговата вероятно пародия или безвкусна шега (и силно съмнителни нацистки убеждения) и Айхман е нелепо.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета и не вярвам на ушите си !
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вижте, целта на бсп и дпс, с помощта на няколко чужди и вражески разузнавания, е да изкарат патриотите фашисти. тази кампания тече от 1 година и накрая ще успее, гарантирам ви го. не че съм им бил фен, но след 1 година ще се чудите как най-големите врагове дпс, дост, бсп и герб усвояват евро средства.
92
1
 
9
 
! Отговори
избирател преди 6 години
С тези,не само,че не вървим напред,а се връщаме около четиридесетте на миналия век!!!!
91
3
 
8
 
! Отговори
патриоти фурнаджии преди 6 години
Фурнаджийски лопати ! Уж са русофили ,а сега подкрепят човек който се снима позирайки с фашистки поздрав ! Тези патриоти не знаят какви са всъщнос - патриоти ли са ,русофили ли са ,фашисти ли са ?!
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 84Няма давност, но човекът не е бил роден по време на Нюрнбергския процес. Или да го подновим заради Антонов и да го обесим?А не мислиш ли, че може да има сатиричен контекст тази снимка? Мисля, че по-скоро има прекалена докачливост за безвкусна шега. Фашизмът е отдавна отречена в световен мащаб идеология. Трудно ще намериш убеден нацист някъде. Много повече от плашилото на умрелия фашизъм ме притеснява толерантността към исляма. Мисля, че много хора (вкл. евреи) ще подредят заплахите така.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
слушах интервюто и 80% от коментарите са НЕАДЕКТВАТНИ! Забранено е по закон да се уволнява служител в болнични и пак по закон първо се изискват писмени обяснения. има и морална страна, и в двете посоки - едната е издръжката на семейство, другата е крет*енското поведение и снимка на служителя. какво точно се иска от каракачанов? да прегази закона или да го играе съдия? друг е въпросът, че 'ораторските' му умения хич ги няма на завалийката:) казва нещо, ама по-зле и от царя.
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма подходяща сламка, но все трябва да се хване за нещо или да подава оставка и президента да връчва нов мандат.