Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!

Драмата около Heil Hitler обаче да бъде обица за всички
Обновена: 20 май 2017 07:46 | 19 май 2017 21:45, Камелия Цветанова
134
Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов защити вицето си Валери Симеонов, който нажежи политическите страсти в последните дни. От БСП и "Воля" дори поискаха оставката на Симеонов заради неумесни коментари, който той направи в опит да защити свой кадър, назначен за зам.-министър, чиято снимка с нацистки поздрав разбуни духовете.

Още по темата

"Валери Симеонов за мен е честен човек", отсече обаче Борисов попитан дали поведението на вицето му по  демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията.

"Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити и хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения", обясни Борисов.

Според него обаче случилото трябва да е обица на ухото за всички.

"От една страна е глупост, от друга страна, след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обица на всички на ухото", заяви Бойко Борисов.

А за исканата оставка на Симеонов от БСП, премиерът припомни, че социалистите са били припознали като свой партньор, ако биха спечелили изборите, което не се случи, именно Обединени патриоти с лидери Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

"Само преди 10-15 дни, когато се правеше правителството, БСП също обявяваха, че единственият техен партньор са точно тези хора. Ако беше обратна ситуацията, ако те ни бяха победили и бяха управляваща коалиция - нали са същите тези хора, сега нека, както ние преживяхме, когато сме губили, нека и те разберат, че когато се губи, не може през 2-3 месеца да правим избори, защото на някой му скимнало", каза Борисов.

Според него все пак  едно е да си опозиция или политически лидер и съвсем друго е, когато си облечен с институционална власт.

"Всички тези хора са с ума си и разбраха и виждат, че когато си облечен в институционална власт, става различно, затова ако бъдем по-спокойни и по-толерантни, ще е от полза за всички", призова Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
3
 
! Отговори
Българин до 30 преди 6 години
Превали= Пеевски
29
9
 
6
 
! Отговори
Българин до 30 преди 6 години
Моделът Кой в със силните на денят! Не зАщитавам Герб,говоря със факти какво се случи при управлението на Орешарски.Беше назначен неправомерно Превали за шеф на Дано, дори смениха закон за да пасва персоната на изискванията за този пост!Ти онзи случай по маловажен ли го имаш от тази глупост със снимките и хуморезките на винкела?
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 33 алоууу Черепа от 10 години поне имаше 3 МИЛИАРДА Лева. сега може и да са 5, не знам! К'ви 200 милиона те учудват за тоя ***?
27
3
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
Успокой се момче, не живеем за да робуваме ба която и да е нация, включително на евреите.Те знаят добре какво сме направили за тях през ВСВ! А и не е тайна че те и сега ни бичуват с разни хуманни организации!
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес един друг приятел на Тиквата, един от най-ярките представители на модела Кой е купил Телефонната палата в София за 200 млн. Та на въпроса - откъде Черепа има тези пари и Кой му е разрешил тази пладне шкафа далавера. Едва ли е Орешарски.
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Варела трябваше още вчера да си е подал оставката, но за това се иска достойнство. Виновни са учителките му задето не са му обяснили разликата между увеселителен парк и лагер за изтребване на хора. Сега ще ни сринат евреите защото този *** е зам премиер. Явно той още не го е разбрал и се държи като площаден политик.
24
4
 
17
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Нещо си се объркал. Именно Тиквите са машите на Кой. ГЕРБ са проект на Олигархията, на трапезата чрез Тиквени-Прасешките на медии на българския народ.
23
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
На среднощните пленуми на столетницата... - кака *** редовно прави хайл от трибуната... - верно е, че гонят журналистите, но снимките остават...
22
14
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Политически неутрален съм вече(преди симпатизирах на Герб, но след всичките издънки... ), но А тази позиция Тиквата заслужава поздравления.Не виждам със какви очи искате оставка за подобна глупост(и вече две оставки са факт), след като при управлението на Бсп и ДПС станаха къде къде по големи издънки със Превали, Орешарски, Станишев, Доган, Кой...И една оставка не се подаде. При ГЕРБ 2 СЪЩО имаше издънки-случая Бокова и др.. Пак оставки мираж! А сега да давали оставки???
21
4
 
21
 
! Отговори
men преди 6 години
тиквата е една нещастна куклучка на конци на които сичките му мултипликационни филмчета се дирижират от козяк. като му кажат оставка, като го назначат и финансират изборите премиер. като кажат пада. като кажат става. държат го за малки сфински топчици и извиват здраво от време на време. на малкия порко му пожелавам да стане като малачето на живков и да мачка кенчета у кратуната на деда си
20
10
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Бясна, яростна, злобна, нервна, отмъстителна, самовлюбена, незадоволена, неврастеничка, без чувство за хумор и дипломатичност, винаги с рогата напред, демагожка, популистка, реваншистка... - и това *** иска да управлява държавата... - тя не се бори за власт - тя ламти за нея...
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз вярвам в приказки. Знам, че точно в полунощ тиквата се превръща в каляска.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, тиквата си прави майтап.
17
3
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Не съм виждал по-големи *** от тези патриоти. Разделение Атака и НФСБ бяха врагове, нека не го забравяме това. Нека да не забравяме и фразата на Волен към НФСБ: Извини се. Всичко това се забрави и много бързо Волен и Валери станаха приятели от врагове и отново се събраха. Преди да се разделят бяха заедно в телевизия Скат. Точно в тази телевизия Волен и Атака придобиха популярност и влязоха в парламента. Ако не беше Валери Симеонов, нямаше да го има и Волен, както и Атака.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тикви не вярвам. Само преди две седмици намери от някьде два трактора и накара да сьборят няколко шведски кьщи а днес в хитриново моли хората за толерантност!
15
22
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Кака *** как точеше лиги ГЕРБ да си провали мандата и тя като втора сила да състави правителство... - спомняте ли си как ухажваше патриотите, а сега ги плюе на поразия... - как да и имаш доверие...
14
18
 
7
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Че теб кой те бръсне бе, червен анонимен ***? И какво като си изписал сам 10 поста.
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не обича фашисти. Не след дълго ще последва натиск от всякъде върху тиквата.
12
3
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 13. Ами при нови избори ще получиш националсоциалисти.
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В името на сладката властчица Тиквата е готов на всичко. А пък Лъжепатриотите въобще не ми се коментират.