Меркел до Радев: Ценим усилията ви за опазване на границите!

ЕК ще проверява молбата ни за помощ при бежанска вълна
Обновена: 22 май 2017 18:14 | 22 май 2017 18:10, Веселина Йорданова
25
Меркел до Радев: Ценим усилията ви за опазване на границите!
Снимка: Facebook

Ефективната защита на българските граници, които са външни за Европейския съюз, е в интерес на Съюза и на всички държави членки. Затова оценявам високо усилията, които България предприема в тази насока. Това се казва в писмо на канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел до държавния глава Румен Радев.

Писмото е изпратено в отговор на поисканата през март т.г. от българския президент на среща на Европейския съвет подкрепа от страна на европейските партньори за засилване на охраната на външните граници на България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
"Германия и в бъдеще ще се ангажира за справедливо разпределение на задълженията и отговорностите на ЕС", подчертава канцлерът.
 
Ангела Меркел заявява също така, че ФРГ подкрепя усилията на България и в двустранен план, чрез предоставените за страната ни през есента на м.г. високопроходими превозни средства. Германският канцлер благодари за представените от президента Радев конкретни мерки за по-нататъшното засилване на защитата на българските външни граници.

В своето писмо Румен Радев предложи да бъде изготвен оперативен план за готовност за действие на ЕС, в случай на рязко нарастване на миграционния натиск към България, и приложи детайлни разчети за допълнителна финансова подкрепа за страната ни в размер на 430 млн. евро.
 
В писмото си до българския държавен глава Ангела Меркел отбелязва и че Европейската комисия също трябва да провери представената от страната ни молба за оказване на допълнителна помощ и да изработи предложение, как да бъде изработена солидарна европейска подкрепа чрез осигуряване на финансиране от фонд "Убежище, миграция и интеграция" и фонд "Вътрешна сигурност".
 
Президентът Румен Радев изрази позицията на България и пред председателя на Европейския съвет Доналд Туск и пред председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Председателят на ЕК вече потвърди пред президента Радев, че Комисията проучва възможностите за оказване на такава подкрепа за България, а Доналд Туск изрази солидарността си с българската позиция по време на срещата си с държавния глава в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
333 преди 6 години
До АнонименАми ,да не е бабофил ,а пилот изтребител.
20
3
 
1
 
! Отговори
bulgar преди 6 години
За ,,мерси'' не работим бабо.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви граници пази Генералпрезидента след като България се пълни с 20 хлд. руски бежанци годишно !?
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВО: ВАРВАРИ СМЕ БИЛИ, НЕ РАЗБИРАМЕ ОТ ДЕМОКРАЦИЯ, НАРУШАВАЛИ СМЕ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА КАТО НЕ ПУСКАМЕ БЕДНИТЕ ХОРАСЕГА: ЦЕНИМ УСИЛИЯТА ВИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕАЗ ЛИ СЪМ С ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРАЖУРНАЛИСТА ЛИ Е УБЪРКАЛ КОНЦИТЕИЛИ ТАЗИ....... ВЕЧЕ Е ЗА СТАРЧЕСКИЯ ДОМ
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Revolution_Това не е Макрон матрьошке, а руското Мeкepe Радев.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така де, ние ги пазим, те ги пускат.
15
4
 
4
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Revolution_0 0 Макрон е влюбен в Меркел........:-):-):-):-):-)Макарон е мека китка(ге...й),бабата е за камуфлаж!
14
4
 
1
 
! Отговори
Revolution_ преди 6 години
Макрон е влюбен в Меркел
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския пудел Радев престана да *** за отпадане на санкциите срещу ***. Остава да запее Дойчланд юбер алес и да вдигне ръка за поздрав.
12
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
старата песен на нов глас от втората световна,БАй *** ПАЗИ ГРАНИЦАТА ,А ДОИЧУ (ГЕМАНЦИТЕ),ЛАПАТ БАНИЦАТА какво да се прави ,простотия ,за сто години грам мозък няма в тиквите на политиците ни.а тия в момента ,не мога да ги коментирам ,надминаха сянката си.***
11
2
 
1
 
! Отговори
Да! преди 6 години
Германия и в бъдеще ще се ангажира за справедливо разпределение на задълженията и отговорностите на ЕС", подчертава канцлерът.Тази допълнителна финансова подкрепа от 430 милиона,колко ли емигранти ще трябва да признаем за да ни ги дарят!Този който беше за твърдо да се затвори границата ни и каква стана сега,послушкото на евгейството и статутвото.
10
3
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Хем искат да си пазим границата,хем не ни разрешават...Отделно ни натискат да приемаме фалшиви бежанци...Изобщо-шантава работа!А границата лесно може да бъде опазена-две огради и минно поле между тях.Даже вътрешната ограда може да бъде проста телена мрежа,висока 2м.-колкото диви животни да не задействат мините.Има и еко-вариант-пак две огради и по средата полудиви гладни прасета.Ще има и репелентен ефект(заради религията на минаващите).
9
3
 
2
 
! Отговори
генералшиот преди 6 години
а двата милиона дето ги обещал паси кога ше ни ги пуснете шмеркелина бин ханъм? чекаме им, постиламе им, казарми им стегаме, женички им търсим. приветсваме новиот матриалец от еритрея и сомалия. и аз и *** ага. алах е велик а пичия косъм на аиша е негов пророк. или както там се казваше.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
охрана на границата не значи заселване на мигранти и хипотетичното им интегриране.
7
5
 
3
 
! Отговори
ПРОСТО Е! преди 6 години
Ше го играете ----КАКТО ВИ СВИРЯТ !!!ТЕ --ДАВАТ ПАРИТЕ!!!!!/Така е и на село ,бе ----КОЙТО ПЛАЩА , ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА...../Ако не ви харесва , викайте Путин да ви охранява....ЗА "БЕЗ ПАРИ"!Кака Корни , ше плаща с д.у.п.е....!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЕТЪР БЪЛГАРСКА ОГРАДА СТРУВА КОЛКОТО 10 МЕТРА УНГАРСКА. ПР ТОВА ПО УНГАРСКАТА ТЕЧЕ ЕЛ.ТОК
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква полза, че пазим когато те ги пускат и ги настянавт тука по квоти Трябва час по скоро да бием шута на ЕС.
4
6
 
7
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Госпожо Меркел,а знаете ли колко СТРУВА метър БОДЛИВА ТЕЛ в България???? Да,да за "оградата" по границата ни,става въпрос!?
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ингилизите не спряха да плюят по нас Бьлгарите враждебно от самото начало на приемането ни в европейския сьюз! А Германия почти винаги са били приятелски настроени кьм Бьлгарите! За туй не виждам за какво да сьм им сьрдит на Меркел или изобщо на Немците! Политиката им с руснаците не ме интересува, важното е нас Бьлгаеите да не ни мразят чофко!
2
4
 
5
 
! Отговори
Отговор до 1 преди 6 години
Играете го шматки. Ако ви кажът пръднете ще пръднете само внимавайте да не се *** ха ха ха.