Сидеров зад Симеонов: Не е нацист някой, който не е нацист

БСП критикували управлението, защото се справяло добре
Обновена: 19 май 2017 16:18 | 19 май 2017 11:37,
94
Сидеров зад Симеонов: Не е нацист някой, който не е нацист
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров защити партньора си във властта Валери Симеонов от критиките към него около избухналия "хитлеристки" скандал. Сидеров обясни, че познава Симеонов от ученическите години и увери, че той никога не е имал нацистки възгледи. 

"Искате да изкарате нацист някой, който не е нацист", обърна се лидерът на "Атака" към БСП, които поискаха оставката на Симеонов.

Още по темата

Скандалът тръгна от зам.-министъра на МРРБ Павел Тенев, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. Тенев бе уволнен от Борисов, но междувременно Симеонов го защити, цитиран да казва, че и той можел да има майтапчийски снимки от младежките си години около лагера "Бухенвалд".   

Заради тази реплика всички партии в парламента, без управляващите, поискаха оставката на Симеонов. Вицепремиерът пък обясни, че не бил цитиран правилно и ще съди вестник "Сега". Изданието обаче потвърди, че стои зад информацията. 

В декларация от парламентарната трибуна днес Волен Сидеров обясни, че и основателят на "Шел" е бил истински симпатизант на Хитлер, но това не значи, че някой трябва да закрие бензиностанциите му. 

"Имам горчив опит, аз и "Атака" бяхме показвани като нацисти, хитлеристи, граф Дракула и други, в същото шоу, което сега иска да ни вкара в изборна система, която е пагубна за България. Осъдих го, но вотът ни бе ударен. Сега е същото", каза Сидеров. 

"Политиката е жестоко занимание, за всяка една грешка плащаш много висок данък", допълни още Сидеров и призова към умереност. 

Той обвини БСП, че критикуват управлението, защото то започва да се справя. Според него социалистите искали да стреснат Европа, че ГЕРБ управляват с нацисти.

"Не, управляват с хора, които не се страхуват, понесли са много удари, но продължават да бъдат коректни и точни", каза Сидеров. 

Той призова социалистите да не да търсят измислени скандали. Иначе и патриотите можело да обвинат БСП, че през 2005 година са управлявали със сина на човека, снимал се с Хитлер - Борис Трети. 

В защита на Симеонов се включи и Александър Сиди - депутат от ВМРО в групата на Обединените патриоти, който е от еврейски произход. 

"Днес аз съм тук, защото цар Борис Трети - Обединител, докато се е снимал с Хитлер, е успял да спаси моите дядо и баба", каза той в специално изявление. Сиди призна, че за него е чест да е в парламента, чийто председател е бил Димитър Пешев. 

"Същият Димитър Пешев, който спаси българските евреи и който бе осъден от Народния съд за фашизъм. Същите тези, които тогава осъдиха Пешев, днес отново раздават присъди", каза още той. 

Сиди обвини социалистите, че "тъпчат стените си във Facebook" с червени знамена със сърп и чук, под каквото Сталин е избил милиони.

"Ако продължавате да наричате мен и моите колеги фашисти, вие поругавате паметта на моите предци", каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Симеонов - в ЕП! преди 6 години
Малки са мащабите на България за политичари като Валери Симеонов. Нека българските евродепутати му издействат половин час време да повтори от трибуната на Европарламента всичко това, което изговори тук в България. Нека след това Симеонов получи още половин час време за въпроси, отговори, събеседване и майтапи с евродепутатите. Все пак, човекът е собственик на телевизия, така че камерите няма да му пречат да се изяви в пълния си блясък. Дано и българите видят и осмислят изявите на своя избраник.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е патриот, всеки може да научи от някой тълковен речник или енциклопедия. Точно, дефинитивно.Тези на снимката "работят патриоти". За тях това е професия. Златна професия! Кога садопускали тези шмугльовци, че ще управляват държава? Как мислите, колко пъти военният министър може да направи коремното?
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Същият Димитър Пешев, който спаси българските евреи и който бе осъден от Народния съд за фашизъм. Същите тези, които тогава осъдиха Пешев, днес отново раздават присъди"За разлика от еврейчето със спасените баба и дядо, познавам лично Д.Пешев и знам историята му. Той е осъден за това, че е участвал в обявяването на война на САЩ и Великобритания и приемането на ЗЗД. Лежал е малко повече от година в затвора. Понеже апартаментът му е национализиран, живееше при племенничките си с $500 от Израел.
73
1
 
11
 
! Отговори
тя преди 6 години
На снимката не патриоти , а милионери ламтящи за власт!
72
1
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Сидеров: "Симеонов не е нацист !"Вярно е, Волене !Не е нацист. Пудел е ! Пуделът на Бойко.Така го наричаше именно, ти, преди да захапете заедно кокала. :)С такива "патриоти" като вас тежко и горко на майка България !!!
71
14
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Комунистите от БСП и подчинените им турци от ДПС и ДОСТ правят всичко възможно за да очернят патриотите. Пускат пропаганди по българските медии.Аз като гласоподавател на Обединените Патриоти искам!1. Да бъдат наказани някои от българските медии.2. Хората от БСП, ДПС И ДОСТ да бъдат наказани за клевета.
70
2
 
16
 
! Отговори
Риторичен ? преди 6 години
Добре де, ако тези на снимката са патриотите, останалите българи какви са ?
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви нацисти бе? Нашите политици са на си най обикновени мошеници.
68
1
 
5
 
! Отговори
Александър Кръстев преди 6 години
Приемам критиката ( 82 ) и се извинявам за което. Но келембашите си остават.Поздрави
67
0
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Да не изпитваш уважение към героите на един народ означава да не разбираш простичкия факт че и по тяхно време е имало такива ( "патриоти" като тези на снимката изпъчили се пред портретите на трима велики българи) и все пък са решили да жертват собствения си живот за свободата на своя род. А Сидер ага отново показва че не отстъпва по говорене на глупости от своя колега "патриот" Симеонов и неговото ловене на фашисти.
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 80: Сашо, един приятелски съвет - опресни си познанията за възрожденците !
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката: патриот, по-патриот и баш патриот !
64
3
 
6
 
! Отговори
Александър Кръстев преди 6 години
Както са застанали тези 'патриоти', онези зад тях Раковски, Джандакито и Ботев ако може да им праснат по един келембаш.
63
2
 
13
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Нали Волен заклейми Симеонов, а сега много бързо го заобича като се събраха отново. Трябва да си луд да вярваш на фалшиви патриоти и националисти.
62
0
 
15
 
! Отговори
Отврат преди 6 години
Кой се интересува вече от смешниците от Обединени ПРЕДАТЕЛИ.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотар не е тоз, който не е казал че не е нацист. Патриотар не е тоз който не посещава музея на мадам Тюсо и т.н. Патриотар не е тоз който не се скарал поне един път с конкурент патриотар, сега негов близък съратник.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чете: Не е патриот някой, който не е нацист !
59
1
 
13
 
! Отговори
Опасен чар преди 6 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА!
58
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
То и лудите не си признават но си имат диагноза.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трио спешен случай , начело със Шкембе войвода е време да си ходи, големи са лъжци.