По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Каракачанов: Длъжен съм да защитавам служителите на министерството!
19 май 2017 15:30,
169
По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?
Архив: Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Още по темата

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
подходяща сламка няма! марешки е подсъден за побой, дпс и дост са осъдени терористи и убийци, за бсп и герб дори няма какво да се говори - всички знаем кои са бащите и майките на днешните политици и откъде имат парите си. на нас ни трябва скандинавски социалисти, английски консерватори, немски съдии и италианска полиция, от ония с автоматите. съмнява ме, че дори и румънците ще се оправят в нашата каша.
86
3
 
9
 
! Отговори
Един преди 6 години
Представям си Адолф Айхман на процеса в Израел. Изправя се и казва: "Ами, ние се пошегувахме". Израелският съд изпада в неконтролируем смях, прощават на Айхман, купуват му къща в Тел Авив и прекратяват всички процеси срещу нацисти обявявайки ги за "шеговити". Издигат паметник на Фюрера, А, Зиг Хайл става официален поздрав в Израел. Хората се шегували...какво пък толкоз? Нациските поздрави са престъпление в Австрия, вие тук ги защитавате?!? СРАМ И ПОЗОР!!!!!!
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще има обединен фронт срещу обединените фаш...Патриоти.
84
3
 
6
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Нацисти не сте, воеводи не сте, министри не сте няма как да бъдете с 3% избиратели. Oсвен да въртите опашка пред Copocoидите за нещо ставате ли изобщо.
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка точка по въпроса
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко се хвана за неподходящата сламка. Удавник е.Сега вече никой няма да иска да се коалира с него. Леки съмнения имам за Марешки, но и той навярно е усетил на къде вее вятъра.Мирише на върнат мандат.
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами и на слепите вече стана ясно, че се правят всячески ходове само срещу патриотите, за да може дпс и бпс да се наместят да управляват с герб. филмът е вече режисиран някъде и в момента ролите се изпълняват. щях да го приема, ако за последната седмица бяха извадили 50 подобни снимки на политици и служители, но от всички партии. не че съм бил фен на каракачанов, но като гледам каква отрова се лее, май са настъпили някого по мазолчето.
80
4
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Какво друго да се очаква от човек като КАРАКАЧАНОВ. Първо предизборни лъжи че ще подкрепи пенсийте. Сега ще защитава фашистите.
79
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдам, толкова от Каракачанов. Дори и някога да ми е бил симпатичен, такива изказвания не могат да се правят. Да, тъжно е за жена му и децата му. Но престъплението си е престъпление. Нацизмът е идеология, която е заклеймена от цяла Европа (да не кажа целият свят). Няма обяснение за подобни снимки и няма как човекът на тях да работи в държавна структура на висока позиция. Просто няма. Но разбира се, това си е моето мнение.
78
5
 
8
 
! Отговори
rnad преди 6 години
Какви патриоти сте, без грам морал, захапахте шлифера и какво?
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мечтата и била да спечели изборите"А твоята мечта Каракачанов се сбъдна;)Доста детски шегички и доста незряло за хора с претенции да управляват Каракачанов!Щом като този селски Бек ти е мил, си го дръж в МО.Но да му ставаш защитник под някаква шеговита форма?Повтаряш и признаваш казаното от Симеонов-майтапчийски снимки.А щом е майтапчийска работа то може да се сравни с английската комедия.Само че тук това е държавата!
76
1
 
3
 
! Отговори
Народа стадо оффчо преди 6 години
Като гледам крадидиотичния фронт яко затролват хахааа..чудят се кви простотии да пишат!!!
75
1
 
4
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Не знам какво ме прави чаршафът, но аз не съм заместник министър.За два дни двама *** и от една и съща партия. Да не говорим за вицепремиера с "богатия" си цветист речник, който се разхожда със самочувствието на истината, справедливостта и правото - симеонов.Щом са във властта, да са по-добри от нас -управляваните, а те не са.Има морални норми и не правя компромиси с такива постъпки.Не са деца.Ние - също.Не стига, че сме подложени на геноцид, а ще търпя неуравновесени случайници!
74
1
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
виждам, че си питал каракачанов къде намерил служителя си. ами то си пише в статията - служителят е там отпреди 18 години и се е издигал в службата си покрай 25 предишни министри. в едно министерство има поне 3000 човека, като дойде нов министър, не взривява сградата и не уволнява всички, а когато си от 1 седмица на нова работа, обикновено все още се запознаваш със структурата, хората и приемаш отчети от предните. правилният въпрос всъщност е към всички предни министри от всички правителства.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха сега да видим кой кого ще потопи.Патреотете ГЕРБ или ГЕРБ патреотете.Най-вероятно заедно ще отидат на дъното.
72
3
 
6
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Пратете го в ***,там са на почит нацисти, фашисти и такава ***...
71
3
 
4
 
! Отговори
Един преди 6 години
До АнонименКакто го каза- правят те убежденията ти, действията ти. Слагането на бял чаршаф и брада е ДЕЙСТВИЕ. Значи си част от това. Осмиване се прави, както Чаплин във "Великия диктатор"-ето това е сатира. Ама, да отидеш в музей и да правиш нацистки поздрави, си е ачик-ачик фашизъм! Ти шегувал ли си се така? Аз защо не съм се шегувал така? Ами-защото не сме такива хора. Ето това е правилният отговор! Въпросния с кризите-вънка от правителството!!!Сега! СЕГА!!!!
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39Да, всеки някога може да е вършил глупости. Може и да е съжалявал. Но ако тези глупости поставят страната в неловко положение и са свързани с подобни античовешки изстъпления, този разкаял се човек не би следвало да има очи да заема подобни високи постове! За нацизма няма давност. Дори днес да намерят някои от укрилите се от Нюрнбергския процес, пак ще го осъдят! Тук става дума за морал, Каракачанов! Дори Бойко го разбра!
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
снимка преди 10 години! точка. във всяка държава, че даже и ислямистките, се гледа кога този антонов е направил нещо незаконно, доказва се и се търсят отговорните за поведението му ОТПРЕДИ 10 ГОДИНИ. какво правим в момента? крадецът вика дръжте крадеца? тия на мало*умни ли се опитват да ни правят?
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената сатира срещу Хитлер и фашизма , това е филм на Чарли Чаплин.Даже е станал неудобен в САЩ...Кой е Чаплин, кой е този омазнен льохман?!