Първанов видя: Мажоритарният вот - капан пред Радев!

"Плаши ме перспективата изборният процес да се мутренизира"
Обновена: 21 май 2017 20:40 | 21 май 2017 20:26, Веселина Йорданова
43
Първанов видя: Мажоритарният вот - капан пред Радев!
Снимка: Bulgaria On Air

Президентската институция няма капацитет да се справи с районирането за мажоритарен вот, няма и права. Така президентът 2002-2012 г. Георги Първанов коментира темата за смяна на избирателната система у нас.

"Това е поредният опит президентът да бъде вкаран в капан да свърши една несвойнствена за институцията му работа, след което му се търси сметка", заяви Първанов в "Опорни хора" на Bulgaria On Air.

Още по темата
Според него по този начин ГЕРБ се измъкват от трудната задача. Той посочи, че винаги е бил за смесена избирателна система, например по германски модел.

"Имам своите съмнения за 100% мажоритарен вот, има опасност да се напазаруват страшно много депутати", коментира той.

Бившият президент посочи, че го плаши перспективата изборният процес да се мутренизира отново.

"Дано президентът да не влезе в капаните", така Георги Първанов коментира призива на Лозан Панов Радев да сформира специална комисия, която да разследва "ЦУМгейт". По думите му искането на Панов е без основание и не е правно издържано.

По отношение на правителството, той изрази "умерен скептицизъм", като посочи, че не вижда ясни и амбициозни цели пред кабинета. По думите му животът на правителството зависи от това как ще си върши работата. 

Според него влиянието на вицепремиера Валери Симеонов в сектор "Енергетика" няма да се отрази позитивно.  

"Каракачанов е едно добро решение за нуждите на отбраната. Той върви към една идея на АБВ за военното обучение", коментира основателят на АБВ.

БСП вместо да дава алтернативи, се занимава с разчистването на вътрешни сметки. На "Позитано" наистина има задкулисие, смята още Първанов.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
36
 
! Отговори
генерал-смешно е преди 6 години
Мястото на генералите е в армията, а не в политиката. В цивилизована Европа в мирно време няма нито един президент генерал.
29
1
 
46
 
! Отговори
От счетоводството преди 6 години
До странно (пост. 37)Всеки бивш президент има право на безплатен офис, секретар, шофьор ,служебен автомобил и заплата равна на 90 % от тази на действащия президент до живот. В момента заплатата на Първанов е между 8000 - 8500 лева. Твоята загриженост за неговото оцеляване е похвална. Не бива да си притеснен, Първанов има пари за хляб и вода.
28
7
 
36
 
! Отговори
ф преди 6 години
Радев се изложи и лично съм тотално разочарован от неговите интерпретации на ист събития ,особено от човек който не е историк ,а има определено други качества.Например да работи около колесници на миговете и тн . Ген Радев може и да е бил добър генерал в авиацията,но е просто копие на Плевнелиев в президенстството и след 4 г няма да получи подкрепата на БСП за следващите избори..Да си беше направил труда да види ,кой в БГ носи името на социализма в партията си .Та той плю реално срещу БСП.
27
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ с такива избори на власт са само 2 партии демократска и републикова и те и двете са фашистки и само името е различно.
26
4
 
52
 
! Отговори
странно преди 6 години
Така и не разбрах Първанов комунист ли е, или капиталист?Работи ли, или е безработен?Кой му плаща?
25
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агент Гоце да ди глефа хотелчетата!
24
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ресторанта: - Келнер, имаш ли пилешки крилца? - Да, господине.- Я тогава хвръкни и ми донеси една бира!
23
2
 
63
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Абе Гоце, защо се месиш където не ти е работа? Върви в сараите на пенсионера Доган да му правиш компания. И двамата пенсионери, седнете на пейката и приказвайте.
22
1
 
37
 
! Отговори
Kunfr преди 6 години
Offff, na turskoto sultan mnogo mu bil truden jivota s tolkova ludi bulgari...zavaliata...
21
22
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Росен Плевнелиев - мъж патриот между два плужека
20
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, пардон Първанов се изказа неадекватно
19
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПЪРВАНОВ И РАДЕВ СА ЕДНО И СЪЩО
18
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Първанов се радвамтолкова ,колкото се радвам на Пл.у .жека Плевнелиев . Едно и сащо вонят .
17
4
 
33
 
! Отговори
Zirv преди 6 години
Bg goliam maj.
16
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е поредният опит президентът да бъде вкаран в капан да свърши една несвойнствена за институцията му работа, след което му се търси сметка", заяви Първанов+++Абе Гоце, *** вече направи опит да дефинира вота от чужбина.
15
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гоце тpипера изпълзя и се изака по въпроса
14
2
 
52
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Tоя сирищнишки мошенннник пак изпълзя плазмодия!!Но вие му се кефите ,нали?
13
1
 
52
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Честен къде, в ушите?Как е възможно една евентуална комисия "Цумгейт" да е необоснована и правно необоснована?Значи главният прокурор натиска Бизнесмен от топ 10 на България, чрез посредничеството на друг бизнесмен от топ20 и това било необосновано?!Алоу,г-н Президент необосновано е да се отсрелва Архар, животно което е вписано в червената книга за защитените изчезване видове и то докато си на държавно посещение!!!
12
0
 
52
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Как върви хотелиерският бизнес - кое е по-добре капитализъм или социализъм ! Изплати ли се 8 000 000 заем. Внимаваите в счетоводството - ще има истински проверки ...при друго правителство и друг гл. прокурор !
11
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър Ангелкова с палат в полите на Витоша.Трипера с хотел за милиони в Кюстендил.Физкулнурника с шесте апартавента купени с пенсията на баба му. Тиквата преди няколко месеца направи 3-тия милиард. А вие как сте тавариши другари новоизлюпени господа и госпожи? Добре ли сте платихте ли си вминетките на лилито слабичката купихте ли си от Самоковската даскалица билетче от 1.60 лв.? С нетърпение ли чакате да ви повишат тока щото водата вече я вдигнаха газта също. Живили сте шавате ли?