Здравето – национална сигурност, иска Нинова от КСНС

Тя настоява да се реши трайно проблемът с лечението на българина
22 май 2017 19:49,
15
Здравето – национална сигурност, иска Нинова от КСНС
Снимка: БСП

Здравеопазването да стане приоритетно елемент от националната сигурност на България. Това поиска лидерката на БСП Корнелия Нинова. Тя ще настоява за това и по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Следвщия вторник Радев събира министри и депутати, за да обсъдят заплахите и рисковете пред националната сигурност на страната.

Още по темата
"Ще предложа на лидерите на другите партии да постигнем надпартийно и национално съгласие. Трябва трайно да решим проблема, така че всеки българин да има достъп до здравеопазване, да има последователна държавна политика за областните и общинските болници, където се лекуват бедните хора и тези, които нямат възможност да доплащат в скъпите  частни клиники“, каза Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Днес лидерката на социалистите посети болницата в Ловеч, а БСП направи дарение за лечебното заведение.

Левицата поиска министрите на финансите и на здравеопазването да предложат план за спасяване на болницата и други областни болници, които са пред фалит.

"Ако не се вземат мерки до 2-3 месеца, ловешката болница ще фалира“, предупредиха  лекари Нинова, която бе там по тяхна покана. 

Те споделиха, че не са получавали заплати от февруари , масово напускат техни колеги, а сметките са запорирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е лесно да се даряват трохите от откраднати пари. Браво на БСП ама да бяха помислили по-отрано за този проблем.На практика родителите ми който имат над 40 год.трудов стаж могат да се молят само на господ да не се разболеят .С пенсийките който вземат и в градчето в което живеят те нямат достъпи до специалист и камоли до скъпо лечение .За съжаление това е политиката на управляващите колкото по неук и измъчен е народа толкова по добре могат да си правят каквото и скимне.
9
1
 
4
 
! Отговори
Хахахах преди 6 години
Ниновааа, питай лидера на БСП - Ловеч и бивш кмет (3 мандата) Минчо Казанджиев как се стигна до това положение в болницата. Ама да не му убегнат някои подробности :-)))
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
давам пример , ударих си крака , имам здравни осигуровки , не съм ходил в болница повече от 10 години за нищо , започна се така , кой ти е личния лекар ,*** при него да ти даде направление за снимка и да си платиш таксата , чаках два часа защото го нямаше , върнах се накрая и попитах колко струва снимката , с направление 20 без направление 30 лв , платих си 30 лева и веднага ми направиха снимка , от тогава здравни не плащам защото те са безполезни а са само дране накожи
7
0
 
2
 
! Отговори
Балиго преди 6 години
Здравето на населението винаги е било обратно-пропорционално на процента рибари!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност тия напрвиха много за здравето на маса българи, като ги прокуди в страни с доста по добро здравеопазване. Даже усилията продължават с огромна братска енергия.
5
7
 
7
 
! Отговори
Как Сийка преди 6 години
Я па тая! Сетила се Мара да се побара :))) Ниновааа,все се сещате по "чуждо" време за тая или оная реформа - вие досега къде бяхте?! Имахте на разположение повече от 60 години и чак сега ли ти светна да имаме по-добро здраве?Ч! Засрами се ! Ама вие там, все искате,във вашата партийка,де,я карате без срам и свян - слагате си едно перде на очите,а и няма нужда и клепате наляво и надясно?! ДАЙТЕ И НАПРАВЕТЕ ,най-после, нещо за електората си поне,ако не за целокупний български народ!
4
10
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
А как ухажваше патриотите само и тайно се надяваше на коалиция с тях... - а сега ги изкарва фашисти... - освен, че е г-жа Лъжа е и г-жа Лицемерка...
3
3
 
8
 
! Отговори
Баба Кунка преди 6 години
Да я шъ гласувам за другарката.След 4 годин.
2
10
 
2
 
! Отговори
Фори преди 6 години
Прагматично погледнато, важното е да се пази здравето не на всички, а само на хората с великолепен генетичен материал.Ако някой е като мен - с изключително висока интелигентност, с невероятно високи социални умения, с блестящо изваян фалос и с изящество на изказа и на езика, то на този някой трябва да се осигурят безгранични грижи и възможности за възпроизводство.Това е инвестиция в бъдещето на нацията!
1
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истински загрижен за здравето на хората държавник. Затова на следващите избори гласувайте за нея!