Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!

Драмата около Heil Hitler обаче да бъде обица за всички
Обновена: 20 май 2017 07:46 | 19 май 2017 21:45, Камелия Цветанова
134
Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов защити вицето си Валери Симеонов, който нажежи политическите страсти в последните дни. От БСП и "Воля" дори поискаха оставката на Симеонов заради неумесни коментари, който той направи в опит да защити свой кадър, назначен за зам.-министър, чиято снимка с нацистки поздрав разбуни духовете.

Още по темата

"Валери Симеонов за мен е честен човек", отсече обаче Борисов попитан дали поведението на вицето му по  демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията.

"Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити и хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения", обясни Борисов.

Според него обаче случилото трябва да е обица на ухото за всички.

"От една страна е глупост, от друга страна, след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обица на всички на ухото", заяви Бойко Борисов.

А за исканата оставка на Симеонов от БСП, премиерът припомни, че социалистите са били припознали като свой партньор, ако биха спечелили изборите, което не се случи, именно Обединени патриоти с лидери Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

"Само преди 10-15 дни, когато се правеше правителството, БСП също обявяваха, че единственият техен партньор са точно тези хора. Ако беше обратна ситуацията, ако те ни бяха победили и бяха управляваща коалиция - нали са същите тези хора, сега нека, както ние преживяхме, когато сме губили, нека и те разберат, че когато се губи, не може през 2-3 месеца да правим избори, защото на някой му скимнало", каза Борисов.

Според него все пак  едно е да си опозиция или политически лидер и съвсем друго е, когато си облечен с институционална власт.

"Всички тези хора са с ума си и разбраха и виждат, че когато си облечен в институционална власт, става различно, затова ако бъдем по-спокойни и по-толерантни, ще е от полза за всички", призова Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
29
 
! Отговори
САШО+ преди 6 години
Борисов- охранител от БКП, лъжец и крадец .Погубил много българи с липсващата социална политика. Обричащ на мизерия много от българите .Аз съм честен човек, с рязък израз, но пък точен !
49
1
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Вижте за какво гласувахте?За селския шут,пазача на Тато и некакви малаумници които си играят на нацисти!Ха да ви е честито!
48
4
 
19
 
! Отговори
Гюнтер до 60 преди 6 години
Русофилски е *** АНУСА дето те изсрррала ,та ееба у мекеррто тъпо да еева
47
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Борисов е избран за трети път ... значи няма по-достоен от него!А вие си плюйте, харесва ми да виждам ядосани русофили :)
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом рапоня казва за някой, че е честен.........Вярваме ти тикво, а пък ти си най - честен и почтен
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей,все честни се събраха в туй правителство,!!!Борисов най-честен от всички....хахахаааааа
44
18
 
1
 
! Отговори
Браво Борисов! преди 6 години
Много точно го каза Борисов, червените се чудят кво да правят след всяка загуба на избори :)Народа вижда надежда единствено в Борисов и ГЕРБ, затова за трети път ги избира за водеща партия.Руските партии БСП, ДПС, ВОЛЯ - това са рушителите на България!
43
2
 
24
 
! Отговори
АКО.... преди 6 години
АКО СОЦИАЛИСТИТЕ СЕ БЯХА ОБЕДИНИЛИ С ПАТРИОТИТЕ И ДА НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО ВИЕ ОТ ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИТЕ ЩЕХТЕ ДА СПИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ДА ВИКАТЕ КАКТО ПРАВИХТЕ ПРИ ОРЕШАРСКИ ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА СИДЕРОВ ЗА ЗЛАТНИЯ МУ ПРЪСТ А СЕГА ПАТРИОТИТЕ ИЗЛЯЗАХА НАЙ ЧЕСТНИ КАТО ГЕРБ /хахахаха/ ЩЕ ВИДИМ ДО КОГА
42
1
 
13
 
! Отговори
Орфей преди 6 години
Преди да е имало натцисти,либерали,комунисти,капиталисти и други исти...,е имало една държава(страна),която се е наричала България....и хората(населението) в тази териториясе наричали Българи,Българите тогава не са били "исти" и държавата е преуспявала,просто защото са били Българи.Как така 1000 години няма и помен за срам,че сме потомци на тази страна,а за няма и 300 и няколко се изакахме(изсрахме) на метеното?
41
2
 
11
 
! Отговори
каракачан преди 6 години
праеилно,ама много праиилно.тази точност е нема нииде и както казвам всичкото българин да се строи на плаца че армия ще да прааим.иначе нема ток нема вода у кварталу.ха ха ха.бургаски акълю има тоз човек от парите ще да е йодните.
40
1
 
19
 
! Отговори
от чужбина преди 6 години
много точно, много правилно,всичкото изказване абселютно правилно.вие сте най-добрите; айнц,цвайнц,драйнц...айдеее всичкото българин на реисо и у еуропа.даите репортажи от автогара софия,ОЩЕ колко много замонаващи има,аааа тез добри условия в родна булгария на КОЙ ги оставяте???аааа не така.
39
3
 
28
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Това правителство е като от филм на ужасите.България я чака кошмар от който излизане няма да има скоро.
38
6
 
17
 
! Отговори
На бас преди 6 години
Този човек ще вкара Европа в поредната криза с тези фашисти!
37
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Борисов !Ами изключително изчерпателено и аргументирано изказване . Какво друго да каже човека ?! БСП ,жалки сте !! Никога повече няма да докоснете властта,ако щете и оставка поискайте за това,че Борисов не е редовно избръснат ! Агонията ви ще продължи още малко и скоро ви очаква смърт !Нагли комунисти,докарали ни до тук,довижданеееее !Сега е ваш ред да си изтъркате клавиатурите в писане на минуси.Давайте смело,минуси след минус ,знам,че само за това ставате !
36
27
 
7
 
! Отговори
hjklm;,mncx преди 6 години
точен изказ на Бойко
35
4
 
28
 
! Отговори
плефнню преди 6 години
хайл аккбар другари толерантни седеерастиВиинету още ли Ви баламосва кат индианци
34
2
 
30
 
! Отговори
Фюрера преди 6 години
Само честни калудки в това правителство. Благо да му стане на човек като им види физиономиите.
33
2
 
40
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Никога не вярвайте на хора и партии, парадиращи, че са патриоти и националисти. Ако има истински такива те няма да парадират, че са патриоти и националисти и няма да искат да се натикат на всяка цена във властта.
32
19
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
И тук е мястото да попитаме кака ***... - колко портрета на бащицата на народите красят Позитано 20... - като се има предвид, че той е избил два пъти повече хора - и то в мирно време, и то свои сънародници...
31
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако дори милион българи са гласували за Симеонов, те не са знаели че той е нацист. Оставка!